reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Bry...

Inez co za wiesci :( Przykro mi.
Jesli moge cie pocieszyć, to jak oja sisostra była w pierwszej ciazy to u niej padło podejrzenie trisomi hromosomu 18. Oczywiscie wykonała amnio, mała urodziła sie zdrowa , tylko z niska waga urodzeniową.
Nie zawsze to jest wyrok, pamiętaj. Trzeba byc dobrej mysli. Nadzieja, to ostatnie co w takim przypadku pozostaje i nie wolno jej porzucać!
Czekamy razem z Tobą i zaciskam kciuki. Musi być dobrze, nie ma innego wyjscia i koniec!

Kingusia itaj w klubie mam olbrzymow :) Nie jest zle urodzic takiego kolosa, gorzej go wykarmić ;) Ale to juz spokojnie, dacie radę.
Kingusia a jak duzy jest tatuś?? Mój meżus jest wysoki i doatego rodze takie klocki podobno ;)
Teraz mała idzie wg siatki i jest średnia, ale z chłopakami tez tak było, potem przyspieszyli, ze sie lekarz nadziwic nie mógł ;)

czapelka a co ty taka zdziowna? Rosnie dziecie i tyle :) Zobaczysz sama jaka bedzie różnica. Potem maluch bardziej tyje a mało rośnie. Teraz nasze maluchy rosna intensywniek potem zwalniaja :)

Smile spokojnie ;) Ja przed wigilia przygpotowywałam sledzie i podjadałam takie z octu, mały chciał kanapke z nutella i mu zrobiłam. Niewiele myslac oblizałam nóż po tej czekoladzie i zagryzłam sledziem ;) Fuuujjj... a jednak nie było tak źle ;)

Fioletowa niestety nic nie napisze madrego odnosnie wzw, bo zwyczajjnie sie na tym nie znam. Najlepiej zapytaj lekarza.

palin a co ty za badania robiłaś?
No i rzeczywiscie sporo cieżarówek w rodzince ;)
Fajnie z bratowa bedziecie mniej wiecej miały dzieciaki w ty samym wieku, zawsze pretekst do czestych spotkań, no i jak kobieta doswiadczona to ci conieco pomoże, podpowie ;)
Ja niestety pomocy jako takiej nie miałam. Wszystko musiałam sama, do wszystkiego dochodziłam sama, uczyłam sie od zera. A nieraz dałabym wiele, zeby miec do kogo zadzwonić.
Teraz bede miała panią Basię. Cud kobieta, no i moja bratówka miesiac po mnie sie powinna rozsypac :)

Fajnie ze macie wizyty.
Moja dopiero 8 stycznia, dopiero albo aż... mała troche czuje, raczej słabo ale coś tak sie kręci, jednak chciałabym sobie poogladac jak fika koziołki :)

Palin tak czytałam twoje sprawozdanie ze swiat i tak sobie mysle, czy aby Ara wyobraźnia nie poniosła ;) Poczuł Mikołaja? Jakis swiateczny cud ;) Niech sie tak facet nie nakreca, bo to naprawde zbyt wczesnie na takie extremalne przezycia ;) Dzieciatko nie ma tyle siły zeby poruszac skóra matki, ma zbyt duzo miejsca w macicy.
Wiesz dlaczego sie mówi ze w 1 ciazy ruchy czuje sie pozniej a w kolejnych szybciej?
Dlatego, ze pierwiastka nie wie jak wygladaja bombelki, łatwo to pomyslic ze wzdeciami i ruchai jelit, mi to własnie przypomina do znudzenia i ja jako kobieta która urodziła troje dzieci nie jestem pewna czy to co czuje to ruchy dziecka czy bulgotki w jelitach ;)
Maluch bedzie na tyle silny by poczuł go ktos z zewnatrz koło 25 tygodnia.

Wklejam obiecany wózek.
Nie zrobiłam zdjecia ale znalazła w necie identyczny:
iButik.pl - CUDNY WÓZEK RETRO (INGLESINA CLASSICA) - Inne

reklama
Ja też myślałam , że podajesz dlugość ciemieniowo-siedzeniową Kingusia:-D i też bylam w szoku , ze taki duży dzidek :-D.
Natis - dzidzia już pewnie się ruszyla co ???? Na pewno wszystko jest w porządku . Ja miałam teraz przerwę 2 dni w odczuwaniu ruchów , dziś wieczorkiem troche sie powiercił i znow cisza.
Xez - wózek przesłodki , dla księzniczki :tak:

Ostatnia edycja:
Xez pocieszyłaś mnie, już się czułam jakoś dziwnie z myślą że moje dziecie takie duże :-D oby tylko szczęśliwie urodzić a wykarmić damy radę :-)
Mój mężuś ma 185cm wzrostu, ja 168cm urodziłam się z wagą 3700g więc nie tak mało, za to mąż miał niecałe 3kg.

Matka Ewa gratuluję rocznicy i życzę dużo miłości, wyrozumiałości i każdej kolejnej rocznicy lepszej od poprzedniej !

Natis, mi moja kruszynka nie daje znaków :( Strasznie mi smutno z tego powodu. Ostatnio to czułam ruchy w wigilię, dziś trzeci dzień ciszy... Mam nadzieję, że tylko poszło sobie w inny kącik domku. Jutro o 11 mam wizytę i chwała Bogu bo umieram ze zdenerwowania. Cały dzień wsłu****ę się w brzuchola.
Na wizytę biorą moich chłopaków :) Synuś cały podekscytowany, że zobaczy rodzeństwo :)
W ogóle to kiepskawo się dziś czuję, właściwie to już od wczoraj. Brzuch mnie strasznie boli i się spina. Tak to miałam w I ciąży i boję się żeby nie było powtórki z rozrywki....

Natis co za plamienia, kiedy Ci w końcu dadzą spokój ?

Xez śliczny wózek, słodki jak dla księżniczki :)

Korba, cóż z Tobą ? Mam nadzieję, ze wszystko ok.

Kingusia u mnie mąż ma 183cm (przy urodzeniu 3200g) ja mam 170cm (przy urodzeniu 3600g). Nasz synek urodził się z wagą 4350g i 58cm więc był z niego kawał chlopa! Do teraz tak jest, wykracza BARDZO poza wszystkie siatki centylowe. Ale i waga i wzrost sa na identycznym centylu więc rozwija sie prawidłowo tylko jest dużo większy niż jego rówieśnicy :-)
Ciekawa jestem jak będzie z tym dzieckiem, podobno każde kolejne dziecko jest większe od poprzedniego, zobaczymy czy u nas tak będzie... Jesli tak to na bank będę mieć znowu cesarkę.

Robaczek spokojnie z tymi rchami ;) Na regularne jest jeszcze czas. Wiem, ze łatwo tak mowić, ale przeciez sama wiesz jak to jest na początku z dzieciatkiem. Musi sie naprawde mocno powiercic zebyś poczuła.
Mysle, ze jeszcze 2 tygodnie i beda regularne ruchy ;)

Fajnie ze wózio wam sie podoba, choc pewnie, nieliczne by taki chciały :)
Ja zakochałam sie w takim wożeczku juz w ciazy z Bartkiem. Mieslismy kupowac taki do ogrodu, ale nie dane nam było. Potem jakos pomysł ucichł, teraz tez nie wspomniałam słowem, a tutaj taka niespodzianka.

Oczywiscie używany wózek, ale nic a nic nie widać. Nowy kosztuje ponad 3000zł, dla mnie to lekka przesada.
Dzisiaj zgodnilismy z Irkiem, ze nie bedziemy wózka drugiego kupowac.
Zainwestujemy w spacerówke lekka i dobra, Chyba MacLarena kupimy, rozkłada sie na płasko.
Ten ma długa gondolę bo ponad 80cm, wiec do wiosny może pojeździmy :)

Ines,
Bardzo mocno trzymam kciuki, jesteśmy razem z Wami!!!!!

Xez, wózeczek superowy :tak:

Robaczek, Natis, JESTEM i do tego coraz zdrowsza , kaszel jeszcze mam , ale już jest o wiele, wiele lepiej ;-)

Współczuje chorób , wiem jak to strasznie męczy i stresuje :-( Trzymam kciuki abyście szybko wyzdrowiały.

Ja mam wizytę 16 stycznia u mojego gina, ale dzisiaj dzwoniłam i jutro umawiam się na usg połówkowe, ta babeczka która mi robiła poprzednio twierdzi że między 20 a 22 tygodniem najlepiej zrobić.

Robaczek , mocno trzymam kciuki za wizytę na 100% wszystko będzie ok ;) &&&&&&&&&&&&&&&&&

Natis, wszystko jest ok , maluszek po prostu inaczej się ułożył-- też tak mam;-)

MatkaEwa, GRATULUJĘ ROCZNICY :-)

Korba coesze sie ze wracasz do swiata żywych,. Obyś szybko wróciła do pełny sił. Zdrowka ci zycze z całego serducha.

Mój gin ( i nie tylko) twierdzi podobnie, ze USG polowkowe robi się po skonczonym 20 tc, ale nie pozniej niż 22tc.
Ja gina nie zmianiam. Kocham ojego miłoscia wielką :) Krzyś ma po nim imię, pamiętam jak na USG powiedział ze bedzie syn i ja sie tak bardzo ucieszyłam, ze powiedziałam do niego, ze jak bedzie facet to dostanie na imię Krzysiek :)
Fakt, ze imię podobało mi sie od zawsze, a ze lekarz dusza człowiek to juz inna sprawa. Nigdy nie pozwolił odczuc ze jestem jedna z wielu pacjentek, tyloko ze ja jestem jedyna. Wiem, ze takie podejscie ma i własnie to mi sie w nim podoba. NIe patrzy na zegarek jak dreczysz go pytami, fakt, ze kolejki u niego nieziemskie i sie wizyty przeciągaja, ale ja tam moge czekać i czekać ;)
Wg mnie takich lekarzy jest mało, zwłaszcza prywatnych, bo kazdy patrzy tylko na kase i zeby jak najwiecej pacjentek przyjąć. No i zawsze mozna do niego zadzwonić, bez wzgledu na porę. Mówi, ze jak naprawde nie moze odebrac to wylacza komórke, ale zwykle oddzwania.
Ja juz do niego dzwoniłam o polnocy ;) Odebrał hehe ;)

No to sie rozpisałam... Irek i tak zazdrosny o niego hehe ;) Ale bardzo sie lubią obaj.
Podoba mi się to, ze jak sie siedzi w poczekalni to wychodzi do ciebie, podaje rekle i wchodzicie razem do gabinetu. Po badaniu każe sie ubrać i idzie po męża.
To jest naprawde fajne ;)

reklama
Bry...

Inez co za wiesci :( Przykro mi.
Jesli moge cie pocieszyć, to jak oja sisostra była w pierwszej ciazy to u niej padło podejrzenie trisomi hromosomu 18. Oczywiscie wykonała amnio, mała urodziła sie zdrowa , tylko z niska waga urodzeniową.
Nie zawsze to jest wyrok, pamiętaj. Trzeba byc dobrej mysli. Nadzieja, to ostatnie co w takim przypadku pozostaje i nie wolno jej porzucać!
Czekamy razem z Tobą i zaciskam kciuki. Musi być dobrze, nie ma innego wyjscia i koniec!

Kingusia itaj w klubie mam olbrzymow :) Nie jest zle urodgzic takiego kolosa, gorzej go wykarmić ;) Ale to juz spokojnie, dacie radę.
Kingusia a jak duzy jest tatuś?? Mój meżus jest wysoki i doatego rodze takie klocki podobno ;)
Teraz mała idzie wg siatki i jest średnia, ale z chłopakami tez tak było, potem przyspieszyli, ze sie lekarz nadziwic nie mógł ;)

czapelka a co ty taka zdziowna? Rosnie dziecie i tyle :) Zobaczysz sama jaka bedzie różnica. Potem maluch bardziej tyje a mało rośnie. Teraz nasze maluchy rosna intensywniek potem zwalniaja :)

Smile spokojnie ;) Ja przed wigilia przygpotowywałam sledzie i podjadałam takie z octu, mały chciał kanapke z nutella i mu zrobiłam. Niewiele myslac oblizałam nóż po tej czekoladzie i zagryzłam sledziem ;) Fuuujjj... a jednak nie było tak źle ;)

Fioletowa niestety nic nie napisze madrego odnosnie wzw, bo zwyczajjnie sie na tym nie znam. Najlepiej zapytaj lekarza.

palin a co ty za badania robiłaś?
No i rzeczywiscie sporo cieżarówek w rodzince ;)
Fajnie z bratowa bedziecie mniej wiecej miały dzieciaki w ty samym wieku, zawsze pretekst do czestych spotkań, no i jak kobieta doswiadczona to ci conieco pomoże, podpowie ;)
Ja niestety pomocy jako takiej nie miałam. Wszystko musiałam sama, do wszystkiego dochodziłam sama, uczyłam sie od zera. A nieraz dałabym wiele, zeby miec do kogo zadzwonić.
Teraz bede miała panią Basię. Cud kobieta, no i moja bratówka miesiac po mnie sie powinna rozsypac :)

Fajnie ze macie wizyty.
Moja dopiero 8 stycznia, dopiero albo aż... mała troche czuje, raczej słabo ale coś tak sie kręci, jednak chciałabym sobie poogladac jak fika koziołki :)

Palin tak czytałam twoje sprawozdanie ze swiat i tak sobie mysle, czy aby Ara wyobraźnia nie poniosła ;) Poczuł Mikołaja? Jakis swiateczny cud ;) Niech sie tak facet nie nakreca, bo to naprawde zbyt wczesnie na takie extremalne przezycia ;) Dzieciatko nie ma tyle siły zeby poruszac skóra matki, ma zbyt duzo miejsca w macicy.
Wiesz dlaczego sie mówi ze w 1 ciazy ruchy czuje sie pozniej a w kolejnych szybciej?
Dlatego, ze pierwiastka nie wie jak wygladaja bombelki, łatwo to pomyslic ze wzdeciami i ruchai jelit, mi to własnie przypomina do znudzenia i ja jako kobieta która urodziła troje dzieci nie jestem pewna czy to co czuje to ruchy dziecka czy bulgotki w jelitach ;)
Maluch bedzie na tyle silny by poczuł go ktos z zewnatrz koło 25 tygodnia.

Wklejam obiecany wózek.
Nie zrobiłam zdjecia ale znalazła w necie identyczny:
iButik.pl - CUDNY WÓZEK RETRO (INGLESINA CLASSICA) - Inne

świetny wózek!każdy będzie się oglądał za wami:-Dco do ruchów-może to dziwne ale to moja 1ciąża i w pierwsze święto przez chwile poczuliśmy z mężem kopniaczki ja 2on załapal sie na 1 dziś było to samo i nie myle tego z jelitami bo czuć to poniżej pępka na spojeniu łonowym!to na 1000% były kopniaki!!długo sie wsłuchiwałam w każdy bulgot bąbelek ale to było zupełnie inne:-Dtakie małe delikatne ruchy!

Do góry