reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2013

Palin szacun! Ja obiecalam sobie, że nauczę się robić pierogi,ale ciągle odwlekam to w czasie :-/ moja Mama robi pyszne, ciasto jest mocne, farsz zwarty, w czasie gotowania nie nabierają wody,normalnie bajlando :p :-D

reklama
Mikoto dokładnie tak jest !! ja byłam w szoku bo chyba pierwszy raz widziałam az taką akcję zwykle w miarę spokojnie ale dzis brali te kurtki i były jeszcze buty trekingowe oj takie babcie brali po kilka sztuk !! przecież na pewno połowę zwrócą :wściekła/y: ja też nie brałam Darii bo zanim bym się z nią wyrobiła to by nam zeszło a ja chciałam na 8 juz tam być mąż specjalnie poszedł puzniej do pracy .. a już mi lepiej ale zła jak osa wróciłam :sorry2: teraz chce polować na te dresy w poniedziałek :dry:
Kingusia piekna kurteczka a minki super !! my też mamy jedną 86 ale spora jest a drugą 98 heh może obskoczymy zimę :sorry2:

a w sobotę maja być ocieplane kalosze ze świecącą podeszwą :szok::sorry2:ale od rozmiaru 24 kurtki i spodnie przeciwdeszczowe od 86 jakby ktoś chciał to mówię ...
Palin
super kucharzyk z Mikusia !! fajne że tak go wciągasz w prace domowe :sorry2:Daria ma manie sprzątania :sorry2:wyciąga chusteczki nawilżane i wyciera kurze kilka razy dziennie :sorry2:widzi ze ja tak robię i powtarza to Miki bedzie gotował a Daria będzie sprzatać :sorry2::-D
Gosia my tez ksiażęczkowi Daria non stop przynosi książeczki żeby jej czytać zna na pamięć co w której jest :sorry2:

zaraz zbieramy się na spacer
miłego dnia

No to Kochana, czas się brać za pierogowy trening, bo Cie Mikołaj przegonił, he he he.
Mnie wychodzą różnie, ale stosuje tylko 1 zasadę: nie starać się, bo wtedy wychodzą gorsze lub wcale.

Teri, będzie podział obowiązków ;-) Choć nie wiem, czy Miki odda jej odkurzacz, bo go wręcz kocha.
Muszę go wciągać w gotowanie, bo jest ciekawy i się wpycha na chama. Poza tym nic bym nie dala rady zrobić, jakby miała Młodemu znajdować inne zajęcie odciągając od kuchni, albo byśmy jedli tylko kurczaka pieczonego.

Ostatnia edycja:
Teri niestety, wrocilismy do czasów, kiedy rzadzimy się prawem.natury, zwycięża silniejszy i szybszy :p i najlepiej iść z kimś, opracować strategie i realizować plan ;-) normalnie jak na wojnie :p Daria będzie taka jak Mama, perfekcyjna pani domu :-D

Hej Dziewczyny!

Ja dosłownie na chwilę, bo w pracy urwanie głowy.
Michaś na szczęście ładnie dziś spał, dostał na noc Panadol :tak: Nareszcie piękna pogoda za oknem, więc dziś po pracy znów plac zabaw :-)

Matka Ewa- fajnie, że zajrzałaś chociaż na chwilę! :tak:Oj, tak, czas po powrocie do pracy płynie bardzo szybko :eek: Ucałuj Jasieńka :* Michaś miesiąc temu ważył 11,200 kg, więc podobnie :-)

Gosiak- Tymcio jest super!!!

Kingusia- super, że kurtka przyszła! Jaka modeleczka z Laury :-D Widzę, że na Laurkę podziałała wizyta Zosi :tak: Musicie się częściej widywać, ale nie wiem, jak przetrwasz kolejne tornada :-D

Justa- masz urlop? Jak nocka? Filipek przespał spokojnie?

Emka- najważniejsze, że buzia wygojona. A temperaturą aż tak się nie przejmuj, jeśli jest w granicach 36 stopni. Michaś też często ma poniżej 36. Dasz radę odpocząć choć trochę? Za Wami naprawdę trudne dwa tygodnie...

Teri- jak dobrze, że macie już ciepłą wodę!!! No z tym Lidlem to niestety tak jest... Jak z Mikotkiem kiedyś się wybrałyśmy, to przyjechałyśmy już po 7 i koczowałyśmy przed wejściem :eek:

Mikoto- o, to dziś wcześniej zaczęłyście dzień :-) Ale pogoda cudna, więc można! Najważniejsze, że nocka w miarę spokojna, Ty chyba też lepiej się wysypiasz, odkąd Zosia śpi w swoim pokoiku :tak: Dziękuję, nasza nocka dobra, w całości przespana, pobudka o 7.30. My też cieplej ubraliśmy Misia do spania: bodziaki z krótkim, piżamka, śpiworek. Dodatkowo przykryłam go kocem, bo Miś śpi na kołdrze :-) Kochana, ja obiecałam M, że nauczę się robić pierogi w rok po ślubie, a już minęły 4 :-D:-D:-D Na szczęście mama i teściowa robią dobre, więc jest ok :-D

Palin- jak tam pierogi? Zdjęcia na fb świetne!

Uciekam Dziewczyny, pa

Bona zakupy z Tobą u Teri to sama przyjemność! :-D nieźle z tymi pierogami :-D zdecydowanie lepiej śpimy, obie. Zobaczymy jak w tej sytuacji odnajdzie się J. :p

Wlasnie wrocilysmy z dworu. Zosia wybawila sie na podwórku,potem pomagala zdejmować pranie i towarzyszyła swojemu Pradziadkowi w obieraniu grzybów. Teraz się usypiamy. Wstanie, zje i jedziemy z moja mama do Lidla. Zrobilam trzy prania, poodkurzalam, starlam kurze, pomylam i popastowalam podlogi, ugotowalam rosół, umylam zamrażarke, porobilam kilkanaście paczek rosolowych i zamrozilam., zrobilam porzadek w szafkach kuchennych i Zosi szafie. Zostało zetrzeć kurze w salonie i poprasowac. Ale najpierw muszę siebie ogarnac i ugotować makaron do rosolu.

Teri ja sie nie nadaje na takie szarpaniny w sklepie,nie dziwie sie,ze odpuscilas. Znajomy pracuje w duzym markecie,mowi,ze to co ludzie wyczyniaja na promocjach to jakas patologia,az jemu jest wstyd tam wsrod nich stac.

Kingusiu cudna kurteczka i modeleczka:)

O pysznosciach piszecie az zglodnialam;)

Co do tej temp to wydaje mi sie,ze od 3 nocy jakby lepiej,bo skacze od 35,2 do 36,a przeciez bywalo caly czas 35-35,4. Gdzies czytalam na forum gdzie mamy mialy ten sam problem z temp u dzieci,ze tak bywa po chorobach,po antybiotykach,nawet do 2tyg. Zobaczymy.

Kurde mala ma wory ciuchow ale tak szczerze to po przejrzeniu malo co sie nadaje na jesien,zime,bo albo juz wiem,ze bedzie jej w tym niewygodnie,albo fason jakis dziwny czy kolor. Czas zaczac jakies polowanie;)

Mikoto buziaki dla Was dziewczynki.

Milego popoludnia kochane.

Mikoto Gazetka Lidl - oferta ważna 25.08 - 31.08 | Lidl Polska
pierwsza szara lub ostania rozm 152 ale wątpię żeby były kuzynka ze śląska pisała że u nich też maskara i nic nie dostała :eek: ale Ty masz szczęście więc może może :-D
pogoda cudna ale raz ciepło aż gorąco a jak zajdzie słonko to wiatr zimny i tak na zmianę no ale nie jest zle
Daria spi ja 1,5 godziny prasowałam :eek::shocked2:miałam wyprane 4 pralki do tego wszystkie rzeczy Dawida do szkoły poprasować poukładać :shocked2::shocked2:jestem w proszku dziś z robotą a dzień piekny więc jak Mała wstanie to idziemy na dwór robota nie zając nie ucieknie :-p

Teri ok :-D może jakaś babcia emerytka oddala ;-) ale mialas prasowania! :-o u nas przewaga ciepła i gorąca, nareszcie! Ale i tak.wole co.jakiś czas rozbierać albo ubierać Zosie jak się bawi,niż siedzieć w domu i patrzeć jak leje. Potem wybieramy sir jeszcze na.ogród,po resztę zieleniny ;-)

reklama
I kto by pomyslal, ze z tak brzydkiego poranka pogoda tak sie zmieni !! Jest slonko 22 stopnie :-) na spacer poszla w krotki rekawku, Tymkowi ubralam cienki dlugi, bo nie chcialam tak z bluzy i bezrekawnika przeskakwiac na krotki rekaw. Chyba nwet skusze sie na popoludniowy spacer z chlopakami, w taka pogode szkoda siedziec w domku...jakos sie poturlam :sorry2:

Tymek zjadl i spi, ja wstawilam nasz obiad do piekarnika, wiec niech meisko sie szybko robi

Terii - tylko moge sobie wyobrazic co tam siedzialo, kiedys obejrzalam na YT filmki z walka o corcsy i mi starczylo :-p

Bona
-widze Michas tez pieknie wazy !!! u nas miesiac temu bylo 10,2 kg ;-)

Mikotko - przestane czytac ile Ty robisz w tak krotkim czasie, bo normlanie w kompleksy izie popasc :sorry2:

Emka - polowania na ciuszki to sama przyjemnosc :-D

Do góry