reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Palindromea- współczuje tego bólu, ja jeszcze przed poprzednią ciążą cierpiałam na straszne migreny ale o dziwo w ciąży się nie pojawiały, liczę że teraz będzie podobnie, to ciśnienie to rzeczywiście warto sprawdzić możne ktoś w rodzinie ma ciśnieniomierz
Ja dziś mega szczęśliwa bo Ewa spała od 11 do 9, mdłosci powoli przechodzą i senności w trakcie dnia tez już nie ma, oby juz tak zostało

reklama
Witam sie :-)
W koncu doczytalam - wczoraj nadrabialam zaleglosci domowe i nie mialam xzasu tu zajrzec. Ugotowalam obiady na caly tydzien , posprzatalam caly domek, zrobilam zakupy. Po poludniu dostalam jeszcze trzy miesieczna bratanice na trzy godziny. Jak sie polizylam to poczulam jak bardzo jestem zmeczona. Za to w nocy spalam jak zabita tylko z jedna pobutka na siusiu.
Po tych trzech godz z bratanica docenilam mojego szezciolatka i jego samodzielnosc i przestraszylam sie co bedzie jak urodzi sie kruszynka - czy bede miala sily i cierpliwosc.....wygodnie mi teraz...

Wczoraj snilo mi sie ze urodzilam juz i ze byl to chlopczyk - fajny sen :-)
Zycze milego dzionka a dziewczynom chorym i plamiacym zdrowka !!!

To musiałaś się nagotować , jak na cały tydzień :szok:
Moja koleżanka pilnowała , też takiego 2 latka , kurcze jak ona musiała za nim biegać :-) , też ją podziwiałam , że ma tyle siły i cierpliwości :-) , ale mam nadzieję , że z naszymi dzieciaczkami szybko się przyzwyczaimy :tak:

Fajny sen Robaczek;-)

Palindromea- współczuje tego bólu, ja jeszcze przed poprzednią ciążą cierpiałam na straszne migreny ale o dziwo w ciąży się nie pojawiały, liczę że teraz będzie podobnie, to ciśnienie to rzeczywiście warto sprawdzić możne ktoś w rodzinie ma ciśnieniomierz
Ja dziś mega szczęśliwa bo Ewa spała od 11 do 9, mdłosci powoli przechodzą i senności w trakcie dnia tez już nie ma, oby juz tak zostało

Cała rodzina jest 150 km od nas. W tym mieście mieszkamy całkiem sami, zdani na siebie. Aro też stwierdził, że to musi być zmiana ciśnienia, bo jemu też ćmi w głowie. Mnie to pierwszy raz tak złapało od niepamiętnych czasów. Ogólnie jestem za unikaniem tabletek, wolę przecierpieć i nie wspomagać się chemią. Ale tym razem to mi się płakać chce :-( od rana sobie leżę na kanapie i już nie jest tak jak wczoraj, ale nieprzyjemne uczucie dalej siedzi w głowie. Nic mnie nie cieszy, ani komedia, którą Aro puścił, ani to, że sam zajął się obiadem :( Lipa...

palindromea ja takie bóle przechodzę często czasem czuje jakby mi za chwole miał łeb za przeproszeniem eksplodować ale ja jestem od zawsze niskocisnieniowcem i odczuwam zmiany pogody w pierwszej ciąży jak mi w szpitalu chcieli zmierzyc cisnienie to sie pielęgniarka spytała czy ja jeszcze żyję tak miałam niskie cisnienie ale ja do tego niskiego cisnienia mam znów za wysoki puls moje serducho bije za szybko niż powinno i przez to mam częste bóle głowy bo jedno z drugim sie nie zgrywa normalnie brałam ibuprom max albo zatoki i pomagało a teraz staram sie zasnąc chociaż nie jest to łatwe albo ide na krotki spacer świeże powietrze zawsze mi pomaga na ból głowy

hej

a nadrobiłam, dzieciak dalej gorączkuje - będę miała zajefajny tydzień - jak ma gorączkę to biedak się męczy, jak mu dam leki to ja się męczę ;-) odzyskuje cała energię i mamy domowe przedszkole - chce się bawić z nami w to co z dziećmi w przedszkolu - a ja mam zamówienia na dziergane rzeczy - w tym jedno z góry opłacone, z usa więc muszę się za to wziąć i zrobić, żeby potem kasy nie trzeba było zwracać
nie wiem jak ogarnę ten tydzień

palindromeda - nie bierz gorących kąpieli, zbyt wysoka temperatura może powodować odklejanie łożyska

mnie głowa też pobolewa, bo generalnie od piątku mam na pieńku z moim facetem, troszkę mnie wkurzył... a że rzadko nam się to zdarza, tym bardziej to przeżywam
wczoraj sobie pobuczłałam w wannie

natis, mam nadzieję że będzie lepiej, ja do tej pory drżę, choć już od początku listopada plamień nie miałam
miłej niedzieli laski

witam sie niedzielnie ;-)
Dzis juz jest w porzadku nie mam zadnych brazowawych śluzów, to chyba musialo byc przez to badanie.
Zaraz zmykam na urodzinki męza chrzesniaczki to sie najem słodkości :-)
miłego popołudnia życzę:rofl2:

ano można
hand knitted passion by fioletowa on Etsy to jest sklep z dzierganymi rzeczami - przy czym ceny są tu pod amerykanów - dajmy na to te getry różowe dziecięce - własnie sprzedałam z przesyłką za 25$, a w polsce po znajomości ;-) mogę zrobić takie za 40 zł [gdzie materiały kosztują mnie ok 30]

mam też drugi sklep, z rzeczami które robimy z siostrą, ona decoupage [choć ja po ciąży też chcę się nauczyć - teraz nie, bo to zabawa z klejami i rozpuszczalnikami] a ja graweruję na szkle
i też ceny "amerykańskie"
Hand made deco for you and your home by MageDeco on Etsy

a moja siostra robi biżuterię, przede wszystkim niszową - taką np dla graczy, ale też z kryształkami swarowskiego i generalnie różne rzeczy wymyśla
dice steampunk goth lolita classic jewelry by MageStudio on Etsy

hehe to była "autopromocja" :-)

reklama
Hej dziewczyny!

Witam się niedzielnie. Przespałam dziś prawie cały dzień - odsypiałam chyba zaległe nieprzespane noce. Obudziłam się o 9, moi poszli o 11 do kościoła i jak zasnęłam to mój mężuś obudził mnie na obiad o 14.15. Niezłe spanie miałam.

Dziewczyny, też miałam już 2 razy w tej ciąży takie bóle głowy, zwykle dwudniowe, na które absolutnie nic nie pomaga. Najlepiej leżeć bezruchu, bo każdy ruch i dźwięk potęguje ból. Współczuję Wam z całego serca.

Fioletowa, ale Ty zdolna jesteś. Pełna podziwu jestem!!!

Do góry