reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

A czy ten Cebion jest na recepte?? bo kurcze poprosilam tescia aby mi kupil i nie wiem czy sprzedadza...

My po spacerku. krotki bo tylko do sklepu ale zimny wiatrrr...jak Tymek pozwoli , czt. usnie, zrobie jakis obiad . A najchetniej sama bym sie polozyla bo glowa peka, chyba tabletke wezme.
emka - oby brzuszek sie uspokoil i szczepienia przebiegly bezobjawowo :)

reklama
Dziewczyny co Wy na to,żeby otworzyć nowy wątek związany z rozszerzeniem menu naszych juniorków?W sensie,ze będziemy opisywały kiedy już coś wprowadziłyśmy nowego,co to było,w jakiej ilości,jaka była reakcja dziecka itd Później dojda pewnie przepisy na obiadki własnej roboty a nie słoiczkowe. Chodzi mi tu przede wszystkim o pomoc dla "świeżych" mamusiek,przecież mamy tutaj kilka fajnych już doświadczonych,zawsze jakaś podpowiedź:) Moderatorki co Wy na to?

Ja jestem za!!!! lekarz mi owszem rozpisal ze w 4 m-cu mam dac tyle i tyle mleka, tyle kaszki i zupke . No ale przeciez nie dam dziecku od razu zupy...chcialam powoli skladniki wprowadzac, ale zanim to zrobie bedzie juz 5 miesiac kiedy to do zupki ma dojsc miesko albo zoltko jajka - nie pamietam.
A kaszki tez nie wiem nawet jaka gestosc maja i od jakiego smaku zaczac..... Chcialabym je juz lyzeczka podawac, choc szybciej byloby butla. No ale co ja mam lepszego do roboty :-pcierpliwosc bede cwiczyc.
Tez nie wiem czy dac marcheweczke ze sloiczka czy lepiej zetrzec i soczek wycisnac jako pierwszy....miliony pytan...

Wreszcie usiadlam, tabletke wzielam...kuchnia juz mnie wola ale sil brak. .. Jak szybko rozmrozic piersi z kurczaka??

OO dziekuje, juz jakies wskazowki. CO do loztka nie pamietam - mam karteczke, ale to bylo wlasnie w 6 lub 7 miesiacu :tak: W sumie chyba lepiej samej ugotowac marchewke bo ile na poczatek zje z tego sliczka...a potem reszte wyrzucic, bo chyba za dlugo nie moze stac.
Takkk faruszek trzeba kupic koniecznie :D juz doczekac sie nie moge jego minki na takie smakolyki :tak:

Hahaha moze sie nie dowie , ze mama takie sekrety zdradza ! Rzeczywiscie nie zaciekawie to wszystko wyglada i biedny jest bo mlody chlopak a tak uwazac musi na to co je

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanko-czy jak bierzecie maluchy na ręce i trzymacie brzuchem do brzucha to wyginają głowę do tyłu tak jakby chciały dac znać,że wolą być trzymane plecami do naszych brzuchów i wszystko widzieć? Bo już nie wiem czy schizuje czy mała ma jakiś odchył ostatnio...

emka ja jestem za wątkiem :tak::tak::tak: widziałam że np . kwietniówki maja taki wątek bardzo to fajne ja moge opisac pierwsze reakcje Darii na nowe smaki choc do tej pory zjadała tylko łyżeczke marchewki która pluła i 3 łyżeczki kalafiora który tak jadła że az mruczała z zachwytu ja mam fajną rozpiske co i kiedy dawac mam przyczepiona do lodówki mogłabym sie nia podzielić :tak: także moderatorki do dzieła :-D narazie daje słoiczki bo to dla mnie bardziej pewne niz np.marchewka która jest pryskana różnymi nawozami słoiczek po otwarciu może w lodówce stac 48 godzin czyli jeden może byc na 2 dni ale puzniej chciałabym sama gotowac małej obiadki jak juz bedzie obcykana z gryzieniem i nowymi smakami synkowi do 6 miesiąca dawałam słoiczki a potem już nimi pluł i gotowałam sama ale przez 10 lat to już nie pamiętam nic a nic z tego menu :-D
co do przekręcania to moja tak własnie robi daje do zrozumienia że chce byc przodem do świata :-D

teri bo ja sie zaraz naczytałam,ze to od wzmożonego napięcia mięśniowego,ale chyba takie coś ujawnia się już u noworodka a nie później,nie?

ale moja nie odchyla samej głowy tylko cala sie przekręca ona jest juz bardzo ciekawa świata :tak:na brzuszku ładnie sie unosi już wysoko na wyprostowanych raczkach no ale moja skończyła 4 miesiące już to może inaczej

Załączniki

• SAM_6057.jpg
    SAM_6057.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry