reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Dzika- szukaj, szukaj. Ja szczerze mówiąc najchętniej spotkałabym się z Wami bez mojegl męża i starszych pszczółek. Potrakowałabym ten wyjazd jako odpoczynek od nich:sorry2:

Korba- na grzybki z Zosią?:-)

Zamówiłam bluzę rozmiar L:tak: Jak bedzie za duża, to wymienię. Wzięłam do niej też golf-komin w tym samym kolorze:tak:

reklama
Dzień dobry

Witam się z kawką ale w nie najlepszym humorze :sorry2: zamówiliśmy w poniedziałek leżaczek, kurierem to powinien być szybko ale tym cholernym DHL-em znowu mi paczka utknęła w Częstochowie :wściekła/y: już raz miałam taki problem z tą firmą że trzymali moją paczkę 3 dni w Częstochowie! :no: myślałam że to wyjątkowa sytuacja ale chyba się powtórzy historia.
Nic już nie zamówie DHL-em.

Wisieńka dobrze masz :-p Maciek zrobił leczo :-)
Dmuchawcu myślę że roz M wystarczy. Jesteś szczuplutka a ta bluza pewnie jest dostosowana do rosnącego dziecka.
Dzika znalazłaś coś fajnego?

Moja myszka przesypia już prawie każda noc :-) tylko w dzień coraz mniej śpi :sorry2:

Witam i ja, trochę spóźniona na poranną kawę, ale mam gigant i mocną herbatkę laktacyjną bo teraz ja mam braki w mleczku.
Korbuś witaj, dizecięTy moje marnotrawne ! Kciukaski trzymam już długo długo za moją kochaną Zosieńkę &&&&

Justa, Sklabka
i moje ćwieczenia wczoraj diabli wzięi :) Chyba Hubert wyczuł ,że mamunia chce zadbać o siebie i z zazdroości, że nie o niego, stweirdził, że nie będzie spać tylko godzinę wisieć na cycu. i tak o mojej godzinie "0" , czyli 18 przyssał się i do o 19 odessał, a to już była pora kąpieli :)

Isis
, może Mały był taki głodny, ze nie miał cierpliwości się zassać ? Spokojnie i uparcie dawaj cyca to nie zrezygnuje. Mi się złości jak trochę się napije. Podejrzewam, że mleczko się kończy a by chciał więcej i stąd ta złość ale już pracuje by była znów rzeka mleka.
Pewnie to kryzys 3-go miesiąca.

Dmuchawcu, podziel się na temat rozmiaru bluzy. Ja mam 36 ( S ) i też chcę kupić.

Pulunia, nie poznałam Cię:) Masz nowy awatarek :) Huberto też tak sypia. Ja wczoraj zasnęłam zanim przeniosłam Go do łóżeczka i spałam bez przebudzenia 9 godzin !!!!sama sobie zazdroszczę :)

Maryś,
KArinka zaraz zacznie trzymać głowę u góry. Kładź ją kilka razy dziennie choć na chwilę - tak jak wytrzyma. Ja moje kładęna przewijaku tak by widział ziemię - uwielbia to. Oczywiście na kolorowej macie też, zwłaszcza jak obok jest Seweryn - wtedy to mega wysoko zadziera głowę :)

Misianka, wezwij szybko fachowca bo z gazem nie ma żartów !!!!

Palin, ależ jesteś najlepszą mamusią bo zareagowałaś, poszłaś do lekarza, walczysz o laktację ! Nawet nie myśl, ze jest inaczej. I koniecznie spotakj się z kimś dorosłym bo wiem, ze siedzenie nawet z najukochańszym dzieciaczkiem może człowiek trochę dołować, gdy nie ma męża.

Zaintrygowałyście mnie owijaniem się folią by zrzucić fałd brzuszny. Ja mam taki pas z taką jakby gumą, musiałabym go poszukać i połazić lub pospać w nim - może by parę cm ubyło..

Byłam przed chwilą ( w końcu :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ) na USG bioderek. Wszystko pięknie ładnie. ale ...
Poszłam sobie z chustą. I pan "uprzejmy ' doktor do mnie " Od kiedy pani T TYM nosi dziecko" ...ja na to " W czym , TYM? W chuście ? Od ko 3-4 tyg ż. , a on na to " I uważa Pani, że to dobre " ,
ja : owszem.
0n: a skąd Pani to wie?
ja: bo czytałam
on: gdzie?
ja: w necie
on: a kto się podpisał?
ja: ortopedzi
on: a co z kręgosłupem, dzieci tak nie można nosić, dopiero po 6 m-cu.
ja: a jak do tego czasu nosić dzieci, na leżąco? Przecież się nie da. A chusta podpiera plecy dzieci.
on: ja tylko informuję, zrobi Pani jak uważa.
ja: ale przecież, chusta na bioderka jest dobra
on: na bioderka tak

Generalnie gościu mnie wkurzył:wściekła/y:
A na koniec zapytał, czy Hubert już siedzi.....Ja mu ta to czy dziecko 3 m-czne powinno siedzieć? .....Oczywiście, że nie siedzi..:baffled:

Taka zniesmaczona jestem po tej wizycie.

Oczywiście z chusty nie zrezygnuję !!!!!!!Nie ma opcji !

Dobra, biorę się za faktury i muszę odkurzyć. Hubcio oczywiście śpi - już drugi raz dziś:)

Hej hej :) Ja nawet wyspana, Tolisia w przedszkolu, po przedszkolu idzie do koleżanki więc mam luz, Karol śpi w leżaczku więc mam chwilę dla siebie.
Dzika i co znalazłaś cos ?
Korba - oby już żadne bakterie Wam nie wyszły
Wisieńka - trzymam kciuki za pozytywny wynik badania Milusi, ona jest dzielną dziewczynką, na pewno wytrzyma. A jak w przedszkolu ? dalej rzadzi ??

ehhh nic mi się dziś nie chce a muszę się zabrac za sprzątanie przed tymi niedzielnymi chrzcinami. Ehhh chciałabym miec to juz za sobą.

aaa co do herbatek laktacyjnych - spróbujcie sobie dodac soku malinowego - jest mocccc

Witam!
dmuchawcu: myśmy celowali w dziewczynkę! I co? Jest Adaś. :-D Jak tak jestem tu z Wami na bb, to zaczynam mieć też przebłyski o czwartym dziecku. :tak:
wisienka: fajne te wasze chłopy. U nas podobnie z ubieraniem dzieci, tylko, że mój ma łatwiej, bo chłopaków ubierał czasem. Czesać nie trza było. ;-)

Co do karmienia: też zamierzam tylko cyckać do 6 mż, a potem pomału wprowadzać inne jedzonko. Ze starszymi wcześniej wprowadzałam. teraz nie zamierzam, chyba, że się coś zmieni.

Tyle doczytalam. Reszta później. ;-)

cześć !!! ja już po kawce ale wpadam na chwilkę . Zaraz spacerek po Wojtka do szkoły :tak:.
Robaczku - no to pan doktor Ci zasiał pewnie niepokój w głowie :-(. Ja pytałam o chustowanie jak byłam na usg bioderek i powiedzieli , że jak najbardziej . Ale nie pytali o pozycję dziecka w chuście . No ciekawe jak to jest rzeczywiście ????.....
Palin - no jak można do mordercy się porównywać !!!!!!!!!!! :no: Kochana no przecież Ty za Mikołajem w ogień ... A błędy czy chcesz czy nie będziesz popełniać . Nawet najbardziej doświadczonym się zdarzają.
Kusicie inką karmelową - muszę poszukać w sklepie :tak:

Korba - witaj na bb:-). jak wyniki ????????? kciukam &&&&&&
Miałam ćwiczyć zamiar ale narazie nie ogarniam na tyle , żeby czas wygospodarować :-(

Dmuchawcu - w L - ce utoniesz ;-). Ty taka kruszynka jesteś przecież .
Anilek - czwarte ??????????:-D. Ja już zakończę na Jasiu produkcję :tak:

Ostatnia edycja:
Robaczku, to teraz moja rozmowa z ortopedą:
ORTO: Biodra zdowe, super-bym powiedział. Proszę się pokazać za 3 miesiące. Zobaczymy jak się rozwijają, choć szczerze myślę, że to zbyteczne.
Ja: Dlaczego?
ORTO: Bo wiem, że pani w chuście swoje dzieci nosi. To bardzo dobrze!

Ewa- ja kruszynka?? To było dawno i nieprawda.

PAlin- Kochana jesteś najlepszą mamuśką na świecie!!! I absolutnie proszę nie mieć takich głupich myśli!!!
Robaczku- ja jak byłam na bioderkach to pani dr powiedziała, że mam nosić w chuście brzuch do brzucha dziecko nóżkami na moim brzuszku na żabkę. I tak noszę nawet bez chusty, bo Natalia nie lubi leżeć mi na rękach...chyba, że zasypia;-)
Dmuchawcu- mi też się wydaje że z L to troszkę przesadziłaś...:baffled:
Kingusia- niestety z DHL-em tak jest...
Wisienka- dobre i 10min:) &&&&&&& za Milcie będzie dobrze:tak:

Dziewczyny mam problem...Natalia dzisiaj dziesiąty dzień nie robi kupki:szok: i moja babcia cały czas marudzi mi ze powinnam wsadzić jej czopka glicerynowego... a ja nie jestem do tego przekonana bo lekarka powiedziała, że wszystko jest ok bo karmię piersią ale tak mówiła jak Natali nie robiła kupki siedem dni... no i teraz nie wiem czy jej dać czy nie...?

Dzien dobry Kochana, ja dopiero mam chwilke czasu na sniadanie i herbatke.
Dzis synek dal nam pospac |(raczej mi) 5 godzin jak nigdy !

Dmuchawcu - ktora bluze bedziesz kupowac?? bo sa te z kapturem, gdzie smyka nosi sie z przodu, a sa tez z kolnierzem dla mamy i mozna ja nosic przod /tyl w zaleznosci gdzie Maluch. Tez sie chyba zdecyduje to tata E. przywiezie jak bedzie tu przyjezdzal. PS mysle ze M bedzie oki, bo jest tak szyta aby pasowala. Sama nosze S i wyjscia nie mam wiec zamowie M (z Pentelki tak?)

mama - nie planuje juz teraz drugiej ciazy, a wlasnie jak Tymek bedzie mial rok albo 1,5 :tak:po pierwsze chce tez nacieszyc sie Malym , a po drugie organizm tez musi sie zregenerwoac . ALe zobaczymy jak bedzie

Palin - ale co TY sobie wmawiasz!! Az mi lzy stanely w oczach, jakie glodzenie??? To nasz pierwsze dzieci i sie uczymy robimy co najlepsze dla nich. Ja tez karmiac jeszcze piersia dopiero po paru dniach wpadlam na pomysl, aby podac od razu druga i wtedy Tymek sie dopiero najadl. Super , ze Mikolaj przybiera na wadze, swietnie sie rozwija i mysl tylko o tym! I widze, ze nie tylko moj jest w stanie wcxiagnac 140 ml z butelki :-p

Marys - ja nie mialam jakis oporow ani strachu przed brzuszkiem,tymbardziej, ze widac jaka przyjemnosc mu to sprawia i zasypia szybciutko....ale on slicznie kontroluje glowe i lubi to. Nie wiem czy zasnalby mi teraz na okeckach :confused:

Isis - tez wlasnie zastanawiam sie jak dam rade wieczorne spacery zaliczyc z psem i Tymkiem jak maz pojedzie tescia odbierac z Londynu, a nocuja tam :baffled: zniesc go nie znosie na pewno(bedziemy schodzic powolutku, aby nic sie nie stalo), ale raczej martwie si o godzine spaceru....

Tesc nas odwiedza (bo planowo mielismy byc w PL w grudniu), a potem z mezem wracaja do Polski na slub kuzyna. Ale na ten sam weekend przyjezdza siostra z corka, wiec nie bede sama :)

Zdarzylam doczytac i Tymek juzsie kreci w lozeczku wiec lece, ale bede

Skalbka - 10 dni bez kupki?? ja po 1,5 dnia juz mowie gdzie ta kupka do pupy Tymka a jestesmy na mm. Moze spytaj lekarza jednak??

Ostatnia edycja:
reklama
Skalbka- ja bym jeszcze zaczekała. Jeśli nic małej nie dolega. No i jesli juz, to nie czopka, a Dicoflor bym podała.

Gosiak- z pentelki. Mają i rozmiar S.

No to ja juz zgłupiałam i nie wiem czy dobrze zrobiłam.

Do góry