reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Aylin dawaj nazwę tego preparatu na rzęsy! :sorry2:
alijenka moja Misia po pierwszym żółtku też puściła malutkiego pawika (albo zbieg okoliczności że akurat wtedy) ale dziś dostała drugi raz i wszystko ok więc jeśli dopiero zaczynasz to może jeszcze spróbuj :blink:

my na noc też przeszliśmy przez 3-5-7 i tylko pierwszy raz był taki masakryczny potem już z dnia na dzień co raz lepiej a po góra 5 dniach zasypiała w maks. 10 minut prawie bez marudzenia tylko co z tego jak teraz jej się odwidziało i płacze więc zamiast jeszcze raz spróbowć tej metody to my dajemy smoka i zasypia w minutę :baffled:
josie z próbowaliście czekać aż sam padnie?

tak. on sam nie pada. zaczyna trzec oczy ziewac i pojawia sie nadzieja ze usnie ale nie. po jakims czasie zaczyna po prostu plakac ze zmeczenia

Witam, młody śpi więc matka ma czas dla siebie :) dziś przesiedliśmy się do spacerówki i jakoś tak dziwnie to już nie dzidziuś, a chłopaczek rośnie :) mamy już 3 spacerówki :) Dziś się z nim kąpałam i po tej jego radości w oczach obiecałam mu, ze schudnę i pójdziemy na basen w okolicach kwietnia. A miałam z niego taki ubaw w wannie, bo jak tylko moje piersi widział to rzucał się na nie do jedzenia :D

:-D:-D:-D:-D

aga ja uzywam butelek tt. do mleka smoczek 2 (jak chce zeby zasnal) lub 3 (jak chce zeby szybko wypil), ale do wody nadal daje 1, bo sie krztusi przy wiekszym.

Kasienka probowalam mu tez ominac jakas drzemke, ale on potrzebuje tego snu bo ziewa/trze oczy i jeczy ze zmeczenia...
Moze sprobuje jeszcze taz tej metody 3-5-7, bo w sumie i tak ryczy i tak

Rysica jak to po co butki!!!!! Bo slicznie wygladaja! ja mam chyba z 4 pary, zakladam mu od swieta, ale nie moglam sie powstrzymac jak kupowalam takie maluskie trampeczki :)

aylin ja płaciłam 100zł, normalnie jest 150zł. a odżywki może spróbuję skoro mówisz, że efekt fajny.. a cena, no cóż za pół roku to nawet znośnie..

efekt widzialam u koleżanki. Normalnie blondynka z naturalnymi rzęsami takimi ło. A teraz ma jak sztuczne z tym ze swoje, dłuższe, grubsze i ciemniejsze. Śliczne ma. Mnie niestety na razie nie stac na taki wydatek. Ale druga kleżanka sie skusiła bo ma bardzo osłabione rzęsy - własnie po przedłużaniu przez dluższy czas. Więc niedługo pewnie zobacze efekt u niej.
Przypomniało mi się że podobno taki efekt daje też stosowanie kropli na jaskre. Ale przy zdrowych oczach chyba szkoda ryzykować.

Jak byłam młodsza i mi sie chciało to na wieczór stosowałam olejek rycynowy - ładnie pogrubia i odżywia rzęsy.

Aylin tu nie chodzi o ilosc ale o to że zmieliła mu cały kawałek z tymi żyłkami i tłuszczykiem z wierzchu i to już nie jest samo chudziusie mięsko tylko takie z białymi kropeczkami. Kawałek bym zostawiła a reszte to tak jak mówisz - zamroziłabym

a no to nie bardzo dla dziecka. Ja odkrawałam i kot był zachwycony :)
Mój jak poszedł na ryneczek do pana Kazia to po dodaniu ze potrzebuje 20 dkg (w sumie 10 porcji) dla dziecka, żona rzeźnika odkroiła taki najchudszy, ładniutki kawałeczek. Z kosteczką bo tam podobno najlepsze mięsko.

Jestem lekko stuknięta chyba - własnie piekę sernik. chałwowy - wina zdaje się Hatszept.

Rysica - ja bym poszla do dentysty z tym mleczakiem. Moja kuzynka miała tak ze wyrosły jej jedynki za mleczakami i się przekrzywiły. Tj były w poprzek. chyba z 5 lat aparat nosiła bo nie chciały sie wyprostować.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Piszecie o tym żółtku, a ja jeszcze nie dawałam, chociaż powinnam :sorry2:

A tak w ogóle, to zamierzam zacząć w końcu sama gotować małemu. Mam już namiary na fajną babkę z naszymi warzywami, mięso i jaja też od wiejskiego zaufanego dostawcy. Więc w przyszłym tygodniu chyba zacznę szaleć z termomiksem (Rysica :cool2:).
Słoiczki nadal będziemy kupować, ale już nie w takich ilościach. Na pewno nie będę się bawić w króliki czy jagnięcinę - te zapodam ze słoika. No i deserki też na razie kupne.

my dzisiaj poszliśmy na obiadek do knajpki, młody był grzeczniutki i pozwolił rodzicom zjeść, a sam siedział w wózku :) odzyskałam nadzieję, że jest życie po dziecku;-):-D

:-D:-D:-D

Claudette
zazdroszczę rzęsiorów - uwielbiam! I też się poważnie zastanawiałam nad zrobieniem sobie pięknych firanek, ale odstraszyła mnie:
- cena (mam żelowe paznokcie więc już jeden stały wydatek)
- to, że wygląda się jak po chemii kiedy zaczną wypadać, bo jednak człowiek przyzwyczaja się do innego wyglądu :sorry2:

Ale może kiedyś się skuszę, tak jednorazowo, przy jakiejś większej okazji :-)

Muńka oby migrena szybko minęła!!

Kasieńka, aga oby dzisiejsze nocki były spokojniejsze ;) Ja też na takową liczę :cool2:

Rysica to faktycznie szybko z tym zębem :szok: Mojemu K. pierwszy mleczny ząb wypadł zaledwie rok temu.
I dobrze robisz, że idziecie do dentysty :tak: Z konsystencją jedzenia bym się nie szczypała - niech je normalnie, jak mleczak wypadnie, to tym lepiej :tak:

Aylin jak byś miała kredyt we frankach, to byś się szybko przekonała do prowadzenia budżetu w excelu :sorry2:
;-)

Dziewczyna, u której robię pazurki wspominała mi o super odżywce do rzęs, którą sama zamawia - widziałam na niej - naprawdę działa, tylko strasznie droga. To chyba ta, o której pisała aylin :tak: Ale ponoć taka zwykła z chyba Eveline za 17 zł też jest niezła.

aga ja uzywam butelek tt. do mleka smoczek 2 (jak chce zeby zasnal) lub 3 (jak chce zeby szybko wypil), ale do wody nadal daje 1, bo sie krztusi przy wiekszym.

Rysica jak to po co butki!!!!! Bo slicznie wygladaja! ja mam chyba z 4 pary, zakladam mu od swieta, ale nie moglam sie powstrzymac jak kupowalam takie maluskie trampeczki :)

Moja przy 2 się krztusi :-D:-D:-D

a z tymi bucikami - no ślicznie, ale pewnie mało wygodnie :p ja staram się bucików jak najmniej, jeśli już to miękkie ;) w sensie "szmaciane" ;)

Piszecie o tym żółtku, a ja jeszcze nie dawałam, chociaż powinnam :sorry2:

A tak w ogóle, to zamierzam zacząć w końcu sama gotować małemu. Mam już namiary na fajną babkę z naszymi warzywami, mięso i jaja też od wiejskiego zaufanego dostawcy. Więc w przyszłym tygodniu chyba zacznę szaleć z termomiksem (Rysica :cool2:).
Słoiczki nadal będziemy kupować, ale już nie w takich ilościach. Na pewno nie będę się bawić w króliki czy jagnięcinę - te zapodam ze słoika. No i deserki też na razie kupne.

Rysica to faktycznie szybko z tym zębem :szok: Mojemu K. pierwszy mleczny ząb wypadł zaledwie rok temu.
I dobrze robisz, że idziecie do dentysty :tak: Z konsystencją jedzenia bym się nie szczypała - niech je normalnie, jak mleczak wypadnie, to tym lepiej :tak:

.

Ja mam dostęp do "oporządzonego" królika i jagnięciny, mąż w pracy może kupić, po niższej cenie, bo hurtowej. Tym bardziej tak mały kawałek
a żółtka też nie dawałam, ale chyba następna zupka będzie z żółtkiem. Tylko ja zawsze robię na 4-6 porcji, więc chyba 3 żółtka na tyle co ja na raz gotuję i mrożę. No i zacznę chyba gotować z kaszą manną, a na noc dawać kaszkę ryżową. Coś jej ta manna chyba nie smakuje, a na mannę gotowaną na mleku za wcześnie..... hmmm

A co do dentysty - będę dzwonić w poniedziałek rano.

Rysica z żółtkiem to robisz tak,że zupkę gotujesz bez żółtka i sobie mrozisz,a jak odmrozisz to przed samym podaniem dodajesz ugotowane żółtko. Żółtko co drugi dzień pół.

Bardzo pracowity dzien wczoraj mialam - spedzilam go najpierw na zakupach a potem ma gotowaniu w kuchni. Zapedzilam K do zajecia sia mlodym. Jesli chcw miec obiad to niech siedzi chociaz z godzine z nim bo przy malego adhd niewiele jestem w stanie zdzialac.
Wieczorem zasnac nie moglam i czytalam ksiazke do 2 prawie. A teraz ledwo na oczy widze, czuje wrecz opuchlizne pod oczami.

Chorowitkom zdrowia zycze.

Josie wytrwalosci przy usypianiu malego.

