reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

witam się i ja :-)

december kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

jest po 18 a na termometrze ponad 30 stopni :szok: nawet na spacerze dziś nie byłyśmy bo słońce tak paliło (jedynie troszkę w cieniu na ogrodzie)
jakoś się dziś zestresowałam przez moją domową wagę bo według niej Misia schudła :eek: więc oczywiście spanikowałam ale później sprawdzałam jeszcze raz i niby było tyle samo co kilka dni temu...tylko któremu pomiarowi wierzyć :dry: pójdę w czwartek do przychodni żeby ją zważyć!

reklama
Hej, ją po fajowej wizycie koleżanki: przyjechała o 12 pojechała przed 19:-) Ale to naprawdę było przyjemne dobrze się rozumiemy:-) Poszlysmy na spacer, potem w ramach ochlody kupiłam pól litrowy sorbet grycana oczywiście i zjadlysmy w parku słuchając szumu drzew... potem obiadek szybko i zeszło.

Popitolilo mi się że Gosia jutro ma szczepienie na wzw a to w środę dopiero. Czyli jutro mechanik samochodowy.

December jeszcze raz trzymam kciuki widzisz dziewczyny piszą że to się zdarza że mija itp. U Was też tak będzie zobaczysz.

U nas też upał ale ja jednak wyszłam po południu zaraz i przed 19. Teraz było fajnie posiedzialam z Gosia nad wodą trzciny itp. :-) Wcześniej też fajnie bo Gosia spała cały czas więc się nagadalam z kumpela :-)
Więcej takich dni poproszę:-)

Moje dziecie śpi już na noc od godziny:szok: Był taki marudny że po prostu musiałam go wcześniej wykąpać, zobaczymy ile pośpi...

December mój Julek ma też taką plamkę pod pachą pod którą jest trzymany podczas kąpieli i na klatce też ma jedną i teraz dałaś mi do myślenia:baffled:
Kupiłam dziś Pampersy zwykłe w rozmiarze 4 i mam wrażenie, że są mniejsze od Pampków Premium w tym samym rozmiarze, czy to możliwe??

Czasem tak patrzę na to moje dziecko i dalej nie mogę uwierzyć, że jest mój. Jest taki... no wiadomo najładniejszy:blink:

Ostatnia edycja:
Polaa moja tez uwielbia spac na brzuszku, ale pozwalam jej na to tylko w dzien jak moge jej przypilnowac. Na noc zawsze na plecki klade bo pediatra mi powiedziala zeby nigdy nie zostawiac dziecka samego jak spi na brzuchu. Chodzi glownie o ta smierc lozeczkowa. Ja sie boje moja mala polozyc na noc na brzuch.:no:

Moje dziecie śpi już na noc od godziny:szok: Był taki marudny że po prostu musiałam go wcześniej wykąpać, zobaczymy ile pośpi...

December mój Julek ma też taką plamkę pod pachą pod którą jest trzymany podczas kąpieli i na klatce też ma jedną i teraz dałaś mi do myślenia:baffled:
Kupiłam dziś Pampersy zwykłe w rozmiarze 4 i mam wrażenie, że są mniejsze od Pampków Premium w tym samym rozmiarze, czy to możliwe??

Czasem tak patrzę na to moje dziecko i dalej nie mogę uwierzyć, że jest mój. Jest taki... no wiadomo najładniejszy:blink:

Mozliwe - moja pampersy 1 premium nosila do zeszlej soboty. A te zielone to juz dawno przestały pasować. Z 2 jest to samo. Teraz zielone 2 sa w sam raz a premium wydają sie za duze.

polaa - wokjtus jest bezbledny z tym spaniem:-D
sunshine - oj wspolczuje zatrucia

Mia tez nie cierpi lezec na brzuszku:tak: ale za to odkrylismy nowa metode usypiania:tak: mala zasypia w ciagu 2min - wsadzamy do wozka i jedziemy do kuchni i wlaczamy okap :tak: chwila i Mia spi, a nawet jak sie przebudzi to zaraz sama zasypia nawet dyda nie potrzebuje:-D.

Iwon, dzieki za sugestię a propos grycanów chałwowych, poki co w leclercu dzis zakupiłam carte dor creme caremel
:tak:

December, to od rana trzmam kciuki! Nawodnijcie małego solidnie przed pobraniem krwi, bo my zawsze mamy z tym problem - leci po kropelce i musza z dwóch rączek pobierac :baffled:

Moj maly leniwy bardzo i nie chce podnosic głowy jak lezy na brzuszku i tez nie zostawilabym go noc w tej pozycji mimo, ze mamy angelcare.

Msmickey, pewnie, ze szczesciary z nas, ze mamy takie super dzieciaczki :-)

Czy któraś z Was posiada wózek Jedo Fyn? Zastanawiam się nad kupnem.
Ależ fajnie. O godz. 20.15 dzieci już spały, a Kuba to nawet sam poszedl, bez słowa, a często robi jakieś histerie.
Jak jestem sama to jakoś super się organizuję...:-)

reklama
A ja właśnie gotuję krupnik i pieczeń rzymską na jutro i siedzę z gorącą pieluchą przy cycku, bo znowu mi się jakieś zastoje porobiły i boli jak chol...ra :baffled: Młody dzisiaj praktycznie co godzinę wisiał na cycku więc nie wiem skąd mi się to wzięło? Może mało jadł i tylko pił i potem ssał? Miałam wrażenie , że nie połyka mleka tak jak zawsze. Dzisiaj byłam u gina na 18:45 i M. sam kąpał i karmił wieczorem małego (moim mlekiem) i powiedział, że zjadł tylko 40 i to ledwo co :szok: Czy to możliwe że przez te upały dziecko nie ma apetytu?

Jeśli chodzi o unoszenie główki na brzuchu to Julek pięknie to potrafi i całkiem długo wytrzymuje :tak:

Pola mój też często w dzień śpi na brzuszku :tak: Na początku nie lubił tej pozycji i teraz też w pierwszym momencie jak go kładę to się trochę buntuje, ale zaraz jak go tylko przez chwilę poklepię po pupie i pleckach zasypia i uspokaja się. Przy jego dolegliwościach brzuszkowych to najlepsza pozycja, przy której najspokojniej śpi :happy: Pamiętam że Kornel też fajnie spał na brzuchu i potem przez kilka lat była to jego ulubiona pozycja :tak:

Tyle że ja nie kładę Julka na brzuszku na noc, boję się, bo nie ma jak kontrolować dzieciaka co jakiś czas.

Klusia a jakie probiotyki dajesz małej? Ja dawałm Julkowi długo dicoflor, ale tak samo płakał :-(

MsMickey zazdroszczę fajnego dzionka z kumpelą :-) Do mnie jutro przyjeżdża siostra, a że będziemy same (M. zabiera Kornela do kina na Madagaskar) to na pewno będzie to udany babski wieczór ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry