Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Viola no będziemy szli, w poniedziałek będę dzwonić do dentystki... No w szoku jestem, kompletnie się nie spodziewałam!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aylin dawaj nazwę tego preparatu na rzęsy!![]()
alijenka moja Misia po pierwszym żółtku też puściła malutkiego pawika (albo zbieg okoliczności że akurat wtedy) ale dziś dostała drugi raz i wszystko ok więc jeśli dopiero zaczynasz to może jeszcze spróbuj![]()
my na noc też przeszliśmy przez 3-5-7 i tylko pierwszy raz był taki masakryczny potem już z dnia na dzień co raz lepiej a po góra 5 dniach zasypiała w maks. 10 minut prawie bez marudzenia tylko co z tego jak teraz jej się odwidziało i płacze więc zamiast jeszcze raz spróbowć tej metody to my dajemy smoka i zasypia w minutę![]()
josie z próbowaliście czekać aż sam padnie?
Witam, młody śpi więc matka ma czas dla siebiedziś przesiedliśmy się do spacerówki i jakoś tak dziwnie to już nie dzidziuś, a chłopaczek rośnie
mamy już 3 spacerówki
Dziś się z nim kąpałam i po tej jego radości w oczach obiecałam mu, ze schudnę i pójdziemy na basen w okolicach kwietnia. A miałam z niego taki ubaw w wannie, bo jak tylko moje piersi widział to rzucał się na nie do jedzenia
![]()
aylin ja płaciłam 100zł, normalnie jest 150zł. a odżywki może spróbuję skoro mówisz, że efekt fajny.. a cena, no cóż za pół roku to nawet znośnie..
Aylin tu nie chodzi o ilosc ale o to że zmieliła mu cały kawałek z tymi żyłkami i tłuszczykiem z wierzchu i to już nie jest samo chudziusie mięsko tylko takie z białymi kropeczkami. Kawałek bym zostawiła a reszte to tak jak mówisz - zamroziłabym
my dzisiaj poszliśmy na obiadek do knajpki, młody był grzeczniutki i pozwolił rodzicom zjeść, a sam siedział w wózkuodzyskałam nadzieję, że jest życie po dziecku;-)
![]()
aga ja uzywam butelek tt. do mleka smoczek 2 (jak chce zeby zasnal) lub 3 (jak chce zeby szybko wypil), ale do wody nadal daje 1, bo sie krztusi przy wiekszym.
Rysica jak to po co butki!!!!! Bo slicznie wygladaja! ja mam chyba z 4 pary, zakladam mu od swieta, ale nie moglam sie powstrzymac jak kupowalam takie maluskie trampeczki![]()
Piszecie o tym żółtku, a ja jeszcze nie dawałam, chociaż powinnam
A tak w ogóle, to zamierzam zacząć w końcu sama gotować małemu. Mam już namiary na fajną babkę z naszymi warzywami, mięso i jaja też od wiejskiego zaufanego dostawcy. Więc w przyszłym tygodniu chyba zacznę szaleć z termomiksem (Rysica).
Słoiczki nadal będziemy kupować, ale już nie w takich ilościach. Na pewno nie będę się bawić w króliki czy jagnięcinę - te zapodam ze słoika. No i deserki też na razie kupne.
Rysica to faktycznie szybko z tym zębemMojemu K. pierwszy mleczny ząb wypadł zaledwie rok temu.
I dobrze robisz, że idziecie do dentystyZ konsystencją jedzenia bym się nie szczypała - niech je normalnie, jak mleczak wypadnie, to tym lepiej
.
Oczywiście jak ja mam chwile to tu cisza
Dziewczyny czy dajecie dzieciom makaron do zupek?? Jak tak to jaki?
my mamy TT i mały je ze smoczków 3+ i 0+, na 3+ często leci mu bokiemU mnie ostatnio nocki też masakra nawet nie jestem w stanie policzyc ile pobudek, a już było tak piękniemyślę aby oszukiwać go trochę wodą, bo on w sumie jeść nie chce, a na chwile tylko cyca do buzi. Powiedzcie mi mam butelki tt jakiego mu smoczka teraz kupić do wody? I mam nadzieje, ze w ogóle będzie chciał butelkę
![]()
widziałam wczoraj na fb ten wpis, nie wypowiadałam się, bo nie mam doświadczenia ale dzisiaj śniło mi się, że ruszał mi się ząb, górna trójka, wisiał tylko na takiej żyłce i Sergiusz mi go wyrwałA ja dzisiaj przeżyłam SZOK!!!!
Moje dziecko ząbkuje... STARSZE DZIECKO!!!
Szymek ma 4,5 roku a dzisiaj wyszła mu dolna STAŁA jedynka!!!!!! Tuż za mleczną! A mleczna się już przesunęła w przód, podniosła i się rusza!!!
Zgłupiałam, bo :
Po 1 - nie ZA WCZEŚNIE?????????
po 2 - czemu ZA mleczakiem a nie zamiast ?!?!?!
po 3 - czy mleczny sam wypadnie w najbliższych dniach skoro się rusza?? czy iść do dentysty???
po 4 - CO mu teraz dawać jeść?? normalne jedzenie? czy miekksze? czy twardsze??
Z jednej strony się popłakałam ze wzruszenia, a z drugiej jestem w szoku i nie wiem co dalej, kompletnie mnie to zaskoczyło!!!
RATUNKU!
Chyba będę musiała się przejść do dentysty z nim jak najszybciej..
Iwon - masz już w tej kwestii jakieś doświadczenia?? jakieś rady??