reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2013

Emka jak wrócę do domu, sprawdzę jaka firma :-)

Kingusia świetna stylizacja! My planujemy łóżeczko z barierkami, na drugie urodziny :-)

Teri u.nas pięknie jest teraz! Właśnie spacerujemy! Pięknie Daria nadrobila! Zosia 10 800 w mokrym pampersie (nie pozwoliła sobie przebrać,dopiero.jak wyszlysmy z gabinetu lekarskiego) :-/ smyk ma piękne rzeczy :-D

Gosiak Mnie czeka dzisiaj prasowanie tych wczorajszych czterech pran ;-)

Zosia.drugi raz spala niewiele.ponad 30 min, wstala w fatalnym humorze :-( dopóki pogoda pozwoli urzedujemy na dworze

reklama
Kinga to te nasze panny najchudsze teraz. Mala miesiac temu miala 8900,potem schudla do 8600 i mam nadzieje,ze nadrobi stracona wage.

Teri ale Daria ma apetyt,bardzo dobrze,jest ruchliwa,to co w nadmiarze to zgubi i tak.

Muszę się trochę wyżalić.
Mam już dość tego że Laura w nocy płacze przez sen. Kategorycznie idziemy jutro do lekarza.
Boje się że jej coś dolega, że jest na coś chora.
Ile można tłumaczyć że to zęby? Tydzień? Dwa? Ale nie dwa miesiące. Ani jednej nocy naprawde spokojnej.
Już różne opcje chodzą mi po głowie. Spotkałam się dzisiaj ze znajomą i ona naprowadziła mnie troche na trop że dzieci budzą się pomiedzy 1 a 3 w nocy z powodu problemów z wątrobą. Na dodatek dochodzi fakt że Laura przez cały rok brała ten propranolol a przecież lek na pewno jakoś działał też na wątrobę. Boję się bo M. w przeszłości też miał jakieś problemy z wątrobą, podwyższony alat i aspat.

Mam już mętlik w głowie. Obawiam się że pediatra będzie chciała mnie zbyć tekstem że to ząbki... :-(

Kinga pierwsze slysze o watrobowych objawach w tych godz. Moja w tych godzinach tez sie wybudza ale to na mleko...kurde ale mi teraz dalas do myslenia. U nas tez ostatnio takie nocki,ida czworki,wiec juz sama nie wiem. Bynajmniej jak cos mnie niepokoilo a lekarze tylko o zebach gadali to bylam zmuszona na wlasna reke szukac innych przyczyn a bardziej to chodzilo o wyeliminowanie jakis chorob. Sama prywatnie jezdzilam z mala na badania-morfologia,mocz,zelazo,crp.
Gdybym nie sluchala swojej intuicji ostatnio to z mala byloby bardzo zle..4 lekarzy,4 diagnozy,worek lekow,zbedny antybiotyk...cud,ze ostatni lekarz trafil w sedno.

Teraz jeszcze przyszło mi do głowy że może Laura ma jednak ten refluks choć lekarze mówili że nie.
Dalej daje jej nutriton do mleka bo ulewa. Po niczym innym nie ulewa tylko po mleku.
Ja podobno miałam tak samo. Mama mówi że ulewałam bardzo długo i dużo. Wyrosłam z tego. Ale spałam normalnie a nie jak Laura.

Nie wiem już co myśleć :-(

Filipek wraca do zdrówka, pije ładnie tylko jeszcze apetyt nie ten. Obiadku nie miał zamiaru jeść a tak to tylko czekał na obiad. Mleka w ciągu dnia tez nie chce pic.

mikoto dostałam ten lek co pisała natis, podałam chyba tylko 2-3 łyżeczki bo Filip nie chciał tego pić, poza tym daje codziennie acidolac baby. Daleko mieszka teściowa, że się nieinteresuje?

Minnie1 na pewno pięknie urządziłaś Wasze obejście, też masz dużo energii podobnie jak Wisienka

Palindromea piękna nocka i to bez smoczka. Fajna tapeta, szkoda, że salon urządziliśmy na zielono bo miałabym pomysł do Filipa pokoju a tak muszę kombinować, myślę nad żółto-niebieskim.

_Marys_
wiadomo, że jak jest praca to mniej czasu jest na inne rzeczy. Ja też staram się weekend nie zostawiać nigdzie synka tylko spędzić z nim ten czas bo w tygodniu za dużo się nie widujemy, taki urok pracującej mamy.

Skalbka dobrze, że u Was wszystko ok. ładne łózko masz upatrzone

emka01 jak badają poziom witaminy d – z krwi? Mamy termometr tech-med.

teri114 ale obiadki gotujesz – krupniczek na króliku, dogadzasz swojej rodzince

Kingusia91 świetna czapusia, też musiałabym rozejrzeć się za jakąś typowo jesienną, a letnie rzeczy powoli już pochować

Dzis wieczor serialowy po wakacjach a potem ogarnac kuchnie i do łózka. Spokojnych nocek

Melduję się wieczornie!

Ponad 10 km rowerem :-D pogoda cudna! Bylysmy u mojego Wuja, ma trzech synów :-) i każdy nadskakuje Zosi ;-) tak więc, były kury, koty, trampolina, piaskownica, auta.

Kingusia przede wszystkim spokój! Wszystko opowiedz lekarzowi i nie daj się zbyć, nie Wychodz bez konkretnych ustaleń, chociażby skierowania na podstawowe badania.

Emka dobrze, że trzymałas rękę na pulsie!

Justa cudne wiesci! Apetyt na.dniach wroci :-) Teściowa mieszka.kilkanaście domów dalej :p taka jej uroda, że nir po.drodze jej do nas :-/

Kinia - zaxhowaj spokoj. Pojdz jutro do lekarza i miejmy nadzieje, ze wezmie sprawe powaznie! Tego zycze z calego serca, bo wiem jak sie martwisz

Mikotko - to skarb nie tesciowa :p hihihihi

My pojechalismy nad morze, ale pozne popoludnia juz chlodnawe, ale mimo wszytsko warto bylo . Pies poszalal, Tymek mial olbrzymia paskownice

reklama
witam się pierwsza z poranna kawką :-p dziś jakby nie budzik to spalibysmy wszyscy jak zabici słyszałam że dzwoni ale tak przez sen że wydawało się że to się śni no nie mogłam się obudzić dziś :shocked2:Dawid też nie w humorze że go budze :-p
Daria też już teraz wstała pije mleczko z tatusiem wczoraj spała prawie do 9.30 a dzis już wstała ale nawet dobrze bo pujdzie wczesniej na drzemkę
ja dzis na zakupy spozywcze wybywam musze zrobic sobie zapasy żebym potem z Darią nie musiała dziwgac ciężkich rzeczy
na dworze zimno i wietrzne ale wczoraj tez tak było z rana a potem było pieknie i ciepło na dzis też zapowiadali pieknie zobaczymy
aaaa musze pochwalic Dawida wczoraj był z męzem u dentysty bo trzymaja mu się tak mocno mleczkami ma jeszcze 5 :sorry2:ale problem w tym że stale juz się pchaja a nie maja miesjsca i rosną od góry podwojnie trzeba mleczaki usuwać i wczoraj Dawid dał sobie wyrwać 2 bez znieczulenia i nawet nie pisnął duma jestem bo jakoś wczesniej na same mówienie o dentyscie była juz panika :tak:hehe a Dawid taki dumny wpadł do domu i z ta wata u ustach bełkocze że nawet nie pisnął taki był z siebie zadowolony i mówi że odwazne dzieci się nam trafiły :-Dten to ma czasem te teksty :-D
Kingusiu jak noc ? nie daj się zbyć !!! daj znać jak było u lekarza koniecznie

kochane milego dnia :*

Do góry