reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Dmuchawcu a co to jest ten Dicoflor? Bo ja jej daje Debridat już od jakiś 3 tygodni ale on nic nie działa na nią... No i właśnie nic jej nie dolega je, śmieje się, brzuszek nie jest twardy bączki...zabijają mnie :baffled:
Gosiak- byłam z nią u lekarza jak nie robiła tydzień to właśnie wtedy przepisała debridat ale nic nie zadziałał. No i powiedziała ze tak może być przy karmieniu piersią.

Ja tak sobie myśle że jak z tymi kupkami tak będzie to ja chyba zaczne nowe jedzonko wprowadzać już od 4 miesiąca, żeby się nauczyła te kupki robić, bo kurcze to czekanie i odliczanie dni to mnie do szału doprowadza...

reklama
Dmuchawcu, w Lce się na pewno utopisz, kruszyna jesteś i nie kituj, chyba, że jesteś mistrzynią fotoszopa:-D.
Robaczku, Dmuchawcu moja rehabilitantka poleciła mi chustę, lekarz rehabilitacji się nie sprzeciwił, ortopedy nie pytałam ale to z czasów Mili wiadomości. Antosia nosze z wygody i przekonania:tak:
Palin doczytałam, i chyba masz faktycznie doła bo głupoty piszesz. Jesteś dobrą matką , jak zagłodziła? Kochana martwisz się i trzymasz rękę na pulsie a do tej morderczyni nawet się nie porównuj!!!!
Matka Ewa o to szybko Wojtuś kończy lekcje. A jesli rodzic pracuje to jest jakaś świetlica?
gosiak ja schodzę i wchodzę a częściej wchodzę bo Mila schodzi sama prawie zawsze , z 4piętra z Milą, Antosie i torbą od wózka, czasem jeszcze z plecakiem lub siatką z zakupami. Same dzieciaki to 20 kg!Trening jak ta lala:-D
anilek hehe to też u was bokiem zniosło to celowanie:-D
anula mocy to ci trzeba przed tymi chrzcinami na pewno ;-)
Skalbka Dicoflor to probiotyk. A moze spróbuj dopajać rumiankiem? Albo wodą, może wtedy częściej kupki bedą.

Dziewczyny Antoś ma ostatni o jakiś problem z zasypianiem, w dzień, bo wieczorem i w nocy bez problemu. Krzyczy strasznie aż się zmeczy i zasypia. Nie wiem co mu jest o nic nie pomaga, noszenie, huśtawka, wózek czy nawet w samochodzie.Zawsze płacze strasznie, staram się go wyciszyć i ograniczyć bodźce ale nic nie pomaga. Jak myślicie co to? Może jakie rady macie?

Ostatnia edycja:
Wisienka- ja podaje jeszcze biogaje to też probiotyk i czasami dopajam herbatką koperkową z hippa. A rumianek to taki normalny zaparzyć czy jakiś specjalny dla dzieci? Ona samej wody nie chce...

A z tym zasypianiem Antosia to może jakiś skok rozwojowy?

Skalbka o skoku nie pomyślałam, dzięki. Ja rumianek mam z bobovity granulowany. Albo taką herbatką na dobre trawienie z hippa po niej Antoś zawsze sie załatwia a on ma czasem kilkudniowe przerwy. Najdłużej tydzień

Idę do sprzatania:happy2:

A ja caly czas zastanwiam sie nad tym nosidelkiem Mei Tai i tak patrze na youtue filmiki...

Mei Tai High Back Carry - YouTube nie wiem czy bym sie odwazyla Tymka tak na pleckach nosic, ale dzieciaczek slodziak :)

Czy ktoras z Was je kupila ??? bo dosc sporo pisalo, ze fajne i chyba sie zdecyduje??

Ostatnia edycja:
Wisieńka - no jest swietlica oczywiście i obiadki itp. Ale jak ja siedzę w domu to go odbieram po lekcjach .
gosiak - ja bym się bała tak nosić małego . No i samo wiązanie i wkładanie go na plecy - :szok:. Ale nosidło fajne.
skalbka - 10 dni to sporo - zapytałabym lekarza . Moj na cycu robi do 5 kupek dziennie. Ale każde dziecko inne :tak:.
Dmuchawcu - to nie wyobrazam sobie jak było dawniej . Bo teraz jak dla mnie jesteś drobinka:tak:

Dziewczyny, no bardzo Wam dziękuję za te komplementy, normalnie miód na serce:-) Ale ja nosze teraz rozmiar 40.I w mniejsze się nie wciskam, niestety. A większośc ciuchów mam w rozmiarze 38 (36, które trzymałam w szafie na wypadek, gdybym schudła, oddałam chrzestnej Helenki- straciłam nadzieję:sorry2:). Czy 40 mozna nazwać kruszynką? Dla mnie nie, ale jakWy chcecie, to nazywajcie, nie przeszkadza mi to:-D

No i wyonraźcie sobie, że zadzwoniłam, ale juz wysłali bluzę:baffled: W razie co będę wymieniać:tak:

Gosiak - w Mei Tai można nosić tez z przodu. Ja na plecach nigdy nie nosiłam, ale nie mam oporów:-D w sensie nei bałabym się.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak widziala tez wiazanie z przodu :tak: bardzo mi sie one podobaja i chyba sie zdecyduje. Mysle, ze byloby mi ja latwiej wizac np gdy bedziemy gdzies jechac autem a potem chodzic. Do chusty potrzebuje lustra aby upewnic sie ze wszystko ladnie sie trzyma... :)

ALe szybka wysylak Dmuchawcu ! jak nigdy

Do góry