reklama

Czerwiec 2013

Hej :) przepraszam, za kolejne milczenie ale w wekend miałam zajęcia, potem Adam przyjechał i chciałam Go oderwać od pracy bo On mógłby bez przerwy coś robić...
Mam problem z Tymkiem, bez przerwy wypina się z szelek we wózku, wstaje... :( chce chodzić sam... gdyby jeszcze robił to za rękę to chętnie bym Go wypuściła. Niestety tak nie jest:no:

Palin Buziaki Kochana ! wierzę, że Ci cięzko ale jestem pewna, że już nie długo Twoje "męki" zostaną wynagrodzone :)
Gosiak Powodzenia w odstawianiu smoczka ! a nie boisz się, ze jak Nelka zacznie używać to sobie przypomni i znowu go bedzie chciał ?
Kinga Współczuje trudnego czasu...
Mini Jaki piękny dom, rewelacja ! zazdroszczę tak pozytywnie :)
Teri Jak te Wasze Dzieciaczki się kochają :) a Daria taka dorosła się już wydaje ;)
Mikoto Fajny taki spacerek, Ty jak zawsze masz tyle załatwień. Masz jakiś notes gdzie sobie to wszystko zapisujesz ?
Nayaa Wojtuś kucharzem :) muszę kupić Tymkowi jakieś garnuszki bo na kuchnię nie mamy już miejsca :( mamy za to warsztacik, który Tymek uwielbia :)
Ja nie znoszę świeczek zapachowych :baffled:
Madzia Echh, to odrobaczanie... chyba pogadam z Naszą Pediatrą, co Ona na to :confused:
Wisienka Jak Ty funkcjonujesz, jak tak mało śpisz ? podziwiam:tak:
Justa Super, że Mały już lepiej się czuje :) na zdjeciach tak ładnie się prezentuje :)
anilek co ja bym dała, zeby mieć takie "zrywy" :) kiedy masz kolejną wizytę ?

reklama
Mikoto: no ja się przecież odmeldowałam rano. Proszę mnie skreślić z listy. ;-)
Nie mam o czym pisać. Wszystko napisałam rano... Idę dziergać, co? ;-)

Anilek ok, prośba rozpatrzona pozytywnie :-p:-D Na Twoje miejsce wskakuje Madzia

Aska
dobrze, ze piszesz! Zosia tez miała taki etap, ze nie chciała wysiedzieć w wózku. Wózek stał całe lato , a my albo rowerem albo pieszo, po 3 miesiącach potrafi wysiedzieć w wózku. oczywiście, ze mam notes, kalendarz, aplikację na telefonie, listy i listę list :-D:-D:-D

Nocka dobra, zero kaszlu, wszyscy dobrze spalismy tylko krótko, bo trzeba było wstać rano do pracy. Mam ostatnio lenia, a poza tym takie momenty, że chętnie wyszłabym z pracy i nie przychodziła spowrotem tylko zajmowała się synkiem. Muszę się pochwalić, że dziś ostatni prezent świąteczny zamówiłam, teraz tylko czekam na paczki i święta. Chciałabym zrobić jakieś ozdoby sama no i już nie mogę się doczekać robienia pierniczków.

Minnie1
mąż przyjechał to pobędziecie trochę razem

gosiak_85
dziękuje za przepis, powodzenia w odsmoczkowaniu. Coś czuję, że u nas ciężko będzie bo u babci cały czas ma smoczek w buzi, a jak przyjedzie do domu to po kolei wszystko wkłada do buzi aby tylko coś tam gryźć: baterie, magnesy na lodówkę, kredki, itp.

Wisieńka
jak będę miała jakiś dzień wolny to zaniosę kał do zbadania, zresztą mocz też by się przydało. Co tak szybko wstajecie?

_Marys_ ale Karinka późno chodzi spać, Filip zwykle zasypia po 19.00, ale wiadomo są wyjątki

anilek77
spotkanie z przyjaciółką zapewne udane

Nayaa dziękuję za przesyłkę, oby leki szybko zadziałały. Zdrowka. Też chce do IKEA

mikoto nie wiem czy dobrze pamiętam, ale to chyba Ty pisałaś o kosmetykach z Ziaji, jakich używasz?

Mąż podciąga nos a ja zapomniałam kupić sudafed, ja to obojętnie co bym wzięła, czy krople, spray czy tabletki ale z mężem ciężko pod tym względem, chyba nawet gorzej niż z dzieckiem.

Dziewczyny jakie meble macie dla dzieciaczków, możecie coś polecić?

Justa super, ze jest poprawa! Zdrówka dla Ślubnego. Kosmetyki Ziaja seria z liściem manuka. Mebli nie polecę, mamy robione na zamówinie, szafę i komodę, które wylądują w garderobie, Zosi kupimy bieliźniarkę, komodę razem z łóżkiem, myślę ze w okolicach marca zacznę się rozglądać. Póki co faworytem jest ikea :tak:

Czesc dziewczyny. Tez tak macie,ze czytacie,nadrabiacie BB a jak przychodzi czas na napisanie chocby zdania do kazdej to w glowie jest pustka?
U mnie to starosc i wycienczenie materialu;)

Krysi jak nie ma tak nie ma;) e-ciotki w bambuko robi;)

Gosiak calusy dla pociech. Fajna reakcja Tymka na Nele-taka ciekawosc wymieszana ze zdezorientowaniem.

Mam nadzieje,ze u wszystkich naszych chorobek zdrowko juz dopisuje.

Kingusiu jak Laurka? Nadal tak malo je? Mi juz rece opadaja-znowu spadek apetytu a raczej wieksze wybrzydzanie. Krzeselko do karmienia be,takie latanie za nia,albo asekurowanie przy stole,bo chce siedziec sama jak dorosla. Nie moge sie z tym pogodzic,ze z dziecka,ktore jadlo wszystko i w ilosciach wystarczajacych nagle zrobil mi sie niejadek:( chuda i mala jest od dawna ale i tak sie boje,ze niedlugo zebra jej policze. Ma ok.80cm i 9300g.

Robilam malej ostatnio badania i cos mnie niepokoi,ale musze to juz z pediatra wyjasnic. Do tego zelazo ma w normie ale na tej dolnej granicy,wiec bankowo cos na to dostaniemy-boje sie u niej zaparc i zmasakrowanych zebow:(

Syrop na odrobaczanie mam od dawna a zupelnie o tym zapomnialam...niezle-kolejny dowod na moj ograniczony ostatnio mozg.

Wlasnie skonczylam gotowac,studzic i mrozic zupki. Gdyby ta mala malpa wiedziala ile to czasu zajmuje..czasami zje 3 lyzeczki,czasami prawie wszystko,bynajmniej duzo z tego idzie do zlewu.

Wiecie,ze jestem taka zakrecona,ze dopiero po 4 miesiacach zorientowalam sie,ze moje nowe pigulki wstrzymaly mi okres? Wkurzylam sie bo we wtorek mialam zaczac kolejne opakowanie ale zapomnialam kupic a swieto bylo...zdecydowalam,ze je odstawiam..musze sie wybrac po nowe.

Nie gniewajcie sie,ze tak tylko o sobie,mam ostatnio jakies dziwne dni,ni to dol,ni zero mocy.

Mikoto-mam ciagle przed oczami filmik malej jak je...jestem pod wielkim wrazeniem:) moja mala ma mase pracy przed soba zanim dojdzie do takiej wprawy.

WItam wieczornie

Mikotku - TYmek wlansie zasypia z tym dziurawym smokiem, wyrzuca go i hmmm nawet ni placze tylko jojczy :sorry2: posmarowalam mu wlasnie dziaselka, bo ta 2 sie przebija i nie wiem czy 4 nie dizie i mnie udziabal w palca lobuz jeden ;-) mam nadzieje, ze zasnie szybciej niz w ciagu dnia i ciekawa jestem jak bedzie w nocy

Asia
- boje sie, poki co Nelka ma czasem smoczucia i jak go Tymek widzi to bierze do raczki i nic wiecej. On w ciagu dnia smoczka nie uzywa wogole. Tylko, ze jakbym miala czekac az odmsoczkujemy pozniej Nelke i wtedy Tymka to troche czasu uplynie... zobaczymy jak nam pojdzie

