reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Moje dziecko spac dzis nie chce- tylko na raczkach u mamy najlepiej by spała:sorry2:

I gdzie Wy wszystkie jesteście ja sie pytam????
Dobrz,że Milenka mi chociaż została:-)

Jeśli się okaże, że jest potrzeba, to będziesz dokarmiac mm, ale rezygnowac z cycania nie musisz?

reklama
Dmuchawcu to czekam na wieści, co odpiszą dziewczyny na temat MT:tak: Jesteś?

Palin a czy kupka z krwią powtórzyła się od tamtego razu?

Wisieńka ja tez mam czasem takie poranki, a dni to jeszcze częściej, że Zosia płaczliwa, marudząca - ale mam nadzieję, że to minie, bo już teraz widzę zmianę z każdym dniem:-) Wczoraj tak zmotywowałaś swoimi porządkami, że do 22 latałam i sprzątałam :-D Dzięki temu od rana mam luz. Pranie właśnie nastawiłam. A wieczorem prasowanie - ale to akurat mnie b.relaksuje:tak:

Natis jesteś?

I ja jestem:tak:
Biedna Moniczka:-( Niestety każdą z nas kiedyś czeka pożegnanie z mamą:-(. Trzeba wierzyć, że nasze mamusie czeka po drugiej stronie coś tak cudownego i pięknego jak sobie na to zasłużyły swoją miłością do nas i że bęą tam szczęśliwe. Twoja mama, Moniczko również. Tulę mocno!!!!

Witam Was Kochane,
melduje sie na szybcika tylko. My po nocnej podrozy znowu w Szczecinie. Chlopaki odsypiaja, bo wieczorem ruszamy do Holandii - tam 2 dni i wreszcie do siebie. Wiec odezwe sie dopiero pewnie w niedziele i bede juz na biezaco :) choc raczej nie nadrobie. Ale juz doczekac sie nie moge.

Podrawiamy Was z Tymkiem goraco :)

I ja się witam na szybko , bo dziś Lolo-banolo nie chce spać ... a co mi zasypia to Tośka - miłościwie nam panująca władczyni zaczyna mu śpiewać do snu - tak że cały blok chyba słyszy i pospane ... aaaaaaaaa zwariuję. Nic mi się dziś nie chce ... a to i posprzątać trzeba i obiad ugotować, i pranie suche zebrać a mokre rozwiesić, kurde przydałby mi się dziś jakiś mój klon, co y za mnie wszystko zrobił a ja bym tak sobie poleżała na kanapie gapiąc się w ciszy w sufit. Serio potrzebuję takiej ciszy choć przez godzinę. Trochę nie mogę się doczekac przedszkola Tosi, bo ona wreszcie się tam wyżyje a nie będzie chodziła za mną jak smród po gaciach i tylko mamo to mamo tamto a mama czas jej poświęca ale trzeba przecież coś zrobić !! A co do tej ciszy to nawet w nocy cicho dziś nie było, bo sąsiedzi na gorze całą noc gadali - bez kituuu, co się przebudziłam to tam gadali ... normalnie nikt litości nade mną nie ma ... sorka że tak ględze ehhh

Palin - będzie dobrze głowa do góry, może faktycznie Miki leniuszek, i teraz już będzie tylko lepiej !!

Natis - co u Was ?? Jak Lenusia ?? dałyście radę się nakarmić ??

Oj dziewczyny też mnie trochę przybiła wiadomośc od Moniki :( Wiadomo, że nasze mamy są różne i nieraz się z nimi sprzeczamy, ale jak ich kiedyś braknie to zostanie taka pustka, po naszych tatach też :( ale wiadomo - taka jest kolej rzeczy, niestety jedni się rodzą inni umierają :(

Witam :-)

Ja już po kawce, bo podczytywałam Was i wypiłam :-)

Gabryś rano też koncert urządził, musiałam go na ręce wziąć ale i tak wył więc włozyłam do huśtawki, pobujał się, zasnął i przełożyłam go do łóżeczka ... Ech ... Ostatnio coś w dzień często cyca, nie wiem już czy ja za mało mam pokarmu, ze na jeden raz się mało najada i za godzinę znowu chce jeść czy o co kaman :confused: Jak butlę dostanie to 3-4 godz. wytrzymuje ... ale w nocy też cyca i jakoś śpi długo ... Jutro u neurolog idziemy to jak bedzie miała wage to go zważę ...
A co do piąstek to Gabryś też rączki w piąstki trzyma, a od kiedy powinien trzymać łapki normalnie???

Ja sobie nie wyobrażam jak moja mama odejdzie co to będzie :-( Jestem z nią bardzo związana ...

Natis jak tam karmienie Lenki???

Co do karuzelki to mamy taką:
P8280004.jpg

Załączniki

• P8280004.jpg
    P8280004.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, ja się tylko przywitam i spadam do córek, wczoraj miałam tu siedzieć ale nam miał na zimę przywieźli i M. znosił go pół dnia a Nina wczoraj spała tylko 15 min. przy cycu, dziś odsypia

natis- czytam i trzymam za was kciuki, wyobrażam sobie co czujesz nie mogąc karmić, najbardziej boli chyba to "psychiczne" przywiązanie do karmienia i widok dziecka które by chciało a Ty nie możesz dać cyca. Mam nadzieje że jeszcze bedziesz mogła karmić

Wiśnia- u nas to samo z sikaniem, Ewa jak chce na ręce to robi kupe w gacie:wściekła/y:

dmuchawcu-
co do nuka to zamówiłam na aukcji gdzie pisało lateksowy ale przysłali chyba silikonowy bo jest biały przezroczysty a nie żółtawy, ale ja go odrazu otworzyłam i opakowanie wyrzuciłam, szkoda bo chciałam właśnie lateksowy a Wy którego używacie?

reklama
Dmuchawcu - raczej nie. Bo mleko mu nie szkodzi. Tylko go nie pasie :-p Chyba że to faktycznie leń (czego bym bardzo chciała)

Mikoto
- nie powtórzyło się. Kupki ładne. A dziś taka mega, że pampers 3 był za mały.

Skarbek się obudził, chciało się pić więc dałam trochę cyca. I co? Znów ulał (na szczęście bez twarogu). P butelce nie ulewa :baffled:Teraz tuli się do mamy w chuście (zbawienne ustrojstwo):-)

Edith: Młody śpi w chuście. Jak ją rozwiążę i położę to się obudzi. I jak tu pokarm ściągać?:confused:

Ostatnia edycja:
Do góry