reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

joasia witam :)
Natis ja tez mam sluz raz bialy a raz bezowy, to jest chyba normalne, gdzies czytalam ze sluz moze byc nawet szarawy :)
Fioletowa ja gdzies znalazlam liste czego nie mozna jesc w ciazy i wynikalo z niej ze nie mozna jesc praktycznie niczego ;p to juz jest chyba lekka przesada ;) ja wiem o surowym miesie, surowych rybach, serach plesniowych, owocach morza, herbatkach malinowych i wiecej nie pamietam :)
A jak u Was z papierochami? ja niestety pale a w ciazy chce mi sie palic jeszcze bardziej...

a czemu herbatek malinowych nie? :szok: bo ja bardzo lubie....

ja tez pale... ograniczam sie jak moge dzis wypalilam juz 3 z nerwow :zawstydzona/y: jesli bedzie pozytyw to zucam bede sie starac jak cholera ale pewnie raz na jakis czas zapale.... wstyd mi ale poporstu nie wiem czy dam rade... :zawstydzona/y:

reklama
Bo podobno w tych herbatkach jest wiecej chyba papai (zabijcie mnie ale nie pamietam jak to sie nazywa) niz samej maliny a gdzies za granica uzywaja tego jako herbaty poronnej.:dry: najlepiej czytac sklady jak jest sama malinka to CHYBA nic nie grozi

chodzi o herbatki z liśćmi - mogą powodować skurcze i są polecane w okolicach 38 tc jako przyspieszenie porodu... czyli dla nas za jakieś 33 tygodnie ;-)

ona sery pleśniowe dzielimy na dwa rodzaje - te z białą pleśnią i te ostre z zieloną, niebieską itp. - i tu dwie rzeczy - zielone i niebieskie zapomnij że istnieją [nawet nie wiem tak do końca dlaczego], natomiast biała pleśń spoko tylko warunek jak przy mleku -nie mogą być surowe, z pasteryzowanego mleka ok i nie za często - wiem że turek robi camembert z pasteryzowanego mleka

wiadomo trzeba dużo rozsądku ale też sporo dystansu mieć do tego wszystkiego, ja np. cała poprzednią ciążę słyszałam że na bank będę mieć anemię, a dziecko to w ogóle będzie chore, bo od 13 lat nie jem mięsa, w ciąży nie jadłam, w trakcie karmienia nie jadłam i żyjemy oboje ;-) anemii nie miałam, młody nie miał żółtaczki - mam nadzieję że teraz nie będą gadać, bo nie chce mi się tego słuchać

Ostatnia edycja:
Nie nie, mi wlasnie chodzi o herbate z malin nie z lisci... zaraz postaram sie znalezc gdzie to czytalam
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/czego-nie-wolno-jesc-w-ciazy-53306/
drugi post (nie wiem co mi sie uwalilo z ta papaja , chodzi o hibiskus;p)

ja naszczescie zadnyc "popsutych" serow nie lubie ;p z miesa jem tylko kurczaka bo inne sa poprostu dla mnie nie smaczne maja tluszcz i zylki czego ja nie znosze a zazwyczaj jem oczami ;)

Ostatnia edycja:
Zrobilam jeden z testow i byla I kreska... niby jakis cien cienia ale chyba nie... sama nie wiem... powtorze jutro rano...

Witam :) ale od wczoraj naskrobałyście :) no ale w końcu nadrobiłam :)
PAM trzymam mocno kciuki za testowanie, sama doczekać się już nie mogę twoich II kresek :) Co do uczucia że jest ciągle mokro mam to samo:)

Papierochy rzuciłam jakoś w 25 czy 26dc jak tylko test pokazał mi II krechy, tzn do wieczora paliłam a rano już nie i o dziwo nie ciągnie mnie.

Dzisiaj powiedzieliśmy rodzicom moim, ucieszyli się bardzo. Teściowa zwolenniczka nie mówienia nikomu jednak chodzi i papla a ja i P dostajemy telefony z gratulacjami :confused: jakoś tak dziwnie.

Witam moją imienniczkę i gratuluje II :) (JA też Joanna ;))

EDIT: Pam właśnie doczytałam. Jak jest cień cienia to są dużeee szanse :) Myślę że można powoli Ci gratulować. Nie mniej czekam jutro na twoje ponowne testowanko i już wyraźniejszą krechę :)

pam to trzymam kciuki za jutrzejszy test

lista ziół których nie wolno w ciąży jest dłuuuga to nie tylko hibiskus ale także np mięta
a zestawy takie jak podałaś - no są przydatne, ale myślę że tu trzeba się przede wszystkim wykazać rozsądkiem, no nie zajadać się nie wiem tatarem, surowizną, niemytymi owocami...

ja nie palę od chyba 8 lat

reklama
Ja sie boje bo mialam byc majowka tez mi taki cien cienia wyszedl co potem znikl i przyszla @ 2 dni spozniona i sie okazalo ze to ciaza biochemiczna byla.... bardzoej obfita @ i wogole... wiec dopuki nie dostane dwoch wielkich krech nie bede sie cieszyc :)

a piszecie ze nie mozna herbaty mietowej malinowej... a ja tak lubie :( uwielbiam herbaty smakowe a mete zawsze pije jak mnie zoladek boli... czsami dla przyjemnosci.... noz kurde :( tatarow i sorwoego miesa nie lubie... wiec tyle ok... ale moje herbatki :(

Do góry