reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

sunshine - ja jupiłam zwykły elektroniczny z miekką koncówką do pupki. Zauwazyłam w szpitalu ze co prawda nam - mamą mierzyły polozne temperature elektronicznym bezdotykowym cudem, to dzieciaczką juz zwykłym w pupie. Na pytanie dlaczego tak - powiedziały ze te bezdotykowe i douszne przekłamują i najchętniej wróciłyby do rtęciówek....

Byłam dzis u koleżanki z mija niunią. Przespala od 18 - po jedzonku do teraz z przerwą na tankowanie o 21. Niestety dokarmiłam sztucznym. Wciągneła 80 ml. Ciekawa jestem ile pośpi po nim

reklama
Dzieki dziewczyny, zauwazylam, ze jak przemywam jej buzke woda przegotowana to powoli juz sie zasuszaja te krostki tylko ta skorka taka chropowata boje sie zeby nie zostaly zadne slady...

Szukam i szukam i znalezc nie moge kiedys polecalyscie termometr dla dziecka a ja nie zapisalam sobie jaki i teraz nie wiem jaki wybrac. Prosze o pomoc! :confused2:
Ja mogę polecić MESCOMP TERMOMETR DO CIAŁA/OTOCZENIA/PŁYNÓW AC 880 (2471097146) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
strasznie drogi, zbierałam się do tego zakupu 2 lata, ale sprzedałam poprzedni bo pokazywał np 42st, gdy rtęciowy opkazywał 39...oszalec można, gdy dziecko w goraczce, a Ty nie wiesz ile naprawdę ma...
ten działa mi bez zarzutu

mój Sergiuszek ma tak samo, wpada w straszną rozpacz po wyjęciu z wody
kupę na ręcznik na razie zrobił tylko jeden raz i raz się zsikał do wody :-D:-D

no to moj zaraniec zwalił mi sie prosto do wody :cool2::cool2: wanna była jego!:-)

No ja mam niby grzeczne dziecko a brakuje mi dla Was czasu no.... wpadam wieczorem jak nie mm juz na nic siły i zasypiam nad klawiatura normalnie:zawstydzona/y: ale biecuje ze sie poprawie

co do kapieli to moj lubi kapiel a wyjmowanie raczej mu nie przeszkadza , czasm zasknerczy ale to nic takiego!

No buziak popraw się kobieto;-)

Jachu lubi się kąpać i lubi się potem oliwkować i masować i leżeć na brzuszku,także z tym nie mamy problemu:-)
termometr mam zwykły elektroniczny i najzwyklejszy rtęciowy,przy Matku miałam jakiś taki lepsiejszy i doopa!przekłamywał masakrycznie!!!!u nas też pielęgniarki mówiły,że najlepsze te rtęciowe:tak:

idę nakarmić Jacha na śpiocha i się kładę chyba...jakoś mi ostatnio mniej snu potrzeba:szok:za to jak przez cały dzień jadam malutko to o tej porze mi się taka gastrofaza włącza,że lodówkę w całości bym wciągnęła:wściekła/y:
kolorowych snów i spokojnej nocki;-)

bry...
od 5 młoda "ulała" z rozbryzgiem na:
moje 2 bluzki i 2 staniki
swoje 3 spiochy
6 pieluszek tetrowych
recznik
flanelka
przescieradlo - to akurat zasikałA - pampers puscil

ide pranie nastawic

Aylin to nieźle dzien zaczelas o_O
u nas noc spokojnna zbieram siły na dzienz tesciowa :-\

To mnóstwa tych sił życzę :)

bry...
od 5 młoda "ulała" z rozbryzgiem na:
moje 2 bluzki i 2 staniki
swoje 3 spiochy
6 pieluszek tetrowych
recznik
flanelka
przescieradlo - to akurat zasikałA - pampers puscil

ide pranie nastawic

Mialam podobnie wczoraj.

Alijenka u mnie to samo:crazy:

zagadalam do Kamili na fb. pisze ze wejsc wogole nie moze na bb bo ma bana na tydzien za to ze linka wrzucila z ciuszkami po Milanie z Allegro i uznali to za spam.pytala co u nas to napisalam ze jak zwykle problemy jedzeniowo-senne:)))) no i co u Mlodak bo mysli o nich:)

O mnie???? Przeciez u nas nic takiego sie nie dzieje...... no ale milo mi.

witam........
do tego oczywiscie 'zamknelam okno bo na pewno mu wieje' i 'czemu on tak dziwnie oddycha' i do tego zaczela trzasc koszem zeby go niby ululac. od razu powiedzialam zadnego trzesienia i bujania. i ciagle tylko: daj mi go daj mi go.... mlody chya troche poddenerwowany bo ona go ciagle nosi i gada do niego a przeciez on jej nie zna, zapach inny glos inny :crazy: zal mi go troche

No dzieci wyczuwaja takie rzeczy i moj Szymek ma dokladnie to samo. Strasznie mi go wtedy szoda i zabieram go od niej. Nie dam dzieciaka meczyc i straszyc.

U mnie od zamykania okien jest K. chwilami to mam wrazenie ze sie boi swiezego powietrza. Wystarczy ze maly kichnie a ten od rzu okna w calym domu zamyka, zaklada Szymkowi czapke i skarpetki. I nie idzie mu wutlumaczyc ze przeciez on w ten sposob oczyszcza sobie nosek bo smarknac jeszcze nie umie.

Dzieki dziewczyny, zauwazylam, ze jak przemywam jej buzke woda przegotowana to powoli juz sie zasuszaja te krostki tylko ta skorka taka chropowata boje sie zeby nie zostaly zadne slady...

U nas juz powolo tradzik mija. Tylko czasami przemywalam ciepla przegotowana woda bo Szymek strasznienie lubi grzebania przy jego twarzy.

Wlasnie teraz robi kupe wiec ide przygotoeac warsztat do przewijania :)

u nas kolejna nocka bez kolki... mam nadzieję, że już tak zostanie, ale to pewnie niemożliwe

zaza ja nie moge wejsc na swoja poczte na bb wiec pozwole sobie napisac ze paczka spakowana czeka na jutrzejszy spacer i wysylke. Sorry mialam to zrobic dzisiaj ale sie nie wyrobilam

całkowicie cię rozumiem :)

reklama
dobry!

nocka spokojna,z jednym karmieniem o 4.30,teraz młody pojadł i gada do misia ale już mu oczka uciekają;-)

życzę dużo sił do teściowej;-)
i w ogóle spokojnego i miłego dnia kobietki!

Do góry