reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwiec 2013

reklama
Teri- uuuu, szkoda zupy:-(

Dzika- tez mi sie ta mata podobała:tak:Ale cena zniechęca- za uzywaną trzeba dać ponad 100zł. A z zabawkami różnie bywa. Marysia troszke sie bawiła na macie, ale Zosia wcale nie chciała.
Pytałaś jak sobie radziłam z małą Marysią. Zosia dużo bawiła się sama, albo ze mną w kuchni. Jednym słowem nie było źle:tak:
Kombinezonik Carter's jest super!!

TERI - u mnie też dzisiaj pomidorowa z ryżem :) Smacznego :-) dziś mam dzień ryżowy, który bardzo lubię i się najadam. Teri też się cieszę, że w końcu BB ruszyło :p dziewczynii i oby tak dalej :-p

ISIS - sesję noworodkową wklejałam częściowo na FB i częściowo jest tutaj, ale z 20 stron temu... chyba :) Podeślę linka jak znajdę moment.

KINGUSIA - Laura boska :) uśmiech wspaniały :-)

ANIMLANDRIS - my puszczamy Lenie "Kołysanki" z MiniMini nagrane przez Turnaua. Bardzo fajna, szczególnie jedna piosenka bardzo się Lence spodobała i śpiewam jej ją czasem i przez godzinę a ona się cieszy :-).
A co do rozpoznawania głodu u Lenki to mam o tyle łatwo, że ona się zupełnie inaczej zachowuje - jest to zupełnie inny sposób marudzenia - podkówka na ustach, oczy pełne żalu i krzyczy coś co można odczytać jako krótkie "NIE, NIE, NIE" - wtedy na bank jest głodna i nie ma szans na czekanie - to ostateczny etap głodu. Jak cyc się nie pojawi w ciągu 30 sekund to włącza swoją mega syrenę.

MIKOTKU - nie wiedziałam, że też interesujesz się karuzelką DMUCHAWCA :) tak więc masz pierwszeństwo :)

PALINDROMEA - nooo Kochana, niezły repertuar karuzelki :). jak kupki?

A mnie dziś nawiedzili rodzice, ugotowałam dużo jedzenia, najadłam się nawet :-). teraz wzięli Lenę na spacer a ja zabieram się za mycie podłóg, okien i łazienki.

Buziaki

Natis - trzymam z całej siły kciuki za Twoje karmienie cycem. Ja też już nie daję czasem rady z dietą. Nasz malec od kilku dni ma kupki rzadkie i ze śluzem, czasem krzyczy z bólu, nasilił mu się odruch moro, najwyraźniej też z bólu, pojawiły się wypryski. Wszystko to oznacza, że nadal nie będę mogła "grzeszyć" całą masą produktów, w tym nabiałem, a bez niego mój układ pokarmowy siada. Swoją drogą, może znacie może jakiś probiotyk dobry dla mam (dodam bez ogródek - na zaparcia)...?
ANIMLANDRIS - probiotyk polecam SANPROBI IBS Sanprobi, drogi, ale porządny i dobrze działa. jeżeli chodzi o dietę to na bezmlecznej i bez jajek było OK, znalazłam zamienniki i nawet dawałam radę. Najgorzej teraz dodatkowo na bezglutenowej i rotacyjnej, bo uwielbiam wszystko co mączne. Ale damy radę, kto jak nie my :-). Szkoda tylko, że u nas efektów znów nie widać, jak kupki były ładne to z radością stosowałam tą dietę, a teraz znowu stres z każdym pampersem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Teri - ech te zupy, przeszkadzają spokojnie bb-ować ;-) A ciekawe co by zrobił kurier. Dość młody był :-p
Ten stojak z tyłu podobny do naszego. Mikołaj uwielbia się tym bawić. Dziś go położyłam na brzuch, to się czołgał do niego i nogi już wierzgały...

Dzika, kombinezon śliczny.

Natis - kolejna chyba już lepiej. Seledynowa (bardziej żółta niż zielona), trochę śluzu, ale już bez dodatków. Mam nadzieję, że tamto to był jednorazowy wybryk.

Ostatnia edycja:
Wrzucam Wam troszkę chorwackiego słoneczka:-):-) DSC_0010.jpgDSC_0038.jpgDSC_0076.jpgDSC_0095.jpgDSC_0182.jpgDSC_0014.jpgDSC_0028.jpgDSC_0053.jpgDSC_0089.jpgDSC_0043.jpg

Załączniki

• DSC_0010.jpg
    DSC_0010.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 82
  • DSC_0038.jpg
    DSC_0038.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 90
  • DSC_0076.jpg
    DSC_0076.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 92
  • DSC_0095.jpg
    DSC_0095.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC_0182.jpg
    DSC_0182.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 73
  • DSC_0014.jpg
    DSC_0014.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 68
  • DSC_0028.jpg
    DSC_0028.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 99
  • DSC_0053.jpg
    DSC_0053.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 86
  • DSC_0089.jpg
    DSC_0089.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 86
  • DSC_0043.jpg
    DSC_0043.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 80
Madzia - ale super. Aż się człowiekowi ciepły nastrój udziela. Zazdroszczę.:happy2:

Książę się nie wyspał popołudniową drzemką i teraz mam Marudę aż do kąpieli. Więc idę szykować wanienkę ;-)

Miłego wieczorku:happy2:

Dzika pytałaś o Laurę. Dostaje propranolol 3x dziennie i na szczęście serduszko bije prawidłowo (ten lek spowalnia akcje serca). Co do naczyniaka to zrobił się o wiele mniej nabrzmiały i tak jakby zaczyna blednąć... dla kogoś kto nie widział tego wcześniej to dalej jest duży i czerwony ale my wodzimy różnice.
Ja też jakoś się uspokoiłam... ważne że coś robimy i to już nie rośnie. Wierze że za jakiś czas zejdzie.
madzia ależ piękne zdjęcia z wakacji!
Palin ja mam taką marudę właśnie po kąpieli i po jedzeniu w łóżeczku ale u nas to normalka... zawsze wieczorem marudzi :-p pocieszające jest tylko to że jak już zaśnie to potrafi z 6h przespać w nocy. Śpi coraz dłużej bez jedzenia a je tyle co jadła czyli max 90ml :confused:
teri ja wcinam czekolade i też zastanawiam się czemu nie chudne :-p także wiem co czujesz :-)

Laura dostała dzisiaj paczkę od mojej koleżanki która mieszka w Londynie ;-)
A w ogóle to miałam Wam napisać że jak byłyśmy w szpitalu to poznałam tam dziewczynę z mojego miasta, leżała z synkiem o 2 tyg młodszym od Laury ;-) mamy się niedługo umówić na spacer więc może ja będę miała koleżankę a Laura kolegę :-)

Ale się rozpisałam :-p Miłego wieczoru ;-)

Trochę mnie tutaj nie było aż mi głupio :sorry2:

kingusia strasznie się cieszę, że widzisz poprawę!!! No i oby dziewczyna okazała się fajna kompanką na spacery i do plotek :yes:

natis zamieniłaś zdjęcie w avatarze ależ mi cieżko się przedstawić :-p

Jak tylko uda mi się doczytać trochę to dopisze wiecej

reklama
Cześć dziewczyny,wpadam z kolejnymi pytaniami,mam nadzieję,że Was zbytnio nie wkurzam;)))Pierwsza sprawa-czy wszystkie czerwcowe juniorki już super podnoszą głowę jak leżą na brzuszku?Moja zrobiła się jakaś leniwa,podniesie ze dwa razy,ale też szału nie ma i po chwili leży i marudzi:( Druga sprawa - często wsadza sobie piąstkę do buzi,czytałam tu ostatnio,że zęby prawdopodobnie schodzą i juz dziąsełka swędzą...wydaje mi się,że widze u niej dwa białe punkty,coś chyba szybko jak na zęby,co? Trzecie pytanko-czy Wasze juniorki też czasami tak dziwnie charczą,sapią?Czyszcze jej nosek często,nie kaszle,kicha w normie może ze 3 razy dziennie,bo zwracam na to uwagę,w nocy przez moment potrafi zachrapać...Gorączki nie ma,je normalnie więc pod przeziębienie tego nie podciągne. Pozdrawiam,życzę spokojnej przespanej nocki:)

Do góry