reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Mlody zjadl brokula z lososiem o 11:30 bo juz tak jeczal ze nie moglam wytrzymac i polegl na kocu. Ciekawe jak dlugo pospi.....
Nie wyszlam na miasto bo tak u nas sypie ze nie zdazylabym wlozyc Szymka do wozka a juz bylby zasypany w srodku. Zjadlam jogurt. I czekam z nadzieja ze K skonczy o 14 a nie o 16 i wracajac zrobi zakupy.

josie ja bym przeprosila znajomych i zaproponowala hotel. Trzeba miec odrobine wyobrazni i jak sie jest chorym darowac sobie jakiekolwiek spotkania a tym bardziej z malymi dziecmi. No zero myslenia o innych a w ten sposob to sie wlasnie wszystko szybko rozprzestrzenia. I dziwic sie ze grypa szaleje.
Odkad jest maly to ja zawsze kazdego pytam czy jest zdrowy i nawet jesli tylko ma katar to nie pozwalam przyjsc. I prawdziwy dobry znajomy to rozumie. Jedynie tesciowa ma w nosie i przychodzi ale to juz inna bajka.

Dobra klade sie obok malego. Zawsze spiac mniej kalorii sie traci to i moze mniej glodna bede.

reklama
Witam!
Nie nadrobiłam do końca, bo się po prostu nie da. Może później...
Mała już zdrowa ale nie może za siebie. Wczoraj grandziła znowu do godz 1! :wściekła/y: Teraz nie wiadomo o co jej chodzi. Właśnie stoczyłam bój przy obiadku - zjadła tylko pół. A ile ja mleka przez ostatni tydzień wylałam! :no:
Witaj w domu ;-)
właśnie już jest w łóżeczku a ja w drugim pokoju
a bo już nie wyrabiam z nią, żadnego lekarstwa jej nie mogę podać wszystko siłą, ze łzami w oczach, już na nic nie mam ochoty nawet jej karmić, wychodzić z nią na dwór, siedzieć w domu z nią i w ogóle wszystkiego bo ciągle jakaś walka z nią, nawet teraz mleka do końca nie zjadła bo się wielce obraziła
Rozumiem... Podczas choroby Zosi doszłam do wniosku, że to nie kolki, nie ząbkowanie (póki co), a katar jest najgorszy u malucha! :no:

maćku -
w końcu mi się przypomniało, że chciałam Cię zapytać, gdzie Ty w tej wielkopolsce mieszkasz, ale sprawdziłam sobie na FB :-) mojej psiapsiółki mąż jest z Twojego miasta i ma totalnego fioła na punkcie żużla!

Który podgrzewacz do butelek jest godny polecenia??? Najlepiej, jakby miał też wtyczkę do auta.
A jak się nazywa? Może znam?

Ja mam aventa, ale używam tylko do mleka jak mała ma muchy w nosie i czekam aż łaskawie zechce zjeść... Obiadki podgrzewam w mikrofali.

no tak, typowo męskie, mam nadzieję, że chociaż podłogę umył?:-p
Umył. Ale możecie się domyśleć, jak dokładnie... :confused2:

Klusia trzymam kciuki za zdrówko Nadii! :tak:

Reszta może później...

Pe zabral mloda na zakupy a ja na bb :-) zamiast do garow, ktore az wolaja o mycie :-D ale co tam chora jestem musze odpoczywac :tak::-D

Niestety mloda cos bierze nad ranem kaszlala kilka razy o kichaniu nie wspomne, zapobiegawczo dostala Calpol i zobaczymy.

Obawialam sie nocy po powrocie ale jest dobrze, przesypia cale. A w PL tydzien jej zajelo przyzwyczajenie sie do nowego miejsca :-(
W Tesco promocje na pamperki, chusteczki i mleko do tego dostalam zniznki wiec zakupy juz zrobione na kilka tygodni spokoj :-) Zalamana tylko jestem sloiczkami z obiadkiem chyba bede sama gotowac bo nie zamierzam jej dawac, lasagne, spagettii czy szpinaku z serem, a takie sa dla dzieci od 4m-ca, zajrzalam dzis do szafki z zapasami i znalazlam sloiczek z risotto od 4 m-ca ktory zawiera w skladzie krowie mleko:szok: oni sa chyba nie powaznie robiac te dania. W PL bylo duzo latwiej kupic cos normalnego a nie takie wymyslne potrawy:-(

Mam chwilke to lece nadrobic :tak::-)

Mieliśmy wyjść i lipa ... Szymek powiedział, ze za bardzo sypie i mu będzie zimno w nosek :confused: delikatuśny... No ale fakt, sypie u nas naprawdę konkretnie. Nie nalegałam, Monika się zrobiła śpiąca więc ją położyłam i śpi, ja siedzę na BB i przerzucam fotki z aparatu, Szymek ogląda MiniMini i czekamy na moich rodziców. Nie widziałam ich od świąt przez choróbska (ich)...

I co????? pustki, ja tu nadrobilam i chce odp i bede musiala popst pod postem..... ojjj nie ladnie.... :-p

dzisiaj nocka jak kazda dwie pobudki i rano wstal wczesniej ale pewnie dlatego ze wczoraj malo zjadl na noc polowe butelki zostawil,
i jak to sie mowi jak nie urok to sraczka ... dzisiaj zaczal strasznie kaszlec ... brak goraczki brak kataru a kaszel jak u gruzlika... obstawiam ze sie zarazil w przychodni jak kazala nam czekac ... bo tam dzieci kaszlaly i psikaly ile sie dalo

Rysica wrzucilabym chetnie ale ona jest tak mocno widoczna w kapieli jakbysmy go wczoraj nie kapali to bym pewnie przeoczyla, a takto na zdjeciu nie bedzie widac za bardzo

Klusia oby jej przeszlo oby to byly zabki i szybko wyszly

Mlodak Szymka na sanki i po pieczywko albo wladuj mu sie do lozeczka :p

ja chce wyjsc na spaaaaacer !!!!! mlody pewnie nie pamieta juz co to wozek :(

Moja tez na spacerze dawno w wozku nie byla teraz tylko sie wozi wozem i jak ja ubieram to juz wie ze do samochodu idzie bo w foteliku siedzi i jest bwww bwwwww bwwww czyli brum brum :-D

Hej dziewczynki;) U nas noc w miarę, mała się obudziła o 1 zjadła i dalej poszła w kimę i myślę, że by pospała tak już do rana gdyby mój ukochany G nie zaczął czyścić pieca o 4 rano:wściekła/y:!!!! Tak się tłukł niemiłosiernie że myślałam że go mu krzywdę zrobię! Mała się przebudziła po 4 i zaczęła gadać i się rzucać po łóżku, wstałam ochrzaniłam G, zrobiłam butlę, zjadła i poszła spać i tak po 7 wstała... a teraz od godziny śpi... A ja idę sprzątać, bo straszny syf w domu, a wczoraj przecież sprzątałam...:szok: Buziaki i miłego dnia:*
Tez nie mial co robic, spac nie mogl? :wściekła/y:

Kasienka dzieki za info o tej trzydniowce, bede obserwowac a jakby co to mam nurofen. w dodatku meza kolega z dziewczyna do nas przyjechali na weekend i wszystko super tylko ze oboje chorzy kaszla i smarkaja... no bosko :dry: jednak ludzie bezdzietni to zupelnie nie kumaja, a przeciez ich z domu nie wyrzuce jak juz jechali te 200km :shocked2:

Pojechalismy na basen i w aucie juz dostalam smsa od Kasi ze zajecia odwolane :dry: pojechalismy jeszcze na agh zobaczyc to maz sobie przypomnial jak juz byslismy na miejscu ze ma luzne szorty i w dodatku nie ma czepka a tam tylko w obcislych wpuszczaja. no to z basenu nici :baffled:

maly mi sie dzis obudzil o 3, wzielam go do nas, podbudka o 6.30 i nie chcial nic spac az do teraz. a juz tak wyl ze zmeczenia ze stracilam cierpliwosc i mu doslownie dalam po dupie za to wycie na szczescie ma pieluszke:no: ja to zupelnie nie mam do niego cierpliwosci z tym usypianiem. najgorzej jak juz sie nakreci i wyje w kolko buzia rozdziawiona oczy zamkniete i eeeee eeeee eeeeee eeeeee

kuzwa no juz sie obudzil, 20 minspal

edek:spi mi dalej na klacie:cool2: kasienka musze to tuli nabyc bo zwariuje!!!!!!!

No tak najlepiej chorym przyjechac ale masz racje jak sie nie ma dzieci to sie o tym nie pomysli.
A z tym basenem to sie udalo... a co to za wymogi, ze tylko obcisle szorty na basen???
Wspolczuje problemow z usypianiem :sorry2:

Alijenka- badz dzielna, i sie nie przejmuj kazdy ma chwile slabosci :tak:
Munka- podgrzewacz AVENT ale teraz juz go nie uzywam bo sloiczki w mikrofali a mleko na swiezo
Kasia.natka- mialam napisac z jakiej firmy mam lozeczko a wiec z COTO BABY Google Image Result for http://img1.cokupicstatic.pl/ c_big3287989.jpg&w=500&h=412&ei=rVrxUMzuOrKX0QXg0IGIBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=844&vpy=386&dur=2436&hovh=204&hovw=247&tx=134&ty=90&sig=114761522537435462349&page=3&tbnh=142&tbnw=172&ndsp=41&ved=1t:429,r:1,s:100,i:7&biw=1407&bih=787

Muńka Podgrzewacz do butelek - Cała Polska - CITEAM - Zakupy grupowe

Widzę, że większość dzieciaczków coś nawala ostatnio? Znowu jakiś skok? ;-)

Moja przestawiła się zupełnie - poszła spać przed 1. Obudził ją kaszel przed 8 - wzięłam na ręce, odciągnęłam gluty, wzięłam do nas do wyrka, dałam mleka, zasnęła. Spała do 11. Pomarudziła i jakieś pół godz. temu znowu zasnęła :dry: I później nie dziwne, że wieczorem już się spać nie chce...
Monika dzisiaj znowu gorszy dzień, pewnie lada dzień jakieś zęby wyjdą bo pobudki od 6 co 15 minut :confused: rano wstałam, nakarmiłam ją, potem spałam a mąż szykując się do pracy na nią zerkał, potem on wyszedł a ja ją hyc do łóżeczka i 9:30 zasnęła a ja dalej w kimono. Teraz Szymek się z nią rehocze w jej pokoju, bo się obudziła a ja dopijam kawkę, zaraz się ubieramy i też na spacerek idziemy - u nas CUDNY śnieg sypie - taki rzadki ale duże płatki - i biało jest bardzo! PIĘKNIE!!!
Zapomniałam wcześniej na[isać - ja też uwielbiam śnieg! :tak:
Pod warunkiem, że nie muszę nigdzie samochodem jechać ;-)

U nas też dziś pada :-)
Dobra klade sie obok malego. Zawsze spiac mniej kalorii sie traci to i moze mniej glodna bede.
To dlatego mam taki duży brzuch! ;-):-D

I co????? pustki, ja tu nadrobilam i chce odp i bede musiala popst pod postem..... ojjj nie ladnie.... :-p

Chciałabyś :cool2:

Ostatnia edycja:
Sunshine oby jednak nic ja nie lapnelo ... a Tobie zdrowka zycze :) a co do mleka zwyklego to w sloiczkach po 6 miesiacu juz zaczyna wystepowac... ale mleko mm jest normalnie na krowim mleku robione, wiec jesli dziec jest na mm i nic mu nie jest po takim sloiczku nic nie powinno mu byc bo to sa niewielkie ilosci, natomiast jesli ma uczulenie to zdecydowanie takich sloiczkow trzeba sie wystrzegac

Rysica jutro wyjdziecie lepic balwana :D

Maćku lacze sie w bolu obiadkowym moj tez polowke i to z wielkim bolem ... ja nie wiem czym zyja te dzieci

Mlodak jak ja Ci zazdroszcze tego ze on tak o se zasypia

a moje dziecko stalo sie jakies dziwne, nie chce zeby go usypiac na rekach ... ostatnio tylko tak usypial a od wczoraj jeczy na rekach a jak sie wlozy do lozeczka i da smoka to sam zasypia... moze dlatego ze mu zebole w koncu wyszly tzn jeszcze nie do konca jeden ale prawie jest na zewnatrz

Witam, nocka standard już nie pamiętam ile pobudek, ale trzeba po prostu zaakceptować, ze synek tak ma :D
My zaliczyliśmy już spacerek w śniegu okolu 3km w jedną stronę i powrót- byliśmy na działce (zabranie działkowców:) :D
Za godzinkę siostrzenicy narzeczony po nas przyjedzie i jedziemy do nich na obiadek :D
Co do spacerków to ja się teraz staram wychodzić po spaniu- jak śpi w domu to ja coś mogę zrobić, a na dworze niech sobie obserwuje co się dzieje :)

Współczuję Wam tych niejadków my dziś mieliśmy warzywka w tym buraczka z łososiem nie nadążałam mu łyżeczki dawać tak buzię otwierał- cieszę się, ze mu tak rybka smakuje. Co do słoiczków to mam jeszcze trochę niemieckich i tam np jest marakuja od 4mies. i spaghetti też za mną nie przepada makaron mogę sama ugotować.

Zdrówka życzę Wszystkim!!!

Aga a jak robisz buraczka? Bo Szymek to nie za bardzo lubi i szukam przepisu co by go przekonac.

No i nie pospalam bo albo ktos do mnie dzwonil (odebralam 4 telefony) albo koty szalaly i musialam je ganiac co by mi malego nie obudzily darciem jap.
A syn obudzil sie o 13:30, opierniczyl deserek i znow szaleje na panelach.

Kasienka u nas dlugo walczylam aby Szymek w dzien nauczyl sie sam zasypiac. Niestety K nauczyl go bujania w lezaczku i dopiero jak zasnal to go przekladal na kanape. Wiec metoda malych kroczkow zaczelam go odzwyczajac. Najpierw bujalam az zaczal przysypiac i wtedy przekladalam na kanape, potem tylki troche bujania i kanapa. No i jak juz sam zaczal zasypiac na kanapie to i sam zasnal na kocu podczas zabawy doslownie. A ja chociaz mam pewnosc ze sie nie zwali z wysokosci :)

A K do 16 zostal wiec ugotowalam sobie budyn w ramach drugiego sniadania i obiadu zarazem. Akurat dwie miseczki wyszly. A ze mialam tylko waniliowy za ktorym nie przepadam a kakao nog dostalo o wyszlo to wsypalam kawy rozpuszczalnej i chyba zaraz sie shaftuje.....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
U mnie dziś masakra, mała cały dzień jęczy i płacze, KlusiaM mam to samo co Ty z płaczem małej normalnie odchodzę od zmysłów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale ewidentnie to górne zęby bo ze złością ciągle coś wkłada do buzi i trze

Moja jak teraz nauczyła się siedzieć to za chiny nie chce na brzuchu leżeć, kuźwa jak ona się nauczy raczkować !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mlodak dobre z tym budyniem hahahaha, a ja dziś w ramach "odchudzania" na obiado-kolację zrobiłam ziemniaki z jajkiem sadzonym i suróweczka do tego

Ostatnia edycja:
Do góry