Justa - juz pokupilas wszystko !!!!super !!! ja w zeszlym roku zrobilam na probe 2 mini czapeczki z wloczki i rolki papieru :

inspiracja_164.jpg
Wygladaja super i latwo sie robi. W tym roku zrobie wiecej, a moze zaczne nawet niedlugo to beda w sam raz :tak:
My nadal mamy te , kotre od urodzenia zestaw mamas papas, ale racji barku miejsca nie dam rady wstawic nic wiecej . Lozeczko zmienia sie pozniej w tapczanik. Jak miejsce juz bedzie dodam na pewno stolik i krzeselka mamuty :-p

Załączniki

• inspiracja_164.jpg
    inspiracja_164.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 68
Wisienka oj zdrowia dla Ciebie,zeby dolegliwosci Ci meczyly

Gosia u nas dzis "zbita" i nie smiedziala :P (nie probowalam ehhehe) wiec moze to faktycznie zabki..OBY.i u Was tez!

Mikoto nic nie kupiłam. w sumie małe bombeczki w pepco do światecznego wianka.. Obiad w ikei hahah,. bardziej mama zakupy robiła.

Justa do Ciebie tez juz doszla paczka? wysylalam ekonomem i mi dzis kolezanka pisze,ze doszla :)) w szoku bylam. Super ze nocka bez kaszlu! Ty bys wyszla z pracy a ja bym wyszla do pracy. Juz pierd***ca dostaje w tym domu i to na wszystkim sie odbija,niestety.
Tez uzywam Ziaja liscie manuka,i o ile nigdy nie mialam problemow z tzw "syfkami" tak mi teraz namietnie wyskakuja.. Zadowolona jestem jedynie z pasty :)

Jesli chodzi o meble to do nas inwestujemy w Ikea, w domu mam z BRW i okrutny badziew.. Nie polecam..

Emka mnostwo sil dla Ciebie kochana :*

Maluchy spia, ja tez zaraz uderzam w objęcia morfeusza
Justa my mamy mebelki z Ikea, są super, dobrze się myja, nie drogie, wytrzymałe, mozna je zmieniac i rosna razem z dzieckiem;-)
Gosiak
Może Tymuś marudzi z powodu smoka, podziwiam, Toś pójdzie do slubu z dydem w butonierce taki zadydany jest:szok:
Emka
Oj masz się z tymi zupkami.Współczuję. I trzymaj się cieplutko kochana:tak:
Mikotku
Takie zwykłe Mikolaje z foli, ale dzieciaki sie opluły z radości:tak:
No i chciałam wam napisac, że Toś w złobku korzysta z nocnika.No a w domu nawet nie chce usiąśc.Co robię źle????????????:angry:

reklama
Mikoto aż mi się smutno zrobiło, że mnie nie przywołałaś :zawstydzona/y: Ale widzę, że wskoczyłam z listy rezerwowej :tak:
Jaką masz aplikację w telefonie? :-p
Też jestem jedzącą Zosią ZACHWYCONA - dziś dałam Tymciowi Danio, a on je zjadł sam-nie tak czysto jak Zosia, ale i tak jestem dumna :tak:

Dziś w pracy nawet nie zajrzałam na BB - tyle pracy. Potem do domu, szybki spacerek do sklepu - Tymek płakał, bo chciał na rączki, kładł się na chodniku.. ale nie uległam: wrócił na nogach! Wykończają mnie jego akcje :zawstydzona/y: Potem przyjechała moja mama, bo ja szłam z Mattem na basen, to też płakał-jak wróciliśmy, okazało się że przez pół godziny :baffled:
A jutro moja mama przychodzi rano i idzie z nim na szczepienie.. zwariuję z tych nerwów, co ten nicpoń robi :confused:

Wcięło mi pół posta :angry: Nie odtworzę.. Przepraszam

Bez energii jestem.. jakaś obolała.. słaba.. eh.. przesilenie jesienne :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry