• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Witajcie!

Dzieki dziewczyny, za trzymanie kciukow, dzis na 16lecimy na kontrole :tak: Jestem spokojniejsza, zwlaszcza, ze od 2dni nie mam zadnych plamien, chyba to lezenie dziala, chociaz nie ukrywam, tylek mi odpada :baffled:
Mimo wszystko chcialabym wrocic do domku, gdzie moge sie przynajmniej wywalic na kanape i poogladac telewizje lezac pod choinka :tak:, zobaczymy, czy lekarz mi pozwoli :sorry2:

Zyta- nooo to obydwie stare baby juz hihihi, ja lubie sie pakowac, w zasadzie jak jade do domu, to prawie na pusto i dopiero tam szaleje :tak:, ja w ogole mam jakos malo ciuchow, nie umiem sie jakos wystrzalowo ubrac, brak mi gustu, wiec jade z max dwoma parami butow (a chodze w jednej hmm, no chyba ze lato), dwoma parami spodni, jakimis sweterkami i koniec :tak: kosmetyki tez tylko niezbednik, bo i tak w Polsce lepsze.
No ale co innego pakowac siebie, a co innego cala rodzine :tak:

Ivi- dziekuje za info, tu niestety zaden autobus nie dojezdza :( tzn cos tam jedzie, ale nie przez Poznan :no: Zdecydowalam sie na poczte polska- tani nie sa, ale tu we Wloszech czlowiek przyzwyczaja sie do tragicznych cen i uslug pocztowych..niestety
I pomyslec, ze z Niemiec 15kg paczki DHL za granice to tylko 22euro :angry:

Agatka
- nooo super czasy :tak: ja uwielbiam, i czesto wracam do filmow lat 80-tych, w ogole jestem dziecko lat 80-tych, muzyka, Bareja :tak: Zmiennikow to bym mogla ogladac non stop :-)
Agatka- trzymam kciuki! Ja Cie bardzo dobrze rozumiem :tak: moja droga tez rozami nie byla uslana..

Anikaaaaa- nareszcie!!! stesknilysmy sie tu za Toba! Co to bylo? Przeziebienie czy jaki wirus? No, wazne, ze juz sobie poszlo :tak: Ja duzo leze, ale tez troche wstaje, nie za duzo, na fotel czy krzeslo.

Kosmitka-no wlasnie, jak tam brzuszek? Mnie wydelo, ale nie wiem czy to mrowek, czy tez tluszczyk :dry: Optuje za tym drugim niestety

Milego dnia Wam zycze!!!

reklama
anika witaj, cieszymy sie, ze wrocilas :-) podobno szaleje jakis wirus, trzy dni goraczka 40 stopni bez innych objawow, u Ciebie tez tak?
wlasnie moja kolezanka z pokoju przechodzila, jej siostra i mam tez, mam nadzieje, ze mi nie sprzedala ;-) :-p

anika sicilpol moj brzuszek ladniutki, calkiem okraglutki :-) rosnie w oczach, ale tez mysle, ze wiecej tam tluszczyku niz dzidzi ;-) bo w pierwszej ciazy na tym etapie to prawie nie bylo widac :-p
a nie wiem ile przytylam, bo mnie ostatnio nie zwazyli :no: po swietach mam wizyte, to moze sie dowiem ;-)

sicilpol a z ubraniami to ja mam podobnie jak Ty, moje chlopaki maja wiecej niz ja ;-) ale dzieciom to uwielbiam kupowac ubranka, a sobie, to masakra ;-)

zyta ja mam dokladnie tak samo jak Ty, i z pakowaniem i nie tylko, nienawidze czekania, wszystko bym chciala od razu ;-)

agatka caly czas trzymam kciukasy :-)

sluchajcie, ale porazka
baffled5wh.gif

ja dzis do tego lekarza ide, wiec przy tej okazji musialam wykonac wiele zabiegow, ktore pod prysznicem trudno mi wychodza
dry.gif

Wiec wlazlam do wanny tesciowej, ktora zawsze byla mi dziwnie waska, ale nie jakos przesadnie. Teraz siedze, prysznicuje sie, w pewnym momencie ogladam sie za siebie, a tam za mna o wiele wiecej wody niz przede mna... powstala tama z mojego tylka
shocked.gif

No to teraz wiem, co mi jeszcze rosnie
baffled5wh.gif

dziewczynki witajcie..
od samego rana wielkie porzadki uskuteczniam,nie dalam rady nic zrobic przez 5 dni ,wiec nazbieralo sie troche...
u mnie mialo to niby byc wirusem,tak stwierdzil lekarz rodzinny,bardzo mi sie to wydawalo dziwne,poniewaz strasznie bolalo mnie gardlo,bylo cale w malych pecherzach,a o katarze jakiego byl koloru i jak wyglada do tej pory to nie wspomne,powiem tylko ze byl z krwia,reszte przemilcze,i tak sie meczylam 4 dni az w koncu spuchlo mi dziaslo przy implancie i zaczello mnie bardzo bolec.wiec zadzwonilam do dentysty,a on na to aby wziac jak najszybciej antybiotyk,bo bakterie ktore mam w buzi maga zagrozic calej mojej sytuacji stomatologicznej,wiec tego samego wieczoru moj m.pojechal do dentysty po recepte,wykupil leki,i po 2 dniach antybiotyku czuje sie duzo lepiej,przynajmniej daje rade z lozka wstac,gardlo mnie jeszcze boli ale to pryszcz w porownaniu ...
no ale przezylam...a do lekarza rodzinnego nawet nie zadzwonilam ...
sil,trzymam strsznie kciuki za dzisiejsza wizyte,za tego malego mrowka,
jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze,dobre wiesci ,ze nie masz juz perdite,wierze ci ze chcialabyc wrocic do twojego domku,bo gdzie lepiej niz tam...
kosmitka,ja znowu nienawidze sie pakowac,robie to w ostatni dzien,to znaczy dzien przed wyjazdem,oczywiscie jest zawsze wszystko co potrzebne od A do Z,ale duzo sie stresuje przy tym,jak bylam sama to bardzo lubilam a teraz w 4 to poprostu nienawidze
hahha sil,teraz przeczytalalm twojego posta,jak zaczelam pisac to jeszcze nie bylo,haha tama z tylka,nie przesadzaj..na fotce z twojego profilu to ty?
no ja tez musze wstawic kilka fotek,obiecuje ze zrobie to jak najszybciej....

