reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2013

Ja tylko się melduję, jutro postaram się coś więcej napisać. Właśnie wróciłam z zumby, lece pod prysznic i do łóżka, Filip dziś nam zrobił pobudkę o 4.00 i nie zamierzał dalej spać, mam nadzieję, ze to się nie powtórzy.

Spokojnej nocki

reklama
Gosiaczku mój J. Grał zawodowo w piłkę nożną, teraz tez gra w reprezentacji firmy, z gier tylko Fifa, odkąd się ukazała, co roku ja Mu kupuje :-) może Tymcio wystraszył się tego hałasu??? Gratuluję kolejnego zabka! Już wiadomo skąd to ostatnie marudzenie :-)

Teri będąc w HM patrzyłam te czapkę z uszkami,ale zostały same małe rozmiary :-(

Mikotkowy usypia Zosie. Teraz tylko Tata i Tata ;-)

Miki śpi w najlepsze juz od 2 godz, a ja się relaksuje.

Anilek, Mikołaj też panoszy się z zabawkami. W każdym pokoju jest cos jego, dodatkowo w kuchni ma swoje stanowisko. Na czas drzemki zgarniam w sterty. Co wieczor jest sprzątanie na półki i do skrzyni.

Anula, zdroweczka. No sezon chorobowy i u Was się zaczął :-(

Mikoto, super, że Tata juz w domku. To zakupy udane. Zosia pewnie tez zadowolona z dnia z tatą. Prezent wrześniowy? Fajnie ;-)

U nas popołudniu zrobiło się ładnie, nawet ciepławo. Miałam dylemat czy idziemy do Bajkolandu, czy na spacer. Krysia zdecydowała za mnie - stanęło na tym pierwszym. Miki na początku zaskoczony (muzyka, dzieci i full zabawek innych niż w domu), ale szybko się zadomowił i rozszalał. Była jakaś impreza urodzinowa (ale nieduża, wiec nie było rezerwacji na cały land), wiec nawet załapalismy się na kawałek tortu i zabawy w grupie. Miki był zafascynowany. Miał małą przykra przygodę (zderzył się bujającym się dzieckiem i wylądował na plecach), ale więcej było strachu niż trzeba. Panie były w szoku, że tak szybko mu minęło i taki grzeczny, porządkowy (taaa, bo mama nad nim stała i musztrowała "odłoż na miejsce", " zamknij drzwiczki auta"), że dostał balonika (pani poiskrecala mu w pieska) i dodatkowy kupon na kolejne wejście (zwykle przy jednym wejściu dostajesz jeden i 5 kuponów to wejście gratis; Miki dostał 2). Aż mi Milo było.

Mikotku ale robikismy to ok 16 i potem chodzil i ogladal i pomagal mi zamaistac, ale faktycznie echo w pokoju sie zrobilo. Oby w nocy sie nie wystraszyl w nocy. Moj E tez z giertylko fifa lub pes ale od roku nie gral. Pewnie jakby dostal to by zaczal grać.

Palin - Miki jak prawdziwy facet umie sie zachowac, niebedzie sie mazalmprzy dziewczynach:p

Dzis na spacerze poszlismy na malutki placyk zabaw, ktory jest po drodze z pracy E i tam czekalismy na tate. Jest to na tylach przedszkola i za plotem bawily sie dzieci. Tak mi sie zal Tymka zrobilo no polecial pod plot stanla i obserwowal dzieci. Wygladal jak taki uwieziony a swobody mial wiecej. Widac ze ciagnie go do dzieci. Dobrze ze hustaka byla to go jakos zabawilam ;)

Oto salonmpo przejsciu Tymkowego huraganu. Wystarczy pol godziny

Załączniki

• 1411761826707.jpg
    1411761826707.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 55
Kurka laski.... Zaczyna się huśtawka chyba. Tak mnie dziś moje dzieci wnerwiały, że darłam się na wszystkie... :-:)zawstydzona/y: W sumie najwięcej nagrabił Adaś, bo krzykiem wymuszał wszystko po kolei. Myślałam, że śpiący, więc wykąpałam, mleko wypił i dalej jazda. Mam dość dziś. Dopiero jak L niedawno przyjechał, to go uśpił. Ja usiadłam na fotelu i wywiesiłam białą flagę... :no::baffled:
Idę się myć i spać. Intensywny to był dzień...

Aaaaaaa i może głupio to zabrzmi, ale JAK JA SIĘ CIESZĘ, ŻE WASZE MALUCHY TEŻ BAŁAGANIĄ!!!! :-):-):-):-):-):-):-D;-)

Anilek, czyli ciąża pełnoobjawowa, he he.

Gosiak, mam to samo. Mikolaja tak ciągnie do dzieci, gania za nimi i na nie patrzy, bo za mały nie może poradzić sobie, żeby je dogonić, wleźć za nimi na zabawki. Nieraz aż się rozplakalam z żalu nad nim, ale co można zrobić? :-(

Pailn w takich chwilach ciesze sie tymbardziej ze rodzenstwo w drodze ;)

Anielek - tez mam dni ze najpiew nakrzycze a potem zaluje... np wczoraj E mnie wnerwil strasznie, a oberwał o sie Tymkowo bo mu sie jogurcik wylal :( a przeciez moze sie zdarzyć. Nakrzyczalam, na dziecko a pote, az lzy mi poplynely ze zla matka jestem :( dlstego dzis z rana obiecalam sobie zero podniesionego glosu i zmaierzam tak codziennie.

Jutro z rana E jedzie po sofe i juz doczekac sie nie moge :D co prasda nie bedzie to super dzieciecy pokoik ale zawsze jakas zmiana :)

Gosiak racja. Też sobie powtarzamy, jeszcze troszkę i będziesz miał towarzystwo.

Anilek, zdarza się. Te hormony robią z nami co chcą. Z poczatku najtrudniej opanować, ale będzie lepiej. Mnie się tez zdarza krzyknąć. Od Ara wymagań cierpliwości do Mikołaja, a sama ją tracę.

Miki zjadł i śpi dalej. Udało się szybko zareagować z mlekiem, ze się nawet nie rozbudził, wiec nie było kursowania. Uff. Oby juz spokojnie do rana.

A ja po 2,5 godz snu zaczynam swój "dyżur"... :-\

Witam się porannie!

Noc lepsza,ale daleko jeszcze do dawnych, dobrych nocy :-/ póki co mzy, ale wczoraj rano.tez tak padało, a potem była cudowna pogoda, także ufam,że i dzisiaj tak będzie ;-)

Palin ale super spędziliście dzień :-D Zosia jeszcze nigdy nie była w kuleczkowie :-/ dospalas?

Gosiak jak noc? Tymek spał spokojnie? Ależ macie duży salon :-D kominka zazdroszczę :-)

Anilek to normalne,że jest huśtawka,ale pamiętaj,aby się zbytnio nie denerwować :-*

Kingusia jak sytuacja? Jak się czujecie? Mam nadzieje, ze idzie ku lepszemu :-*

Dmuchawcu kawkujemy?

reklama
O dziwo Tymcio w sobotę pospal do 7:30 z przerwą na mleczko o 5 więc chyba wracamy do normalności :)
Wczoraj DR powiedziała że wychodzą mu cztery trójki na raz.. więc może stąd ten marud..

Współczuję ciążowych hormonów ale przynajmniej macie wytłumaczenie skąd takie wybuchy.. ja wybucham z bezsilności :(

Palin chyba też muszę się wybrać do takiego dziecięcego raju.. Tymcio zlobkowy ale do dzieci nie lgnie tak mocno. Tylko do tych co zna więc dojście z samochodu do klatki graniczy z cudem :p

Gosiak czekam na fotki dziecięcego pokoju! My nie wiemy jak urządzić pokój chłopakom. Tymcio chodzi ok 19 spać i Matt zostałby bez pokoju wieczorem.. więc chyba jeszcze poczekamy

Mikoto cieszę się że nocka lepiej :) U nas też pochmurno i mrzy.. a miałam nadzieję na rower :(
Jakie macie plany z J?

Do góry