reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Widziałam tez temat pieluchomajtek na tapecie..my od jakiegos 8 miesiaca w sumie tylko na pieluchomajtkach....jest dla mnie szybciej i wygodniej niz ganiać go z pieluchą po całej kanapie:)) Jak jest cieplo to lata z gołym pitkiem ktore namiętnie ciągnie !!:D

reklama
Dzieki dziewczynki za odpowiedz czyli moje podejscie nie rozni sie duzo od Waszego :-D i moje ciagle tlumaczenie w PL ze woli na plasko i uwielbia na bosaka mialo sens :tak::-D
U nas kocyk tez lata po calym lozku tak jak i Aura :-D ostatnio jej ulubiona pozycja to na brzuchu z tylkiem w gorze :-D

... no cos tragicznego :( mam nadzieje ze to jakies zatrucie a nie standardowy objaw bo rano juz sie w miare czuje[/QUOTE]

mam nadzieje, ze dzis juz lepiej ;-)

Niespodzianka- alez Tomcio wystrzelil do przodu, normalnie tancerz Ci rosnie jak nic :-D

Alijenka- super, ze wypad sie udal i fajne te domki :tak:

Kasiekz- my mamy TT bidon i kubki nie kapki i jeste z nich zadowolona :tak: a kolezanki corka zawsze zabiera Aurelce kubek widac woli nasz :-D

sunshine jestem zrażona do firmy TT i powiedziałam sobie nigdy więcej:D Wszędzie opinie, że najlepsza butelka i smoczek dla dziecka. A moja ryczała, nie chciała z tego ciągnąć. Z Nuk first choice od razu załapała. To samo ze smoczkiem było, a niekapek TT leży w pudle z zabawkami, bo robił jako gryzak:D

xdorota
dzięki, taki właśnie mam cel z tymi pieluchomajtkami i takie właśnie czytałam opinie. Dziś wieczorem maż zakupi i przetestujemy:p

zaza szkoda, że nie wiedziałam o promocji:/ Ja dodaję przed zamrożeniem i w sumie nie wiem czy dobrze:p

Ostatnia edycja:
Witamy i jeszcze dziękujemy za życzenia :) wczoraj był torcik dla przyjaciół Antka czyli rocznego Igorka i 15miesięcznej Milenki :) a w sobotę imprezka dla najbliższych na działce. Jak będzie taka pogoda to rozłożę basen, piaskownice i właśnie zadzwonił do mnie eks-szwagier :p czy chcę trampolinę na działkę, bo od kogoś dostał :D więc idealnie się przyda na sobotę bo będzie 4dziecików.
Myślę teraz nad menu tzn. kiełbaska, szaszłyki z indyka i warzyw, karkówka, sałatka warzywna (pomidory, ogórki, rzodkiewka itp.) i może coś jeszcze polecicie ????

Antek biega tylko na boso w domu, śpi bez poduszki.

Niespodzianka no Antek też pił pięknie, a od miesiąca ma zabawe z tej rurki i dostaje przez to tylko wodę w niej.
Bidon mamy taki jak w biedronce były, ale kupiony wcześniej za 20zeta :/ a wczoraj koleżanka kupiła jeszcze w biedronce za 5zł, a drugi taki:
kubek138.jpg

Zaza olej dodajemy zawsze po rozmrożeniu i podgrzaniu.

Załączniki

• kubek138.jpg
    kubek138.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 48
Alijenka powodzenia z dachem i sprzataniem (moje ulubione zajecie)

Josie normalnie usciskac meza za urwana antene. Na ile nad morze jedziesz?

Kasiek kazdy ma plusy i minusy :p
Nuby jest spory i zajmuje duzo miejsca w torbie. Poza tym ma duzo rowkow wiec jak go dziecko ubrudzi przy obiadku to ciezko wydlubac jedzenie. Na plus dziubek sie zamyka no i pije sie z niego bez problemow.
nuby.jpeg

Munchkin jest mniejszy, poreczny, ale dziubek sie nie chowa.
munchkin.jpg

Załączniki

• nuby.jpeg
    nuby.jpeg
    19,8 KB · Wyświetleń: 56
  • munchkin.jpg
    munchkin.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 56
Dziewczyny moja sąsiadka zapukała dziś ok 9 (miałyśmy iść na wczesny spacer) z pytaniem, czy jadlam już śniadanie bo ona właśnie naleśniki smazy ... normalnie miałam rano naleśniki z dzemem własnej (jej) roboty plus Gocha bawiła się z koleżanką (starszą o miesiąc)... :cool::cool::cool:

Dziś rano zrobiła kupę (rzadką) na podłogę i się w tym bawiła podczas gdy matka jadła śniadanie i czytała gazetę!

WHAAAAAT?!? :-D:-D:-D

jade na tydzien, ale jeszcze w poznaniu na 2 dni sie zatrzymuje.

te pieluchomajtki hmmm musze chyba przetestowac. bo u mnie przy zakladaniu to mordęga za kazdym razem!

Kasiek to jest dopiero przegiecie w ekorodzicielstwie:p:p:p Aronia dawaj to za przykład swoim koleżankom:-D:-D:-D

Kasiek mam taki obraz przed oczami: siedzisz sobie, kawka/gazetka, Dzieć siedzi na podłodze i mizia w kupie... a Ty patrzysz z pełnym spokojem...:-D:-D:-D tak to opisalas :p:p:p

Pieluchomajtki uxywalismy rossmann i idea jest ok. Faktycznie szybciej. Drożej wychodzi niestety.

Ostatnia edycja:
reklama
Josie - my nie dajemy majonezu, bo jest tam ocet i surowe jajko lub podroba surowego jajka (nie lepiej), wiec nie wydaje mi sie, zeby to byl najzdrowszy produkt dla malego dziecka. Z drugiej strony nasz bejbiszonek nigdy przenigdy nie chial bejbikowego jedzenia, tylko nasze, wiec mysle, ze czasem warto zrobic wyjatek, zeby przekonac niejadka do czegos zdrowszego ;-)

Sunshine - my bez poduszki, bez kolderki (spiworek) i na bosaka (w upal) lub w skarpetkach. Kapcie tylko na dwor. Podobno tak najzdrowiej dla stop dziecka :-) Na bosaka na trawie czy piasku bejbiszonek staje jak wryty i nie chce zrobic ani kroczku :baffled: Kiedys nie chcial tez raczkowac po trawie/piasku ale sie przekonal, wiec moze i tu kiedys zmieni zdanie ;-)

kasiekz - ja masla shea (100%, bez dodatkow) uzywam tylko pod oczy - owszem, cudnie nawilza i ma 1000 innych rewelacyjnych wlasciwosci ale jest droooooogie, wiec uzywam tylko w tym newralgicznym punkcie starzrjacej sie baby :-p. Oleje spozywcze kupuje w Kauflandzie w dziale ze zdrowa zywnoscia (nie wiem, czy kazda filia taki ma) Jest ich cale multum. I migdalowe i orzechowe i z ostu i z awokado i z pestek winogron i... i... i... Ja wyprobowalam lniany (bo ma wlasciwosci lecznicze) i sezamowy (tu mnie tak z ayurwedy troche natchnelo ;-) ) Leje "na oko". Na bejbikowa wanienke wychodzi moze z lyzka stolowa, na nasza wanne 2-3. Wazne, by poczuc troche tluszczu w rekach ale nie przesadzic, bo bedzie lepko :tak:Tu tak jakos starogrecka maksyma mnie przekonuje, ze to, co dobre do zjedzenia, jest tez dobre do zewnetrznej pielegnacji ciala :happy:
Lody tez kupuje w Kauflandzie - ekologiczne (napisane na nich "bio" i znak Bio-EU), waniliowe. W REALu tez takie widzialam. Ale nie wszedzie i nie zawsze. Podaje tylko w stanach histerii - bejbiszonek uspokaja sie juz przy pierwszej lyzeczce :-)
Ze slomka mam... zwykla (nasza) filizanke/szklanke. Nic innego mu nie podeszlo. Wkladam dziecieca slomke (z drogerii) i podaje do popicia. Z kubka sam probuje pic ale 90% laduje na nim, wiec mnie jego entuzjazm w nauce picia srednio przypadl do gustu :sorry:

Wiecej poki co nie doczytalam (utknalem na stronie 4803), tyle produkujecie :szok::-)

Do góry