Ostatnia edycja:
sluchajcie, ale porazka
baffled5wh.gif

ja dzis do tego lekarza ide, wiec przy tej okazji musialam wykonac wiele zabiegow, ktore pod prysznicem trudno mi wychodza
dry.gif

Wiec wlazlam do wanny tesciowej, ktora zawsze byla mi dziwnie waska, ale nie jakos przesadnie. Teraz siedze, prysznicuje sie, w pewnym momencie ogladam sie za siebie, a tam za mna o wiele wiecej wody niz przede mna... powstala tama z mojego tylka
shocked.gif

No to teraz wiem, co mi jeszcze rosnie
baffled5wh.gif

Haha ja mam szeroka wanne i pod koniec ciazy to juz taaaakie tamy robilam, ze z tylu wanna pelna, az przodu pusta :-D calkiem zapomnialam o tym :-D Lez lez moja droga chocbys miala miec pupe fioletowa, jak sie poprawi, to sobie odbijesz :tak:Trzymam kciuki za szybka poprawe &&&

sicilpol ja tez mysle, ze pupa nie masz co sie martwic :-) po porodzie zaczniesz... a teraz tylko zdrowo sie odzywiaj :-) ale bedzie dobrze, wiekszosc dziecko wyssie jak bedziesz karmic piersia, reszte spalisz kolo dziecka :-)
a ja wlasnie znalazlam wozek dla malego i nawet mozna z nim biegac :-) i moze nawet tym razem sie skusze ;-) nasz poprzedni tez bym do biegania, ale oprocz poscigow za autobusem to nie zebralismy sie, zeby biegac ;-)

sil,racja ,jedz zdrowo...to podstawa,a kilogramy spadna i to szybko..
pierwsza ciaza byla ok,ale przy drugiej nadwaga mnie do szalu doprowadzala,jak to sie mowi po wlosku byla dla mnie chiodo fisso,aale czym bardziej sie dietowalam,stresowalam i wazylam to waga codziennie wzrastala..przestalam sie wazyc jakis 10 dni przed porodem ,a waga wowczas wskazywala 22 kg...
tyle mialam w sobie wody ze po wyjsciu ze szpitala mialam mniej o 16 kg,po miesiacu mialam jakies 2 kg nadwagi,w tym momencie prawie rok po porodzie -1kg...
kosmitka co za wozeczek znalazlas?wstaw fotke..ja strasznie lubie takie rzeczy...

Czesc dziewczyny!
ja dzisiaj ma dzien sprzatania dopiero co usiadlam
A tak w ogole to nie pisalam Wam ze od poniedzialku nic nie slysze na jedno ucho kupilam krople i nic nie pomogly wczoraj bylam u lekarza rodzinnego i mam zapalenie ucha :shocked2:
Anikadziekujemy za mile slowa Lori to tak zwana "cicha woda..." kazdy mi mowi ze z twarzy wyglada na urwisa ogolnie jest grzecznym dzieckiem ale bardzo uparty:-D i nie da se w kasze nadmuchac:-D w zlobku panie mowia ze jest piu buono del asilo a w domu musi odreagowac tak ze wszedzie go pelno ja na niego mowie ze jest "come mercoledi sempre in mezzo":-D czekam na Twoje zdjecia:tak:
fajnie ze wrocilas bo pusto bylo tu bez Ciebie tak ze BENTORNATA i zycze zdrowka
kosmitka gdzie u Ciebie tluszczyk?:-D poszlas dzisiaj do pracy? dzisiaj jest strajk?
zyta ja sie nie lubie pakowac ale z checia bym to zrobila i pojechala do Polski no nic moze w nastepnym roku
sicilpol ale sie usmialam z twojego posta:-D to pewnie nie wina Twojego tylka tylko wanna waska:-D trzymam &&&&& za wizyte zebys mogla wrocic do swojego domku
agatka to rzeczywiscie za wczesnie na test tak ze dalej trzymam &&&&
Pozdrawiam reszte dziewczyn

reklama
kosmitkasliczny ten wozek,marka quinny jest znana takze we wloszech,zawsze mi sie te wozki podobaly..
a co pozostalo z wozkow po antosiu i niko?chyba malo,po bieganiu za autobusami...haha,dobre..
no wlasnie nie tylko tluszcz sie zbiera,ja mialam ten problem ,kazali duzo pic,a ta wypita woda zatrzymywala sie w organizmie
luczka dzieki ,dzieki
lory nprawde na twarzyczke na malego urwiska,
biedulko i ciebie dorwalo chorubsko..
z uszami nie ma zartow..
ja zaraz musze sie szykowac,bo na 16.30 idziemy na przedstawienie swiateczne do szkoly do Ale ,strasznie przejety od tygodnia jest tym przedstawienie,pytal sie czy przyjdziemy napewno z jakies 300 razy

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry