reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

natis- bardzo się ciesze ze kupka Lenki lepsza a jak to teraz ma wyglądać? będziesz jej jeszcze próbowała podawać pierś ? jak tak to kiedy?

palin- co do tego przybierania to nie ma co sie sugerować siatkami centylowymi i normami, gdyby Mikołaj się nie najadał twoim mlekiem to by płakał, moja Nina przez pierwszy mc. nie przytyła prawie nic, później jeszcze to zapalenie płuc a jak ją wczoraj ważyłam (na takiej łazienkowej wadze ja i ona na rekach) to wychodzi że przez ostatnie 5 tygodni przybrała 1300g, co prawda ja jej daje mm i cyca ale to tylko dlatego ze zje z jednego z drugiego i wrzeszczy ( a karmię ja z piersi bardzo często, widocznie moje cyce nie produkują więcej bo i przy ściągania 40 ml z jednej t po nocy mam)

Co do spotkania w "środku" polski to już dziś muszę zaczęś nudzić M. żeby się zgodził mnie zabrać w przyszłym roku albo obiecam mu sex 2xdziennie?

Ostatnia edycja:
reklama
My byliśmy dziś u pediatry z oczkiem, dwa dni mamy przemywać rumiankiem jeszcze a jak nie pomoże to mamy kupić kropelki i stosować przez 5 dni, jak nie będzie po tym poprawy do wtedy musimy iśc do okulisty.

madzia128 ja też daje MM i mój jak zaśnie ok. 20.00 to budzi się ok. 1.00-2.00 i potem już co dwie godziny

Dziś m w domu, więc zmykam przygotować obiadek:D ale mam ochotę na coś słodkiego, a najlepiej jakieś ciasto

Natis- gratuluję poprawy!!! Zobaczysz, że z każdym dniem będzie coraz lepiej :-)

Nika- strasznie mi przykro z powodu Twojej Mamy...
[*]

Palin- tak, jak piszą Dziewczyny, częste ważenie nie jest miarodajne. Michaś jak się nie najadał, to wrzeszczał, nie chciał spać, masakra jakaś... On spadł z wagi, więc od tego momentu ściągam i kontroluję, ile je. Powodzenia!!!

Teri- my też w niedzielę chrzcimy, ale my przygotowujemy imprezę na 26 osób i sami gotujemy... Dobrze, że jest moja Mama, bo inaczej to nie wiem... Mąż bierze wolne w piątek, więc zajmie się Młodym, a my z Mamą sałatki, ciasta, dania gorące, ehhh... Gdybyśmy mieli więcej kasy, to byśmy zrobili chrzciny w restauracji, a tak, to wynajmujemy lokal i sami przygotowujemy...

Uciekam do Michasia, bo 30 minut zabawy na macie, to stanowczo za długo :-D

My chrzcimy w przyszłą niedzielę :) W sumie będzie 10 osób, i mieliśmy przyjęcie zrobić w jakimś lokalu ale ceny krakowskie powalają, więc zdecydowaliśmy, że gości zaprosimy do domu. Zrobię cos na ciepło - może strogonow, jakieś sałatki, ciasto i tort i wystarczy. Przecież to nie wesele nie ? A i nie będzie trzeba kombinować z przewijaniem i karmieniem :)

Natis - gratuluję Kupki! Cieszę się razem z Tobą :-D

Po dzisiejszym dniu widzę, że Mikołaj - Leniuch nad leniuchy, jednak się nie najada. Z butli to ściąga 90 ml mniej więcej co 2 godziny (rzadziej jeśli śpi), przy cycu długo nie poleży. Gorzej, że ja co 3 godziny ściągam do 120 ml, czyli nie bardzo możemy się zgrać "ilościowo". Na w razie co kupiłam jednak mm (dzięki Sa_raa :happy2:) na wypadek jakby trzeba było podać. Nawet jeśli trzeba będzie podawać mm - ze swojego pokarmu nie zrezygnuję.

Sa_raa - humor lepszy, bo przyszła znajoma i było do kogo (starszego od Mikołaja) usta otworzyć. Rodzina, przyjaciele dzwonią, ale to nie to samo, co na żywo. Potem ona się zajęła troszkę Młodym, a ja wybyłam z domu na 45 minut całkiem sama (zrobiłam sobie zakupy i przejażdżkę autem! :-D). Więc w ogóle jestem jakoś optymistycznie nastawiona. Na jakiś czas mam nadzieję akumulatory mi się naładowały.

Młody śpi, mykam coś zjeść, ściągnąć coś na noc i przygotować wszystko do wieczornego rytuału Mikołaja ;-)

a ja mam problem;( chcialam sciagnac mleko na jutro :( i przez 20 minut udało sie 10 ml ;( Karol też dziś się jakoś mi przy piersiach złościł ;( wieczorem pójdzie pierwszy raz w ruch mm a ja muszę walczyc kurde noooooooo ;( siedze i rycze bo przeciez ja mleczarnia bylam ;(

reklama
Palin- wiesz jak bym co 2 h ściana 80 mm to byłby to sukces, ja po 5-6h mam tyle a nie do końca rozumiem dlaczego Twój Mikołaj się nie najada? Pisze na starym laptopie i coś tu nawala więc się nie rozpiszę sara- ja mam dziś bardzo dobry dzień, Nina odsypia wczorajszy dzień, więc mam więcej czasu dla Ewy

Do góry