reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

anusiak ładnie przybrał. Maja przy wypisie miała 3500g po 13 dniach 3820 teraz ma 28 dni i ciekawe ile waży :) Pewnie tyle ile twój synek jak nie więcej :)

kingusia ja mam taką swoją małą teorię.... Córeczka jest malutka i może nie ma tyle siły aby ciągnąć cyca. Może odciągnij swoje mleczko i daj jej w butelce i zobacz ile je. Kiedyś słyszałam że nie ma czegoś takiego jak słabe mleko mamy... (nie znam się w temacie bo sama nie karmiłam)

mała się budzi

zmiana pieluszki.

Dmuchawiec śliczne masz córeczki a jaki wielki basen :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny, ja pokarmu mam dużo i wydawałoby się że Mała spokojnie by się najadła a okazało się że jest dla niej za mało wartościowy. Mam nadzieję że po tym proszkowym mleku zacznie przybierać.
Na razie będziemy karmić cycem i dokarmiać butlą. Jak się nie uda na dłużej to zostanie butelka i tyle, ważne żeby zaczeła przybierać na wadze bo tym się najbardziej martwię.

Wykąpałam ją teraz i dałam pierwszy raz MM. Zrobiłam 60ml według tabelki, zjadła 40ml i śpi.

DMuchawcu cudne są te Twoje pszczółki :) takie radosne dziewuszki :blink: basen też imponujący ale ale..ja się jeszcze zachwycam WIEEEEEELKIM balkonem :p u mnie po dociepleniu bloku jak wystawię suszarkę na pranie to na wdechu musze przechodzić :p a jak wózek wietrzyłam to już finito :-D

Nayaa- balkon nie jest duży, ma tylko fajny kształt- mniej więcej kwadratowy :tak: I dlategomiesci sie na nim taki basenik:tak:

Byłam w szpitalu, dostałam globulki, pogadałam z położną i nastawiam sie na poród w sobotę od 7ej rano:-):-D
Czyli postanowione- rodze w sobotę!!!:rofl2:

Dziewczyny hmmm zaczynam się bać, czy wszystko pójdzie dobrze, czy bardzo będzie bolało, najważniejsze - czy z maluszkiem będzie wszystko w porządku .... Niby fajnie jest znać datę porodu ale z drugiej strony hmmm chyba większa nerwówka jest wtedy. Nie spodziewałam się, że będę aż tak panikować :( Tosia z Luką na placu zabaw, ja poszłam pod prysznic przygotować się przed jutrem i jak wyszłam to się rozryczałam ;( nie wiem czy już jestem na to gotowa ;(

Dziewczyny ja już w domu, zamelduje się tylko i idę porządkować, mój M. wczoraj zrobił pranie katastrofa........... wyprał białe koszulki z czarnymi leginsami:szok: muszę to ogarnąć, zanim wyrządzi większe szkody

U nas bardzo dobrze, jest pokarm mała ssie choć przez kapturki to jestem z niej dumna bo miałam inne doświadczenie.

Trzymam kciuki szczególnie za "nie rozpakowane", dziewczyny już niedługo:-)

Dmuchawcu
- dziękuje za przekazanie wiadomości, widzę że rezerwujesz sobie piątek:-D

Kingusia-
nie martw się za bardzo, Laura zaraz zacznie przybierać, nie trać nadzieji na karmienie piersią tu połowa sukcesu to pozytywne myślenie

Witam dziewczyny . Ja tylko na chwilkę bo jeszcze nieogarnieta :) Za waszą namową zgłosiłam sie w sobotę na IP i faktycznie były to wody ..od razu mnie zgarneli i od 16 wywoływali poród bo skurczy brak. Nafaszerowali mnie czym tylko można ..co godzine oxy kroplówka i tak do 12 w nocy i nic z tego... wygnali mnie do pokoju i mówia niech sobie skurcze przyjda... no to sie tak meczyłam do 6 rana.... i od 6 spowrotem kroplówka oxy i o 8.00 mała była na świecie . Przedstawiam wam Maję 3.jpg4.jpg

Załączniki

• 3.jpg
    3.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 60
  • 4.jpg
    4.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 66
Witajcie kochane :tak:

Ewelina: GRATULUJĘ Maja wygląda na dużą dziewczynkę, ile ważyła?

Natis: Trzymam za Was cały czas kciuki --barrrrdzo mocno

Mikoto: Za Was również bardzo mocno trzymam kciuki , nie mogę się doczekać jutra :-) Trzymaj się kochana , jestem z Tobą

Dmuchawiec: Piękne jak zwykle Twoje córeczki , takie pozytywne :tak: Świetną zabawę mają z tym basenem ;-) To co sobota ??? :-)

Dzisiaj była u nas położna : Zosia wyszła ze szpitala z wagą 2420 a dzisiaj waży 3850 :tak: Czyli ładnie przybiera, ale też dużo je co 2 godziny 60 potem dojada czasami jeszcze 30 , i tak co 2 godzinki:happy: Mleczko z cyca dostaje 2 razy dziennie, ale już coraz mniej mam tego mleczka:baffled:

Byłyśmy dzisiaj na usg brzuszka i węzłów : noo ma niestety powiększone węzły pod jedną paszką gdzie była szczepiona na gruźlicę, Pani też mnie uspakajała że powinno być ok, że to pewnie od tej szczepionki. Zobaczymy bo 3 lipca mamy pierwsze szczepienie , a jeśli będą nadal powiększone to nie zaszczepią. W brzuszku wszystko w jak najlepszym porządku. Zosia z dnia na dzień już jest inna , tak fajnie już świadomie się uśmiecha , rozgląda się po domu... ehh fajne chwile :tak: Tylko zeby lepiej w nocy spała to by była rewelacja;-)

Trzymam kciuki za WSZYSTKIE porody zaplanowane na jutro i te nie zaplanowane też :tak:

Całuję Was mocno, często Was podczytuję , ale na napisanie już brakuje czasu :sorry:

reklama
Dmuchawcu no to już czas odliczać ;-) fajnie, że znasz datę ;-)
Anula będzie dobrze <tuli> :-D kciuki będą jutro zaciśnięte :-)
Dzika Witaj w domku :-)
Ewelina jaka śliczna :-) słodkie polisie ma :-D
Korba to super, że Zosia tyle przybrała :-D

Coś mi się wydaję, że będę chyba ostatnią mamusią do porodu :sorry:

Do góry