reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Robaczku oj tak ! Kocham Tosię nad życie, ale nam obu ten odpoczynek od siebie dobrze zrobi :p
Skalbka - sukieneczka śliczna ! jak najbardziej nadaje się na chrzest. Tosia też nie miała typowo "chrzcielnej" sukienki tylko taką wełnianą ze sweterkiem do kompletu (to był 8 marca) 64.jpg94.jpg (Tosia nam przespała całą mszę - tylko jak ksiądz jej polewał główkę to otworzyła jedno oko po czym je zamknęła, i przyjęcie tez było na śpiocha :) )

Załączniki

• 64.jpg
    64.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 60
  • 94.jpg
    94.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Robaczku- pewnie, że z poświęcaniem czasu jest gorzej nikiedy ma się jednego malucha:tak:
Ale coś za coś. Ja dziś cieszę się bardzo, że moje pszczoły mają siebie. Kochają się bardzo i nie mogą zyc bez siebie, Rozumieją się bez słów- zwłaszcza w zabawach.
Poza tym staram się organizować czas tak, by go starczało dla każdej pszczoły z osobna.
Najgorsze dla mnie jest to, że z natury jestem perfekcjonistą. Chciałabym, zeby wszystko było idealnie, a w obecnaj sytuacji muszę codziennie pójść na ustępstwa. Ciężko mi to zaakceptować-nieporzadek w domu, zaniedbywanie swojego wyglądu itp. Zreszta, rozumiecie na pewno o czym piszę- wszytsko robi się po łebkach.
Ja nawet ostatnio wzięłam kartkę i długopis i chciałam zrobic sobie plan dnia, żeby wszystko w nim pomieścić. Siedziałąm, kombinowałam, pzrzesuwałam godziny, kreśliłam, zaczynałam od poczatku i nagle doszła do nie ta straszna prawda, że sie nei da:baffled: No nei da się- doba jest za krótka.
Czyli w zyciu nie można mieć wszystkego, trzeba sobie ustalic priorytety i nimi się kierować. Zaakceptować ti, że te mniej ważne rzeczy będą czekały na swoją kolej byc może w nieskończoność.

Skalbka- sukienka bardzo ładna:tak: A ja właśnie chcę swoją sprzedać łącznie z dodatkami (dwa kapelusiki, opaska, rajstopki, buciki, bolerko) Nie chcesz?;-)

Dziewczyny a zauważacie konkretne skoki rozwojowe u swoich małych? Pojawiają się dodatkowo jakieś inne zachowania?np.płaczliwość,nerwowość,więcej jedzą,mniej,śpią,nie śpią itd.

Hej!
Witam się wrześniowo-szkolnie. Moje starszaki po rozpoczęciu roku. Bartek trafił na panią wychowawczynię, którą sobie wymarzyłam dla niego. Konkretna, konsekwentna, wymagająca a przy tym sympatyczna. :) Starszy bez zmian. Wychowawstwo i inne przedmioty-bz.

Wczoraj wieczorem wypiłam pół szklanki piwa z sokiem. Moje dziecko budziło się w nocy co 2h.:no::baffled: Obudziło się definitywnie o 6.00. Więcej nie piję. :-D:baffled:

Dmuchawcu-Helenka pięknie wyglądała na chrzcinach ale niestety ja już chyba nie zrezygnuje ze swojej sukieneczki:) A w dodatku ma być gorąco u nas to może nawet sweterek się nie przyda:) Dzięki za propozycje:)

Ostatnia edycja:
o ja nie dobra! jak moglam zapomniec o naszej Pszczolkowej mamie :) dziekuje :)

Robaczku
tak mysle , ze super by bylo jakby smyki razem sie wychowywaly i bawily. Pewnie poczatki nie sa latwe i trzeba bedzie wybierac co robic, ale tak mi sie zawsze marzylo. Na razie poswiecam sie cala Tymkowi i zobaczymy co czas przyniesie :)

emka - ja nie zauwazam skutkow ubocznych skokow. Widze postepy Tymka (szczegolnie teraz podczas urlopu) i to mnie cieszy :)
anielek - mysle, ze to pol piwka z soczkiem rozeszlo sie zanim Adas sie zbudzil :)

Wkurzylam sie na mojego jak nie wiem. Od poczatku mowilam, ze chce zostac z Tymkiem w domu przez rok ( 9 m-cy platne ostatnie trze juz nie). I tak tez zalatwilam w pracy. A on praktycznie bez mojej wiedzy napisal do przelozonego (w moim imieniu) czy moge wrocic wczesniej:wściekła/y:. Widze, ze czesc z Was planuje zostac na urlopie wychowawczym, a on mi chce odbierac te trzy miesiace:-( . Pracuje tylko na pol etatu, ale to zawsze popoludnia bede miala :-(odebrane . Fakt, ze zastanawiam sie nad odejscie z tej roboty - bo ile mozna jak robot pracowac i wtedy lepiej byloby mi wrocic wczesniej (bo musze na jakies 2 cz trzy miesiace), ale nie kiedy tam zostane :(
Pozalilam sie troche , ale lezalo mi to na watrobie. Ide prasowac bo 2 pralki czekaja

A ja piekę ciasto z serem malinami i bitą śmietaną na pocieszenie. Że koniec wakacji... :tak::-)

Jak wyjdzie, to zapraszam na popołudniową kawkę wszystkich niepocieszonych uczniów i ich mamy. :-)

Ostatnia edycja:
Dmuchawcu co tam robisz Kochana? Ja ululałam Zonię i siedzę z zimną kawą przed laptopem

Skalbka bardzo fajny zestaw. Mnie podobają się sukienki z Zary - śliczne są :tak:SUKIENKA Z KRÓTKIMI RĘKAWKAMI - Sukienki - Niemowlę dziewczynka (3 - 36 miesięcy) - Dzieci | ZARA Polska
SUKIENKA Z TKANINY ŻAKARDOWEJ Z APLIKACJĄ - Sukienki - Niemowlę dziewczynka (3 - 36 miesięcy) - Dzieci | ZARA Polska

Jejku, nic mi się dzisiaj nie chce - na dworze wieje tak, że aż huczy w domu :szok: A ja jakoś dzisiaj nie mam nastroju:-( Chyba coś sobie kupię na poprawę humoru, albo może coś zmienię w domu:confused:

reklama
Mikotku- zmieniłam juz pościel. Musze jeszcze odkurzyć bo pełno piórek na dywanie:tak:

A Halszka właśnie się obudziła i fika.
Sukieneczki z Zary sa super:tak:
Zastanawiałam sie czy opłaca mi się wystawiać naszą na allegro ze względu na pogodę, ale chyba się zdecyduję:tak:

A u nas od rana leje. Pszczoły niepocieszone:-(;-)

Do góry