Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
mogę się mylić, ale masz dość typowe objawy
niech zgadnę, wczoraj jadłas smażone, albo tłuste, albo jakieś inne ciężko strawne [kapusta, cebula]
no to mam dla ciebie kiepską wiadomość, to nie macica - mogę się założyć że to kamica żółciowa - typowe: ból "żołądka" promieniujący pod łopatkę, wymioty
jakby się powtórzyło to nospa
a po ciąży od razu usg brzucha czy masz kamienie i jak tak to operacja
do tego czasu ogranicz tłuszcze, smażone - najlepiej "dieta wątrobowa", staraj się nie jeść późno, u mnie maks bezpieczny to była 17
u mnie zaczęło się dokładnie tak jak u ciebie - koszmarny ból brzucha, aż na plecy gdy byłam w ciąży z Arturem, IP i nic nie stwierdzili, nie zrobili usg
a po ciąży, jak skończyłam karmic [wiadomo przy karmieniu nie wszystko się je] i zjadłam sobie na kolację makaron z sosem szpinakowym z cebulą czosnkiem, śmietaną i niebieskim serem pleśniowym [oprócz szpinaku, wszystkie inne rzeczy zakazane przy kamicy] to o 3 w nocy wylądowaliśmy na SOR - kroplówki rozkurczowe, usg i polecenie wycięcia
spytaj mamy czy miała usuwany pęcherzyk żółciowy - często jest to dziedziczne, no i często dotyka kobiet w ciąży [pod wpływem hormonów kamienie się wytrącają]
życzę żebyś więcej nie miała ataków
Ja nigdy nie miałam problemów z jedzeniem, fakt we worek po południu jadłam gołąbki, odgrzałam sobie w mikrofali i niedogrzałam, bo środek był chłodny. Ja mam mega wrażliwy żołądek na takie rzeczy właśnie. I rano jak wstałam to mi się gołębiami odbijało i bolał żołądek i niedobrze mi było ale jak zwymiotowałam taką mega serią to już mnie nie muliło za to zaczął kłuć brzuch tak na dole i plecy bolały (wystraszyłam się, ze coś maluszkowi może się stać), a wieczorem jak mnie ten atak kolki złapał tak pod żebrami to masakra
Wziełam chyba z 5 czy 6 Nosp i nic, dupa nie pomogło, no może troszkę, dopiero jak Espumisan wzięłam to przeszło. Masakra mówię Wam - nigdy więcej. A gdyby się okazało, ze to ta kamica to nie jest to w ciąży niebezpieczne???
Mój 6 latek już wie, którędy dzieci wychodząOglądał ze mną "W łonie matki" a jak chciałam końcówkę przewinąć to się strasznie wykłócał, że chce zobaczyć, więc musiałam go uświadomić jak to jest, jakoś się nie przejął, na filmie jest to bardzo ładnie i subtelnie pokazane.
wogule mam gorsze dni nic mi się nie chcę bałagan w domu że hoho muszę się zebrać ale jakoś nie moge chyba dopadła mnie depresja zimowo-ciążowa :-( do tego dochodzi straszny ból pachwin i prawie chodzić nie mogę już 3 dni mnie trzyma i co dzień coraz gorzej a dziś musze iśc na wywiadówkę do syna a jutro szybka wizyta u mojej drugiej gin bo w końcu chodzę do 2 i nie moge sie zdecydować gdzie zostać bo oni są z dwóch róznych szpitali które biorę pod uwage na poród i sama nie wiem w którym chce rodzić jakoś ostatnio cięzko mi podejmować decyzje w sklepie nie moge się zdecydowac która wedline kupic a co dopiero wybrac szpital na poród 
a mi łatwiej jest powiedzieć że rozcinaja brzuch i wyjmują dziecko
kiedyś do mnie mówi : mamo dla ciebie najgorszy to bedzie ten poród
wiec raczej poród kojarzy mu sie z bólem ale to przez sceny w filmach jak to kobieta rodzi i wrzeszczy niemiłosiernie
ja nie moge tego ogladac bo mam ciary i jak zdąze doczołgac sie do pilota to przełączam ale czasem zanim dorwe pilota to jest juz po 

SARA - pomysł genialny, sama nieraz umieram z niepokoju o którąś z Was :-), a tak szybki telefonik i luzikNatis na pewno jest dobrzeTy mi chyba musisz tel. podać bo nieraz ze stresu wytrzymać nie mogę
![]()
Ogólnie na moim wątku grudniowym listę z telefonami stworzyłyśmy i jedna a pod koniec ciąży te Mamy które chciały dostały kopie. U nas jeszcze ciut wcześnie ale pomysł naprawdę okazał się dobry.
ANISIAJ - dzięki za pocieszenie, w sumie też tak mi się wydaje, że u mnie chodzi teraz o to samo. A czy brałaś Clotrimazolum w globulkach?? Jakoś po każdych globulkach poza Luteiną mam plamienia - jakoś kojarzę je właśnie z lekami.Natis, ale sie masz...wiesz ja krwawilam po lutce dopochwowej, potem plamilam po innych globulkach. Moze to faktycznie to. Jestem z Toba myslami
mogę się mylić, ale masz dość typowe objawy
niech zgadnę, wczoraj jadłas smażone, albo tłuste, albo jakieś inne ciężko strawne [kapusta, cebula]
no to mam dla ciebie kiepską wiadomość, to nie macica - mogę się założyć że to kamica żółciowa - typowe: ból "żołądka" promieniujący pod łopatkę, wymioty
jakby się powtórzyło to nospa
a po ciąży od razu usg brzucha czy masz kamienie i jak tak to operacja
do tego czasu ogranicz tłuszcze, smażone - najlepiej "dieta wątrobowa", staraj się nie jeść późno, u mnie maks bezpieczny to była 17
[coś koło tego]

Chciałam go zabić, ale facet na głodzie od tylu miesięcy :-). I ta jego sexi dupcia zwiększyła się o 5 rozmiarów i może pomyślał, że jest ciut obca hihihi;-)