U nas nocka z trzema pobudkami ale wszystkie do 1 byly a wtedy nie spalam jeszcze wiec nie jest zle.

witam,

noc jak zwykle ostatnio nieciekawa, młody obudził sie o 23.30 i ani myslał iśc spać, D z nim walczył, ale się pokłóciliśmy przy okazji i chyba się na mnie obraził, bo jakis małomówny od rana :-D

rzęsy to też moje marzenie, moje sa jasne i proste :confused2: myslałam o tych przedłużanych, ale zobaczyłam koleżankę po i mi się trochę odechciało, poza tym nie stać mnie na przedłużenie co miesiąc :(

josie ja to cię podziwiam, że walczysz o samodzielne zasypianie, bo ja juz dawno się poddałam, bujam łóżeczkiem:-p

Oczywiście jak ja mam chwile to tu cisza:no::angry:

Dziewczyny czy dajecie dzieciom makaron do zupek?? Jak tak to jaki?

Aga ja mam tak samo, jak tylko któryś wieczór nie położę się tak szybko jak zwykle to tu cisza :) a z makaronem nie pomogę, bo my daleko w tyle z rozszerzaniem
wydaje mi się tylko, że jak mały nie ma wprowadzonego glutenu, to albo makaron bezglutenowy, albo zwykły, ale niewielka ilość

U mnie ostatnio nocki też masakra nawet nie jestem w stanie policzyc ile pobudek, a już było tak pięknie:angry: myślę aby oszukiwać go trochę wodą, bo on w sumie jeść nie chce, a na chwile tylko cyca do buzi. Powiedzcie mi mam butelki tt jakiego mu smoczka teraz kupić do wody? I mam nadzieje, ze w ogóle będzie chciał butelkę :)
my mamy TT i mały je ze smoczków 3+ i 0+, na 3+ często leci mu bokiem

A ja dzisiaj przeżyłam SZOK!!!!
Moje dziecko ząbkuje... STARSZE DZIECKO!!!
Szymek ma 4,5 roku a dzisiaj wyszła mu dolna STAŁA jedynka!!!!!! Tuż za mleczną! A mleczna się już przesunęła w przód, podniosła i się rusza!!!
Zgłupiałam, bo :
Po 1 - nie ZA WCZEŚNIE?????????
po 2 - czemu ZA mleczakiem a nie zamiast ?!?!?!
po 3 - czy mleczny sam wypadnie w najbliższych dniach skoro się rusza?? czy iść do dentysty???
po 4 - CO mu teraz dawać jeść?? normalne jedzenie? czy miekksze? czy twardsze??
Z jednej strony się popłakałam ze wzruszenia, a z drugiej jestem w szoku i nie wiem co dalej, kompletnie mnie to zaskoczyło!!!
RATUNKU!

Chyba będę musiała się przejść do dentysty z nim jak najszybciej..

Iwon - masz już w tej kwestii jakieś doświadczenia?? jakieś rady??
widziałam wczoraj na fb ten wpis, nie wypowiadałam się, bo nie mam doświadczenia ale dzisiaj śniło mi się, że ruszał mi się ząb, górna trójka, wisiał tylko na takiej żyłce i Sergiusz mi go wyrwał
a ja strasznie przeżywałam, to jak będę teraz do pracy chodzić:-D

reklama
czescu nas nocka taka se pobudka o 4 potem kolo 6 i juz nie chcial spac tylko pojekiwal albo gadal sam do siebie i zeby nie bylo za milo robil to na stojaco oczywiscie bo takto to moze by jeszcze zasnal, 7 dostal butle i z nadzieja go odlozylam do lozeczka i ciszy bylo 9 minut a potem zaczal znowu swoja tyrade na szczescie zajal sie nim maz a jak sobie poslalam jeszcze do 8 ... ja to nie wiem jak ja wroce do pracy chyba bede spac nad kompem

Rysica to gratuluje pierwszego stalego ząbka Szymusiowi :D i koniecznie do dentysty zeby sie nie pokrzywily :) no i zoltko mozna dolozyc tuz przed obiadkiemhttp://allegro.pl/naklejki-scienne-kawa-napisy-kuchnia-100cm-warto-i2692037885.html

Josie moze to taki okres gorszy z tym zasypianiem i u nas metoda 3-5-7 sie nie spradzila ani za pierwszym ani za drugim razem ... raczej to noszenie chwile do uspokojenia ale takiego calkowitego, wlozenie i danie smoka, i faktycznie moze poszukaj smoka ktory mu podejdzie, jak jeczy i wstaje to znowu chwile na rece i za chwile znowu lozeczko, najwiecej razy wkladam go zazwyczaj trzy, chyba ze za wczesnie zabiore sie za usypianie, ale zdarza sie tez czesto raz jak powiem ze idziemy spac pprzytule porobie szszsz wloze do lozeczka dam smoka i zasypia ...

Waris ja bym poszla i zbesztala babe ... meza nie bo oni zawsze nieswiadomi ale tamta wiedziala co robi i chciala wcisnac byle co

Zaza padlam jak przeczytalam o Twoim snie :D i od razu mi na mysl przyszlo jak Sergiuszek srzela drzwiami a do klamki przywiazana nitka od Twojego zeba, a ty z taka wielka dziura miedzy :p

Ostatnia edycja:
Do góry