reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

ja mam pytanko do butelkowych mam :) ile Wasze dzieci dziennie jedza ? ile razy i jakie porcje ?

Mój 120 co 2 godz. Na noc też 120ml, a śpi od 8-6 rano albo ma międzyczasie pobudkę ok 2 rano. Naprawdę nie wiem od czego to zależy. Nieważne czy spi w dzien dużo czy mało, raz się obudzi w nocy a innym razem spi do rana :-)
Wydaje mi się że dużo ja ale to duży chłop, prawie 7 kg wazy :-D

A ja ostatnio wyprałam pościel małemu (zieloną) z pieluchami i ciuszkami, w tym malinowe przescieradło (w ogole nie pomyslałam) i teraz mam różowe body, pieluchy, skarpetki....raj dla dziewczynki :-D Z ciuchów zaraz wyrośnie tylko pościeli mi szkoda bo zrobiła się zgniło zielona :baffled:

Ja dzisiaj szlifowałam stare biurk,o które odnawiam i mały nie chciał leżeć w wózku, wiec posadziłam go w foteliku na trawie i tak obserwował grzecznie mamusię, aż zasnął. Mam takie kochane dziecko, że aż boję się powiedzieć to głośno :-D

reklama
matko co za dzien... moj sie kompletnie rozregulowal, jadl po 30ml zasypial na 15 min, ryczal non stop :-( pozostaje mi tylko miec nadzieje ze to taki slabszy dzien i jutro bedzie lepiej...

snoopy monika widze ze dzieciaki ciezko przezywaja rodzenstwo. cieszcie sie ze przynajmniej te mlodsze jak aniolki sie zachowuja :tak: jakbyscie wylosowaly mojego janka to nic tylko plakac z dwojka takich nieogarnietych :-)

Wiecie co moja strsza wlasnie robi?? wygina śmiało ciało:-D i to daje jak stara w teledyskach:-D lepiej ode mnie biodrami macha:-D przy czym wtrąca zawadiacko "sexi facet" jak odwaliła mi dzis taki numer to zaczełam się smiec z bezradnosci i wyc jednoczesnie.... a moja mama problemu w tym nie widzi... Z tym że to dosyc dziwnie wyglada bo ona ma 4 lata a nie 16!!! żeby tak tanczyć...

kurde mam nadzieję że Oliwka będze juz zawsze taka grzeczna bo jak pojdzie w slady siostry to ja w wieku 28lat siwa cała bede i pomarszczona od nerwow i stresu:-D:szok:

mój michu miał wczoraj jazdy. marudzil cały dzień. płakał. chwilę poleżał i już kwiczał. a najgorszy ryk był wtedy, jak miał dostać butle. zanim zaczął ssać, beczał jak opętany :szok: aż krzyknęłam kilka razy na niego :-( już jak zassał butlę, zjadał wszytsko!!!! nie wiem o co chodziło? a wieczorem po kapaniu zjadł bez beczenia.

teraz śpi juz od godziny, a ja walcze z bólem głowy - chyba okres się zbliza, a ja tabsów nie kupiłam :confused:

ja wiem że będę trudnną teściową :tak: synowe będą narzekać, oj będą :tak:

u nas karmienie co 3 godziny w dzien, 120 ml mleka nan 1, w nocy róznie, czasem zje o 19 to dopiero wstaje ok 3 i potem kolo 7, a czasem zje o 19 i juz o 1 wierci sie z głodu, potem 4 i potem 7. nigdy niewiadomo kiedy panicz zechce jeść :-)

u nas karmienie co 3 godziny w dzien, 120 ml mleka nan 1, w nocy róznie, czasem zje o 19 to dopiero wstaje ok 3 i potem kolo 7, a czasem zje o 19 i juz o 1 wierci sie z głodu, potem 4 i potem 7. nigdy niewiadomo kiedy panicz zechce jeść :-)

Jakbym czytała o swojej :D Też czasem sę budzi 2-3 i dopiero 6:30 - 7 a czasem własnie już o 1 głodna...
i też jest na NAN Pro 1.

Dziewczyny, czy jest jeszcze w sprzedaży Bebilon na Noc??

Laski czymajcie &&&& Położyłam Oliwkę po jedzonku do łózeczka zamiast do mnie na łózko i liczę że uśnie jak tak to będzie przełomik
wink2.gif
i nie bedzie przekładania z łózka do łózeczka:-D

reklama
oo to trzymam kciuki :)
Monika usypia od zawsze u siebie w łóżeczku i odpukać nie ma z tym problemów. Ale Szymek miał tak samo. Chociaż on usypiał przy butli, przy ostatnich 20 ml. Wiedziałam, że jak zostało 40-30 ml to muszę go odbić bo zaraz odleci ;P
A Monika kończy butlę i dalej oczy jak 5 złotych ;P Chociaż dzisiaj o dziwo zasnęła przy butli, po 60 ml... Coś czuję, że się obudzi przed północą ;P

Do góry