reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Faceci już tacy są, ciężko im okazać emocje- zawsze chcą być twardzi!
pam o objawach ciążowych też było :-) w sumie to tak naprawdę nie wiadomo kiedy się pojawiają.
Mnie w pierwszej ciąży mdliło praktycznie od początku przez kilka tygodni , ale innych objawów nie miałam.

reklama
mnie w pierwszej ciazy nie mdlilo nie mialam zadnych objawow baa nawet do 5 miesiaca mialam krwawienie w terminie @... a ze zawsze skapa @ mialam tak 2dni gora to wiecie... zreszta co innego mialam na glowie wtedy....czarne czasy to byly okropne :-:)-( potem mi mleko zaczelo ciec czy jak to sie tam nazywa..siara tak? i zatrzymal mi sie okres wiec wsomie we swiadomej ciazy bylam niecale 2 miesiace

Wiecie co do tych objawow to mysle, ze zalezy od kobiety, kazda odczuwa to inaczej i w innym czasie.Dla przykladu mowi sie, ze zgaga pojawia sie w pozniejszej ciazy, gdy bobas zaczyna za bardzo na zoladek naciskac a ja np. zgage juz teraz mialam w 5 tyg.
Pam nie chce robic zludnych nadzieji, ale u mnie tez zyly na piersiach byly pierwszym objawem chyba z tydzien przed @

No tak przeciez chlopaki nie placza :-D Moj jest straszny pod wzgledem uczuc :-( Oprocz, ze powtarza 100 razy dziennie "Kocham Cie'' to poza tym nic wiecej... Zero romantyzmu komletnie typowy facet... Raz jedyn raz doprowadzilam go do placzu i to bylo z mojej winy :-( Tak strasznie sie poklocilismy, ze kazalam mu doslownie w kazdym slowa tego znaczeniu wypie****** i powiedzialam, ze zamykajac za soba drzwi moze zapomniec, ze mial zone i corke, bo ani mnie ani jej wiecej nie zobaczy...:-( I wtedy widzialam, jak lzy mu sciekaly po policzkach :-( Az glupio mi o tym pisac, ze moglam tak do niego powiedziec, ale ja czasami mam za duza buzie i zanim cos przemysle to juz to mowie, a czasami moj umysl sie broni i mowie to czego nie mysle, ale aby tylko kogos jak najbardziej zranic...

Mamolinka no to niezla klutnia mosiala byc.... ja tez duzo gadam zanim sie zastanowie i jak jestesm wsciekla to mowie specialnie zeby kogos zranic jak najmocniej a potem zaluje w cholere... z moim nie poklucilam sie jeszcze ani razu :szok: az dziwne bo obydwoje wybuchowi jestesmy ale ile razy ja sie obrazilam na niego i powytykalam mu to nie zlicze:-D

co do zyl na piersiach... wiem ze to zaden objawy tylko u mnie nigdy to sie nie pojawilo.... w poprzedniej ciazy owszem wlasnie jak mi zaczela siara lecic ale nigdy przed @

u mnie żyłki na piersiach były w pierwszej ciąży, mdłości zaczeły mi się już tydz przed @ i trwały aż do 14tc :szok:, a teraz w sumie lekko bolą mnie cycusie i tyle a z wiki tak bolały ze w nocy się budziłam... masakra jak sobie przypomne :/. Też jestem wybuchowa a mój tż tak jak ty PAM jeszcze mnie ''podjudza''.
Dziewczyny a ile przytyłyście w ciąży? Ja aż 22,5kg i mam nadzieje że nie będzie powtórki z rozrywki bo wtedy skończyłam z wagą 84 kg a teraz już startuje z 64kg :/ mam nadzieje że więcej niż 15 nie będzie... ale to się okaże w praniu :)

Ja startowalam z waga 56 lub 58 nie pamietam a skaczylam na 83kg :/ Czyli 25-27kg na plusie... a teraz waze jakies 70kg i tez mam nadzieje duzo nie przytyc tak do 80-83kg bo po dzidzi mam zamiar ostro wziasc sie w garsc dieta, cwiczenia i wrocic do wagi sprzed 1 ciazy... Moze sie uda, chodz sama w to za bardzo niewierze :-D

ja to bym chciała mieć brzuch jak przed ciążą.... teraz została mi taka oponka z tluszczu że jak wypne brzuch to wyglądam jak z wiki w 17 tyg. No ale mam zamiar tak jak ty schudnąc i ostro zabrać się za siebie po tej ciąży.
Dzisiaj mój P mnie rozwalił... coś się unioslam do niego.. a on proszę się nie denerwować bo mojego SYNKA nosisz i on czuje twoje nerwy więc proszę go nie denerwować. Skąd on wie że syn? hehe :p
Chociaż kiedyś kuzynka wróżyła z obrączki i ....swojej sis wywróżyła że dwaj synowie i córa... synow już miała była po rozwodzie i nie miała stałego partnera. Wybuchla śmiechem i pyta sie z kim niby tą córke miałaby sobie zrobić?? Los tak się odwrócił że ma 2letnią córe... Mi wywróżyła córe poźniej syna... a wiki wtedy w planach nawet nie było... połowa się spełniła zobaczymy co dalej :p

reklama
ja przytyłam 15kg, startowałam z 70kg, skończyło się na 85 i zeszło prawie wszystko od razu po porodzie.
Mój lekarz był bardzo rygorystyczny jeśli chodzi o wagę w ciąży i krzyczał :-) Ale może to i dobrze.
Teraz startowałabym z 71-72kg.
Kurcze, miałam się wziąć za siebie, ale teraz już mi się chyba nie opłaca :-D

Co do żyłek na piersiach, to nic takiego u siebie nie obserwuję, ale może dlatego, że jeszcze karmię moją małą przyssawkę? Już miesiąc temu obiecywałam sobie, że odstawię i .... ciężko idzie... Chodzi za mną i woła: "mama cycy" :-D
Ale jak zajdę w ciążę to odstawiam definitywnie !!!

Do góry