reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

zaza moja dostaje albo zupę albo drugie danie ale najczęściej drugie danie bo ja zup nie gotuję a zjada tyle ile chce, nie wiem dokładnie bo jej gotuję najczęściej sama i nie odmierzam później, czasami jak je ze słoiczka to zjada różnie od 180-220

reklama
Mój zjada całą miseczkę obiadu (II danie, bo dwóch by nie zjadł, a zupą się nie naje), ale ile to w ml? Pewnie taki cały duży słoiczek. Nie wiem, bo już dawno nie jemy gotowców, młody je obiady z nami :tak:
Natomiast nadal jest strasznym molekopijcą - piąta rano 180 ml, w ciągu dnia 1 lub 2 razy po 150 ml i na wieczór po kolacji (kanapka, omlet) około 210 ml przed spaniem. Dodam, że jest to mleko 3R, czyli z kleikiem, zwykłym by się nie najadł :sorry2: Aaa i jeszcze rano na śniadanie zjada 180 ml kaszki na mleku :-p

asik Pola je kaszę na hipp bio combiotic po 10 mies. 1-2razy dziennie (rano 90ml kaszy co 3 dzień, a na kolację codziennie 180ml kaszy). poza tym jest na cycu na żądanie. Też mam psa, ale on akceptuje to co jest sprawdzane do domu:)

zaza młoda około południa je zupkę ok. 190ml, po popołudniowej drzemce je sama drugie danie, no i potem dopiero kolację czyli kaszkę.

kasienka skoro jeszcze zastanawiasz się nad majtasami oto moja opinia. te z rossmana są obszerniejsze od pampersów, jakieś też zdaje się, że wyższe. no i druga sprawa młodej spociła się góra pupy dookoła, tu gdzie idzie ta folio-guma. W pampersie nigdy jej się nie poci! Wole dopłacić 4zl drożej do pampersów. To moja opinia.

aylin też zauważyłam ostatnio, że hipp w rossmanie tańszy niż w carrefourze, w którym dotychczas kupowałam:) I jest też tu moje mleko ryżowe i orkiszowe prawie o połowę tańsze niż w innych sklepach!:) Co do zakupów na allegro to ja ciągle coś kupuje, lista długa do wymienienia. Wczoraj kupiłam ocieplane getry na jesień:)

alijenka bidulka, oby nie gorączkowała. Zazdroszczę, że już macie z głowy, my dopiero pod koniec sierpnia.

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o mleko, moja gwiazda tylko w nocy piję, zazwyczaj raz. Budzi się koło pierwszej i wypija ok. 200 ml. W dzień mleka nie tknie. Nie wiem dlaczego :/ pije Bebiko 3r. Nie chcę też jeść kaszek, pluje nimi :p a żeby miała odpowiednią ilość wapnia to daję jej codziennie jogurt naturalny z owocami....

Wasze dzieciaki nie budzą się już w nocy? W nocy nie jedzą?

Co do kilogramów.... ją mam 173, zawsze wazylam tak 63 kg., taka optalna waga to dla mnie była, aniu nie czułam się za gruba, ani za chuda :p jak szlam na porodowke wazylam UWAGA! 93 kg. :D, potem 15 zgubilam i zostało 78 kg.....(dużo!). Ostatnimi czasy tak jak wspominalam 10 zgubilam.... czyli waże 68 kg..... troszkę za dużo :( ale walczę jeszcze z tymi 5 kg. :)

andzia - ja mam tylko 162cm - przed pierwszym maluchem ważyłam 50kg i dłuuuugo tyle ważyłam, jak tu przyleciałam, to skoczyła mi waga do 64kg, teraz tak cały czas ok. 65-68kg - nie da sie mnie nie zauważyć.
A mój mąż ma 180cm i "aż" 70kg!!! Czyli wyrośnięty kurczak, tym bardziej mi to przeszkadza.

andzia - ja mam tylko 162cm - przed pierwszym maluchem ważyłam 50kg i dłuuuugo tyle ważyłam, jak tu przyleciałam, to skoczyła mi waga do 64kg, teraz tak cały czas ok. 65-68kg - nie da sie mnie nie zauważyć.
A mój mąż ma 180cm i "aż" 70kg!!! Czyli wyrośnięty kurczak, tym bardziej mi to przeszkadza.
Katrina, a gdzie mieszkasz?

Mój mąż ma 186 i waży 88 kg., więc jakoś tak w miarę przy nim wyglądam, ale w ciąży wazylam więcej od niego!

marta - w Polsce mieszkałam we Wrocławiu, od 7 lat w Irlandii. Ważę troszkę tylko mniej niż mój mąż, a jaka różnica we wzroście...

Ostatnia edycja:
ja przy moim M czuję się jak modelka:D:D on ma 172cm i waży 86kg:))

mmartam jak nie wychodzą zęby (teraz) to Polka przesypia całe noce bez cyca. a jak wychodzą to budzi się co chwilę i ciamka:D

aylin właśnie zauważyłam, że pieluchogacie rossmanowe są niby od 7kg, a większe niż pampersa:D i tak sobie pomyślałam o twojej chudzinie jak je Polce ubierałam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Wróciłam.. nie ma to jak z Wami:-p

My po konsultacji z pediatrą przeszliśmy na mleczko krowie (po wszystkich bardzo ulewał) jak miał 8m-cy. Od jakichś 2 m-cy je tylko rano i wieczorem ale aż po 270ml.
Zupki czy drugiego zjada tyle ile chce- nieraz jest to parę łyżeczek a nieraz cała miseczka.

Alijenka oby gorączki nie dostała
Zaza jak mam się nie nudzić jak siedzę sama w domu z dzieciakami od rana do wieczora.. posprzątam, ugotuję jakiś obiad i nie ma co robić
Kasieńka takie uroki ciąży
Marta Damian zaczął przesypiać całe noce jak miał miesiąc:happy2:

Ja ze swoim K śmiesznie wyglądam bo on jest wysoki a ja bardzo niska, taki kurdupelek ze mnie:-p

Do góry