reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

No aylin bedzie mial maz przeprawe:-)
To super ze juz na 2 zajeciach wam dali nurkowac:-) jestem ciekawa kiedy my!!

Ostatnio pisalyscie o tym amarantusie i chyba sie skusze bo to wyglada smakowicie nawethttp://www.smakolykialergika.pl/2011/11/byskawiczne-beziki-amarantusowe-bez.html
:-)

A tymczasem ide piec kruche ciasteczka!

PS ja nie w temacie z ta reklama!?! Nie widze zdjec nurka

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :) my dziś byliśmy w ikei- pojechaliśmy po mate antypoślizgową do wanny i zapomniałam o niej:baffled: kupiliśmy ceratkowe śliniaczki i miseczki, a w tesco jogurciki jeden malinowy dostał- czekamy na reakcję po nim.
A widziałam w smyku pajace po 35zł i kupiliśmy skarpetki Disneya w 5-10-15 po 1.99 :)
Oczywiście miałam ja sobie kupić coś do ubrania i jak zwykle d... może jutro się uda.

Josie super przepis, od jutra mam siostrzeńca u siebie więc wypróbujemy, a amarantus super sprawa i Antkowi nic po nim nie jest.

Ci faceci Wasi :/ mój eks szwagier też chyba nigdy dziecka nie przewinął, a Ci ojcowie (niemcy) u których pilnowałam dzieci robili naprawdę dużo więcej przy maluchach niż ich żony i to nie bo musieli tylko chcieli. Ojciec bliźniaków zawsze jak miał wolne robił nam sok, ze świeżych pomarańczy rano, gotował dzieciakom kaszki, jak się przy mnie obkupkały to on oczywiście przewijał- takiego ojca jak on to, ze świecą szukać. Mieli też 4letniego synka i z nim cudownie czas spędzał na weekendy jeździli pod namioty, raz wypożyczyli z kumplem i jego tratwę z takim domkiem i tydzień pływali po jeziorze :)

Dobra znalazlam miejsce na reklame, zapomnialam ze ono istnieje :-D aylin sliczna ta twoja chudzinka:-) moj teraz przytyl ale do niedawna tez taki byl

Aga taki tata to marzenie!!!
I tez dzis bylam w ikei:-) kupilismy jankowi kolderke bo juz mu girki spod becika wystawaly. I mnostwo innnych rzeczy oczywiscie, eh ta ikea

Sunshine - dobry pomysł, żeby się nie przemęczać :D Ja też jednego dnia zrobię to drugiego tamto i porządek się kręci :p teraz pranie czeka aż mąż pralkę naprawi :p uwielbiam jak coś czeka na niego a on zapomina i muszę mu przypominać :p wtedy on się nie czuje taki cudowny i genialny i bezbłedny ;P

Młodak - jej jakiś ewenement ten Twój K! Jest jak drugie małe dziecko w domu!!! Żeby mu się pampka nie chciało zmienić????? masakra...
Ale nakarmił małego i dobił jak muffinki robiłaś :D ale mi tymi muffinkami narobiłaś smaka!!!!! wrrrrrrrrrrrrrrrrry

Josie - Tobie też współczuję, że mąż tak się zachowuje :( Przykre :( A co do moczenia głowy znaczy polewania, to moja od ponad miesiąca się tylko na brzuchu kąpie, bo na plecach się kręci, żeby się na brzuch przekręcić i nieraz jej się to udało, więc jej głowę płuczę jak na brzuchu jest i też się tak fajnie zapowietrza :D

Waris - Twój mąż też?? Kurcze to większość chłopów tak ma z tego co widzę...

Muńka - no ja tak kiedyś zrobiłam, leciałam służbowo do Wiednia na Spotkanie Badaczy na 3 dni, ale to były prawie 4 dni, no i R sam został z Szymkiem, Szymek miał wtedy 8 m-cy, już raczkował i wstawał w łóżeczku, no i po tym przyznał mi, że opieka nad dzieckiem wcale nie jest taka łatwa, teraz chętnie się Moniką zajmuje, pod warunkiem, że nie jest rano, tylko od kąpieli się miga :p Ale za to jak jest w domu to kąpie Szymka codziennie. Ale uwielbia się z nią bawić :)

Monika dzisiaj miała dzień śpiocha, albo odbijała sobie brak porannej drzemki, bo spała 12:30-15:00, zjadła parę łyżeczek obiadku i usnęła znów na krzesełku, więc ją zaniosłam do łóżeczka i spała jeszcze do do 16:45!!! Wstała zadowolona, a raczej zawołała pochwalić się, że stoi na czterech pod przewijakiem... Zjadła do końca słoiczek i bawiła się z moimi rodzicami bo przyszli.
A wieczorem jak poszłam jej mleko z kaszką robić przed kąpaniem to mi podeszła do takiej małej ławy koło kanapy i zaczęła się bawić paczkami zamkniętymi chusteczek higienicznych:-D

Josie :) hehe dobrze ze znalazłaś :) Wszystko przedz władce pierścieni :)
Dziekuję za komplementy - chudzince juz troszkę sie przybrało. Ale watpie aby na długo. Od 2 dni namietnie się czołga. Więc to co zje w energie idzie.

a ja Ikeowo na czwartek planuje: wanienka, klacz i nie pamiętam ale coś jeszcze kupic chciałam. Fajne kołderko-maty w lidlu maja od poniedziałku być

Aylin ale ta wanienka z ikei to taka malusienka jak miska, na pewno chcesz taka? to juz moze lepiej wieksza miske kupic;-)

Ja chcialam kupic foczke ale maz mnie powstrzymal:-\ no ale kupilusmy mu te koraliki na drutach, w sklepie mu sie podobalo:-) kupilismy tez wielki kosz na zabawki(czyt. Kosz na pranie :p ) i w koncu salon nie wyglada jak przedszkole!!!

Aylin u nas klacz ciągle na topie:-) a kopyta idealne do wkladania do buzi;-)
Z wanienki za to korzystaliśmy ostatnio przed świętami teraz Goch pluska się w dorosłej wannie - też na brzuchu lub na plecach.

Rysica u nas chusteczki hig to najlepsza zabawka na awaryjne sytuacje :-)

Aga te sliniaczki są bombowe :-) mamy też takie ubranko z rękawami ale ma razie nie uzywalam.

Dziewczyny zagoncie tych swoich facetów do zajmowania sie dziećmi. To można wycwiczyc. A bez tego sami się nie wezmą jeśli sami nie czują potrzeby...

Spokojnej nocy:-)

Aylin - też znalazłam :D genialne!!!

MsMickey - noo u nas też, rzadko dostaje, dzisiaj sama zdobyła trofeum :D
co to za klacz???
Monika już od daaawna w dorosłej wannie, dzisiaj po raz pierwszy na siedząco :)

josie - jakie koraliki na drutach??? takie na 3 różnych sprężynkach?? co często w aptekach są? :D jak tak to i Szymek ma i są suuuper :)

Dziewczyny te które chodzą na basen mam pytanko- czy trafiają się na basenie naprawdę grube mamy z dziećmi i nie pytam tu o takie 60kg ?? Bo ja się boję, ze nigdy nie schudnę, a dziecko przez to na basen nie pójdzie, a szkoda mi- tym bardziej, ze kase na to mu odłożyłam.

reklama
Do góry