• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czerwiec 2013

Właśnie zżarłyśmy z Młodą spaghetti i to takie mega porcje :szok::-D U kumpelki na kawce słodyczy się objadłam i pękam w szwach, czasem to jak się tak sporo najem to strasznie mi skóra na brzuchu ciągnie jakby pęknąć miała :-) Też tak macie???
Zamówiłam sobie nowy telefon, bo umowa się kończy, w pn-wt ma być i nie mogę się doczekać - cieszę się jak dziecko ;-)

Teri ale mi smaka na rogaliki zrobiłaś osz Ty niedobra :-) Chyba jutro też upiekę :-D Jak tam ból przeszedł troszkę???

Kingusia, a u Ciebie lepiej???

Xez trzymam kciuki mocno zeby się udało ;-)

Anula jaki zbieg okoliczności :szok:

Isis co za telefon??
Xez nawet nie wiesz jak się cieszę i kciuki mocno zaciśnięte!!
Anula hahaha....
Kingusia, teri nie straszcie!!!!!!!! Leżeć a jak nie przechodzi to na IP!!
Natis gdzieś Ty kochana?? Ja NAtalka?? Też uważam, że pamięć o Maluszku zawsze w sercu pozostanie a Lenka będzie miała Aniołka stróża.
Robaczek my też zaraz na pizzę idziemy:-pSmacznego!

Wieści z placu boju: Stelaże pod sufity podwieszone prawie skończone. Zakupiłam dzisiaj piękne baterie kuchenne i łazienkowe, sedes ze stelażem, umywalkę i rogówkę ot takie małe zakupki. Już się doczekać przeprowadzki nie mogę ale jeszcze muszę emocję na wodzy trochę potrzymać.

Co myślicie o panelach w kuchni??

reklama
paulus zaparć nigdy nie miałam więc to raczej nie to... myślę że do rana przejdzie. Maluszek od czasu do czasu uraczy mnie małym kopniakiem więc nie martwię się aż tak bardzo. Do szpitala nie uśmiecha mi się jechać.

saraa myślę że panele w kuchni nie są dobrym pomysłem, niezbyt praktyczne... płytki lepsze.

Hej Kobietki,

Była znów dziś u mnie moja szwagierka. Super było, przegadałyśmy 5 godzin, posprzątała znów kuchnię :zawstydzona/y:, Darkowi kolejny raz się udało :-).
Chyba zaczynają się też starać o dzidziusia i tak się cieszę!!! Między Natką a ich synem jest 7m-cy różnicy - dzieci mają ze sobą super kontakt. Teraz się może uda podobnie :-D:-D:-D. Mam przynajmniej taką ogromną nadzieję :).

TERI - smaka narobiłaś z rogalikami z nutellą - przez Ciebie zjadłam wielką łychę nutelli i wysłałam Darka po lody czekoladowe, ale w międzyczasie mi się odmieniło i właśnie kazałam mu wziąć tacos i sos jalapenos ;-). Będzie obżarstwo :).

KINGUSIA, TERI - jak brzucholki???? Kingusia mnie przedwczoraj tak bolał brzuch w nocy jak na okres, że spać z bólu nie mogłam. Wzięłam nospę dodatkową i dałam sobie 2 godz. Jakby nie przeszło chciałam już jechać na IP, ale po 1,5godz. zasnęłam i obudziłam się już ok. Dzisiaj dużo siedziałam, nawet nie chodziłam, ale siedziałam i tak mi się brzuch spina, że nie ruszam się już na krok z łóżka.

XEZ - trzymam kciuki, żeby się wszystko udało!!!

SARA - ładne macie tempo Kochana!!!!! Trzymam kciuki, żeby tak szło do samego końca!!!
Co do paneli w kuchni to kilka razy stosowałam - zazwyczaj, gdy bardzo się śpieszyło - panele wiadomo szybciej się kładzie, no i podłoga wygląda jednoliciej w całym domu [zawsze staram się utrzymywać takie same podłogi w całym domu, ewentualnie wydzielam różnymi materiałami strefy, ale max 2 rodzaje podłóg stałych w mieszkaniu].
Napewno musisz wtedy nieco bardziej uważać z wodą, ale myślę, że też są ok. Te nieco droższe panele są dobrze laminowane (szczególnie na krawędziach musisz zwrócić uwagę na wykończenie), nie są aż tak nasiąkliwe, ale napewno jak zostawi się kałużę to panel spuchnie - w strefie zlewu można położyć dywanik na czas gotowania itd.
Są też super deski olejowane, które nie chłoną wody - można je stosować nawet w łazienkach. Ale one są od ok. 100zł/m2 wzwyż. Marzą mi się takie w łazience na górze :-), może w przyszłym roku zdecydujemy się ją wykończyć :).

Dziękuję Wam - z Natusią jest już OK. Wczoraj tylko wymiotowała, od wieczora i dzisiaj już jest OK. Nie była niestety w szkole, szkoda, bo obchodzili dziś Walentynki. Sąsiadka jej przyniosła Walentynkę od jej sympatii i Natka zaniemówiła z wrażenia :-).

Ostatnia edycja:
Isis to fajny miałas dzisiaj dzień, kawusia, ploteczki, spaghetii, mniam :-) Na jaki telefon się zdecydowałaś?

Kingusia mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze i już lepiej się czujesz;-)

Natis Ty też miałas dzisiaj przyjemny dzień. Ploty z kimś, kogo się lubi zawsze poprawiaja nastrój :-) Ale narobiłas smaka na coś ostrego:sorry:

Sara niezłe tempo narzuciłaś. Trzymam kciuki za jak najszybszą przeprowadzkę :-)

Lecę Dziewczyny na inne wątki - kulinarne - szukam jakiegoś fajnego przepisu na pyszną wieczorną obiado-kolację. Może cos plecicie?

MIKOTO - też lubisz pikantne jedzenie??? Mi się marzy kolacja w meksykańskiej knajpce. Mamy niedaleko super knajpkę, chcieliśmy nawet pojechać kilka tyg. temu, ale Darek się boi i tak ciągle przekładamy. Jak w środę na wizycie będzie dobrze to może go namówię na małą kolacyjkę.

Natis nie powiem, że jestem fakną takiej kuchni, ale od czasu do czasu lubię zjeść coś pikantnego:tak: My raczej odżywiamy się "Zdrowo"- staramy się. Zero paniery, smażenia na oleju. Dużo rzeczy przyrządzam na parze - zwłaszcza ryby- albo w piekarniku, sporo duszę. Jesteśmy smakoszami sałat, ale to nie znaczy, że nie wybieramy się od czasu do czasu na "ostre" jedzonko - w znaczeniu, dobrze i ostro doprawione ( nie mylić z kebabem z budki:eek:)

Co do paneli w kuchni to kilka razy stosowałam - zazwyczaj, gdy bardzo się śpieszyło - panele wiadomo szybciej się kładzie, no i podłoga wygląda jednoliciej w całym domu [zawsze staram się utrzymywać takie same podłogi w całym domu, ewentualnie wydzielam różnymi materiałami strefy, ale max 2 rodzaje podłóg stałych w mieszkaniu].
Napewno musisz wtedy nieco bardziej uważać z wodą, ale myślę, że też są ok. Te nieco droższe panele są dobrze laminowane (szczególnie na krawędziach musisz zwrócić uwagę na wykończenie), nie są aż tak nasiąkliwe, ale napewno jak zostawi się kałużę to panel spuchnie - w strefie zlewu można położyć dywanik na czas gotowania itd.
Są też super deski olejowane, które nie chłoną wody - można je stosować nawet w łazienkach. Ale one są od ok. 100zł/m2 wzwyż. Marzą mi się takie w łazience na górze :-), może w przyszłym roku zdecydujemy się ją wykończyć :).

.

właśnie miałam pisać, że w kuchni panele to ostrożnie trzeba, ale podobno są specjalne, lepsze do kuchni i one nie ciągną tak wody

a co do podłóg - to ja nie chciałam mieć wszędzie takich samych, ale też nie lubię jak np kafle kończą się prostą linią i zaczynają inne kafle - dlatego mamy mozaiki - w kuchni jest biało szaro, przy kominku ciemno a w przedpokoju beżowo - jedna twarta przestrzeń, różna kolorystyka a się fajnie wszystko spina

ja paneli bardzo nie lubię, nie jestem osobą która kocha sprzątać, a panele mam wrażenie że dzień w dzień trzeba wycierać

u nas w domu są jeszcze wykładziny - tam gdzie nie mamy ogrzewania podłogowego, no i są to w sumie tylko sypialnie ;-)

MIKOTO - też lubisz pikantne jedzenie??? Mi się marzy kolacja w meksykańskiej knajpce. Mamy niedaleko super knajpkę, chcieliśmy nawet pojechać kilka tyg. temu, ale Darek się boi i tak ciągle przekładamy. Jak w środę na wizycie będzie dobrze to może go namówię na małą kolacyjkę.

naszą ulubioną knajpę meksykańską zamknęli, lubimy jeszcze indyjską, ale ona ma teraz zabójcze ceny - ale wcześniej jak nas było stać na to to chodziliśmy do niej na nasze rocznice - najpierw związku [w pierwszą rocznicę zaręczyliśmy się tam] a potem też ślubu :-D

Dziewczyny ostre jedzenie to zdecydowanie moje klimaty i niekoniecznie musi być zdrowo w końcu od czasu do czasu trzeba sobie pofolgować, choć na co dzień ja też jestem zwolennikiem zdrowej kuchni. U mnie panierka to też rzadkość, butelka oleju starcza na 2-3 mc., a z gotowany6ch rzeczy na parze mój M. najbardziej lubi....ziemniaki, zawsze mówi że pyszne, spadam bo dziecko sie po mnie spina

reklama
Isis co za telefon??
Co myślicie o panelach w kuchni??

Ja jestem wierna tylko Nokii i wzięłam Lumię 800 (chciałam Lumię 820 tą nowszą ale musiałabym ponad 500zł dopłacić, a już taka durna nie jestem - są inne wydatki)
Co do paneli w kuchni to nigdy w życiu nie kładź, ja mam i pluje sobie w brodę, że połozyłam - masakra totalna. W kuchni tylko kafle i to najlepiej na wysoki połysk i jasne ;-)

Kingusia mi się przypomniało, że miałam taki ból brzucha przez cały dzień praktycznie i nawet jak leżałam, bolało tak na samym dole, dziwny ból to był, raz taki kolkowy, raz jakby miesiączkowy, panikowałam strasznie ale przeszło. Brałam wtedy Nospę i Espumisan. A jak się czujesz teraz???

Teri jak u Ciebie? Brałaś Nospę???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry