reklama

Czerwone plamki u niemowlaka

monitkaz

Fanka BB :)
Dziewczyny mam pytanie. Moja 10-miesieczna córeczka obudziła się z dziwnymi symetrycznymi plamkami na rączce
Co to może być? Myślałam, że może od komara, ale zwatpilam
20200805_183221.jpg

reklama
Rozwiązanie
A można z dziećmi wychodzić czy siedzi się w domu? Chodzi mi o wychodzenie do rodziny (nie ma tam dzieci). Bo jedni mówią tak, a drudzy inaczej. Nie żebym chodziła i pragnęła:-p przeciwnie
Jeśli to faktycznie byłaby ospa, to póki ostatnia krosta nie zmieni się w strupek to dziecko zaraża. Inne wirusówki też pewnie zarażają. A czy dorosły się zarazi to trudno przewidzieć [emoji1745]
reklama
Tez tak myslalam bo latały po sypialni. Właśnie zauważyłam dzisiaj, ze jest ich wiecej. Nie ma tragedii bo jakieś 4 czy 5 krostek ma, ale nie schodzi to. Na dłoni juz ma parę dni, ale myślałam ze nie schodzi bo pakuje ręce do buzi non stop. Chyba, ze go cos pogryzło wczoraj bo spaliśmy na hamaku na zewnątrz 🤔 myślisz, zeby zostawić czy dać mu fenistil mam taki w kropelkach?

Tez tak myslalam bo latały po sypialni. Właśnie zauważyłam dzisiaj, ze jest ich wiecej. Nie ma tragedii bo jakieś 4 czy 5 krostek ma, ale nie schodzi to. Na dłoni juz ma parę dni, ale myślałam ze nie schodzi bo pakuje ręce do buzi non stop. Chyba, ze go cos pogryzło wczoraj bo spaliśmy na hamaku na zewnątrz 🤔 myślisz, zeby zostawić czy dać mu fenistil mam taki w kropelkach?

No ale to więcej czy 4-5 krostek?:)
U mojego syna się długo trzymały, zeszły dopiero po 3 tygodniach, ale teraz po miesiącu dalej ma ślady.

Ja bym nic nie dawała, jeżeli nie drapie, to obserwuj i jak będzie znowu więcej to idź do lekarza.

reklama
No ale to więcej czy 4-5 krostek?:)
U mojego syna się długo trzymały, zeszły dopiero po 3 tygodniach, ale teraz po miesiącu dalej ma ślady.

Ja bym nic nie dawała, jeżeli nie drapie, to obserwuj i jak będzie znowu więcej to idź do lekarza.
Aktualnie ma 4-5. Ale wiadomo, ze zaczęło sie od 1 😉 dobra, bede obserwować. W razie czego mamy szczepienie za niecałe 3 tyg to sprawdzimy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry