reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

z tym piciem to chodziło mi głównie o coś innego niż woda bo Misia pije tylko wodę z kubka ze słomką ale tak sobie pomyślałam że może jak je kanapkę to pasowałoby dać do popicia coś innego bo ja sama nie wyobrażam sobie popić kanapki wodą :sorry2:

Niespodzianka czyli raczej potulny ten twój mąż skoro tak grzecznie rano przyszedł ;-)

reklama
Hej :)

Ja do picia daję wodę albo herbatkę. Herbatkę daję np po kanapkach i po obiedzie, a wodę po kaszce lub na placu zabaw czy ot tak po prostu. A herbatkę robię normalną zwykłą Assam tą co my pijemy, bo robię od razu z jednej torebki sobie, Szymkowi i Monice :p

Kasia, moja piję kubusia play, wodę z cytryna i cykrem, herbatę z cukrem, soki .... i wszystko z butelki od kubusia play, ewentualnie ze zwykłej szklanki, piję kiedy chcę ....

Katrina, Dominika jak zobaczy, że coś jem to od razu krzyczy "am!", a jak widzi, że piję to od razu jest "daj!". Sep mały :p najgorsze jest to, że ją lubię bardzo pikantne jedzenie, mój mąż też.... więc dla malej i tak gotuje oddzielnie. Jedyne co jemy razem to naleśniki ze szpinakiem ( mała pochłania je tonami!!! Kocha, tak jak mama :)) i ewentualnie jakieś mięso w sosie z ziemniakami, reszta mojego jedzenia się dla niej nie nadaję ze względu na olbrzymie ilosci chilli i czosnku.... :D

lasencje byłam w ogromnym sklepie z zabawkami ToysRus. Spędziłam tam 2 godz.-istny plac zabaw:D pieluchogacie pampersa po 19zł (taniej niż rossmanowe itp.) i do tego gratisy - zrobiłam giga zapasy:D

a Polka mówi księżyc jak zobaczy na dworze - 'kiezyc' i jak tańczy to krzyczy 'cza, cza, cza':D:D

sunshine
używam pieluchogci pampersa. ostatnio zakupiłam rossmanowe i ją odparzyły na maxa, więc nie mam zamiaru już testować:)

kasia.natka to zależy:) ja nie pijam herbat - żadnych, więc i do kanapki woda:) soków też nie piję. wyjątek stanowi kawa inka:) Polka ma po mnie:p

mmartamm chilli jest bardzo zdrowe dla przewodu pokarmowego i reguluje pracę jelit. ciekawe kiedy w niewielkich ilość można podawać szkrabą:)

to Monika czaruje wszystkim mówiąc CZEŚĆ :p

a pieluch używamy z LIDLa Toujours, uwielbiam je! Ale zwykłe, nie pieluchomajtki.

kurde oglądałam film "Pamiętnik" i się poryczałam jak głupia... :sorry2:

Kasia mojemu wprowadzilam juz zwykle mleko ... a bawarka na zwyklej herbacie :) tylko takiej lekkiej ... no a wczesniej dostawal wode teraz stwierdzilam ze do kanapek tak bez sensu woda wiec z dniem dzisiejszym postanowilam ze bedzie albo bawarka albo kakao albo wlasnie kawa zbozowa :)

Kasiek​ ano sama sie dzisiaj dowiedzialam ze mozna :)

grrrry zostawiłam dziecia śpiącego z moją siostrą i pojechałam do sklepu po piwko, lody itp. Wychodzę, a auto nie chce odpalić:angry: Dzieć w domu ze stanem podgorączkowym (37,2C) i budzący się przez zęby bez mamy, ja o 22.30 gdzieś pod sklepem, mąż w górach u rodziców, komórka wyłączyła się, bo brak baterii... A ja zawsze nabijałam się z horrorów, że tam nigdy nie mają naładowanych telefonów! Już nigdy nie będę:p
Wkońcu po 30 min. odpalił, jak dojechałam dziecko już zaryczane, zasmarkane z tego wszystkiego - masakra. No i tempka spadła do 35,7C. Nie wiem co to za dziwne skoki temperatury:/

edek: a i okres dostałam po prawie 3 miesiącach nieobecności! W końcu łaskawie przyszedł

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry