reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
Witam Dziewczynki,
zrobiłam dzisiaj test i dupa.... jedna krecha :(
dzisiaj 31 dc, ostatni cykl trwał 38 dni, a ostatnia @ była 1.09.
Jest jeszcze mała szansa, że za wcześnie, ale się nie nastawiam.
Zrobię test w przyszłym tygodniu, o ile @ nie przyjdzie wcześniej.
Pamiętam, że z Lenką test robiłam w 32 dc i były dwie krechy, ale nie pamiętam jakie miałam wtedy cykle.
Ciężko mi tylko będzie się z Wami pożegnać :-)
diablica a ilu dniowe masz cykle zazwyczaj? Może zatestuj :-)
pam trzymam kciuki
Witam mamusię bliźniaków, gratuluję :-)

teri to trzymam kciuki za betką! I widzę że z suwaczkami sobie poradziłaś ;-) Mój synus też ma na imię Dawidek :-D
monia kurcze, mam nadzieje ze to jednak jeszcze za wcześnie... Masz bardzo długie cykle więc mogło się coś przesunać...
ona ależ Ci zazdroszcze tej pierwszej wizyty :-) Na pewno wszystko będzie dobrze :*

Ja mam przerwę w myciu okien, połowa już za mną ;-) Teraz chyba czas na kawkę....

teri ja pierwszą wizyte mam dopiero 10.10. Ale w pierwszej ciąży jakoś w 5tyg i iluś dniach było widać już mała'' fasole'' a w 7t1d już bijące serduszko i 10.6mm szczęścia :) To daj nam szybko znać jak twoja beta :)

MONIA może to za wcześnie? Jeżeli cykl się wydluzyl to i test nie wyjdzie. Może idz jutro na bete?

ONA długość cyklu ma znaczenie też przy wiliczaniu daty porodu, ja znam taki prosty sposob że jeżeli ostatnia @ była np tak jak u mnie: 24.08.2012 to przy cyklach 28dniowych: 24+7=31 i 08-03=05 czyli data 31.05.2013 porodu a jak masz dłuzsze cykle niż 28 dni, np 38dni w tym samym przypadku to termin wychodzi na 10.06.2013 bo dodajemy te 10 dni. Chyba jakoś tak to bylo :)

A Dziewczyny jak z wasza waga? Ja schudłam juz 1.5kg. Nie wiem czy to ok... ale tłumacze to sobie tym że jak zaczełam palić to przytyłam (tak tak przytyłam) 3kg a teraz jak rzucilam to moze organizm ''zrzuca'' te 3kg?

reklama
Do góry