reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dzien dobry :-)

Po fatalnym marudno-płaczliwym dniu mały padł o 22.00, wstał o 2.00 na jedzonko, póżniej przebudził się o 4.00, ale był zbyt nieprzytomny zeby jesc ;-), wiec połozyłam go z nami, bo wtedy dłuzej spi i rzeczywiscie przespał do 7.00...kurcze nie chce zeby sie przyzwyczaił do spania razem, ale z drugiej strony, czy takie małe dzieci rzeczywiscie potrafią sie przyzwyczaic?

U nas deszczowo...

Hej , Oglądałam zdjęcia Waszych dzieciaczków w Galerii i jestem w szoku, one już tak głowę podnoszą? Mój jak go położę na brzuchu to leży jak kłoda tylko nogami kopie i wrzeszczy żeby go przekręcić, głowy wcale nie podniesie :( Nawet jak go trzymam na rękach to ta głowa jednak jeszcze taka niestabilna jest ... Ciekawe kiedy na nas przyjdzie pora... ;-)

U mnie też deszczowo :baffled:. W dodatku przed chwilą była burza. Ech a mieliśmy takie plany na dzisiaj.

Nocka spokojna ale wstałyśmy już o 6.00. Maja poszła spać a ja piję kawkę. Reszta też jeszcze śpi.

Mam możliwość kupienia kpmbinezomu na zimę w rozmiarze 74. Jak myślicie będzie dobry (Majcia nosi teraz 68)? :dry:

kamila moja też nie lubi leżeć na brzuszku. Ale mimo to kładę ją kilka razy dziennie choć na kilka mimut. Kładź Milana na swoich kolanach :tak: Majcia też tak woli.

Hej,

MsMickey u mnie nocka dzisiaj identyczna! Pobudka o 24,1,3,4.30,6.30,8... teraz śpi i pewnie potrwa to do 11-tej po takiej "imprezowej" nocy ;-) A moje cycki w nocy niemal ekspolodowały! Nadal mam te zastoje chociaż już jest trochę lepiej. Nie spałam pół nocy, masowałam, ogrzewałam, karmiłam. Mam nadzieję że to przetrzymam, bo już mi się chce wyć :-(

No ale nic, znalazłam w domu gorzką czekoladę i robię muffinki :-)

Kamila tak jak pisze miśki spróbuj kłaść Milana na swoich kolanach albo na brzuchu/klatce piersiowej jak leżysz.

Hatszept słyszałam, że podobno nie mogą się przyzwyczaić, bo one .. już są do tego przyzwyczajone :tak: Przez 9 m-cy 24h na dobę były otulone, kołysane, blisko matki. U nas młody też zawsze o 5,6 ląduje z nami w łóżku. Po prostu nie mam siły już po nocce do niego non stop wstawać, a tak go pogłaszczę, powiem ciii i śpi dalej.

Ostatnia edycja:
Witam,

Mój chyba przechodzi skok rozwojowy bo w nocy budzil się kilka razy do cycka, i jakiś marudny jest. Teraz zasnął.

Kamila- mój też leniwy jakiś. Jak go kładę na brzuszku to tak się wierci i wrzeszczy że przewraca się na plecy, a głowy nie podniesie. Jak go trzymam na rękach w pionie to stabilnie trzyma główkę. Już go często trzymam jedna ręka a drugą coś tam mogę zrobić.

Iwon, ja też się dzisiaj przymierzam do muffinek, ale takich "podrobionych" bez mleka i jaj :(

Miśki moim zdaniem 74 to o wiele za mały :) kombinezon zazwyczaj zakłada się listopad grudzień styczeń luty ... wiec skoro teraz ma 68 to urośnie o wiele wiele więcej niż 6 cm ... 6cm to dziecko w jeden miesiąc może urosnąć ;-) teraz mamy sierpień dopiero więc mała już we wrześniu na pewno osiągnie rozmiar 74 :)

reklama
Witam;)

Decembe właśnie przeczytałam o plamach Twojego synka. Nie martw się. Mam identyczną na plecach. Pól pleców zajmuje i jest widoczna. Mama mówiła, że wyszła mi tak w 1 miesiącu życia. Latała ze mną po lekarzach i koniec końców wyszło, że to po prostu przebarwienie skórne, lekarz kazał jedynie unikać słońca. Ta plama opala się razem ze mną potem opalenizna schodzi. Generalnie jest zawsze ciemniejsza o tyle samo tonów. Oprócz mnie w rodzinie ma to parę dziewczyn. W niczym nie preszkadza- taki urok chyba. Moja siostra ma to na udzie, druga na pośladku, a jedna pól pleców i trochę na piersi. To rośnie razem z ciałem ale nie,że się rozrasta, ciągle jestw tym samym miejscu. Nie martw się;**

Słuchajcie dziewczyny, czoraj dostałąm opieprz od znajome mojej mamy, że ciągle mały jest w leżaczku..najczarniejsze scenariusze mi przedstawiła odnosnie kregoslupa. Mały w nocy spi w łóżeczku, a wiekszosc dnia spedza w leżaczku, bo wszystko widzi i bawi sie ze soba a czasem sie usypia. Na plasko nawet nie ma szans ze w ciagu dnia bedzie lezał- wtedy musialabym non stop nad nim siedziec i go zabawiac..ale sie wprzestraszylam troche.

Ja biore sie za nauke. Niedlugo egzaminy- zaliczeie czerwcowej sesji-wszystko ustnie- nie wiem jak dam rade.
Miłego dnia

Do góry