• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

dzien doberek wszystkim:-).
a mnie dzisiaj naszlo na paluszki rybne i wlasnie sie robia w piekarniku bo z patelni bym nie przelknela:baffled:,za tlusto jak dla mnie.ja jak cos mam robic na patelnia to wole upiec w piecu z 1/4 zawartosci oleju lub oliwy albo calkowicie bez,duzo zdrowiej i zauwarzylam ze moj Francesco przestal narzekac na zoladek i odstawil leki oslonowe zoladka i ma sie calkiem dobrze:-D.takze patelnia poszla praktycznie w odstawke na rzecz pieca lub grilla.
ciesze sie ze spodobal sie wam moj kolorek.ja zawsze na taki sie farbuje.
sil powodzenia jutro u lekarza&&&&&&&&&&&&&&&&&:-).

Ostatnia edycja:
reklama
Silicpol ja paczki wysylam firmami co woza ludzi, najlepiej BERMUDA, wioze wielka torbe wypelniona rzeczami na tiburtine i podaje kierowcom, placilam 10 euro, ale przed swietami wolaja 20.. Za to sa prezyzyjni, uprzejmi i szybcy, bo tylko 24 h. idzie paczka :tak:

kurczak,jaka dzisiaj dolujaca pogoda:wściekła/y:trzy kawy wypilam i dalej spiaca jestem...:rofl2:
hm na pakowanie jeszcze za wczesnie;-)ale ja juz bym sie spakowala...:-pnie lubie na cos czekac,a zwlaszcza jesli chodzi o pakowanie:rofl2:
agatka13 ja tez bym nie wytrzymala i zatestowala w dniu spodziewanej @;-)
sicilpol mam nadzieje,ze dajesz rade z tym lezeniem;-)no ale zobaczymy co ci lekarz powie...
ja w ciazy mialam zawsze od samego poczatku twardy brzuch:dry:i lekarz tez mi kazal lezec jak najwiecej...ale malowanie mieszkania zrobilismy miesiac przed porodem(teraz to wiem,ze to byla niemadra decyzja,w nocy mialam lekkie skurcze,nie darowalabym sobie jakby cos sie stalo...)

tak sobie mysle,ze juz niedlugo Nowy Rok i o rok starsi:-pacha sicilpol jestesmy z tego samego rocznika(ja luty:-p)

zyta ja wiem ze styczen daleko ale @ mam dostac 3 stycznia,wiec sila zeczy musze czekac:rofl2:.
ja znowurz nie lubie sie pakowac.dostaje bialej goraczki bo nigdy nie wiem jaka bedzie pogoda.i tym sposobem zawsze mam pol szafy spakowane.
ide na watek kulinarski wstawic bardzo smaczny przepis:-).

reklama
jestem i tym razem przezylam...
ciezko bylo ale sie nie poddalam..
ok, scherzi a parte...w koncu temperatura mi spadla ,ale od niedzieli twardo sie trzymala,,i od razu jak nowo narodzona sie czuje...
widze ze na temat zachciewajek ciazowych piszecie,
fajnie tak powspominac,
ja z Ale jadlam codziennie jajka,i do dzis jak jem jajka (teraz rzadko 1 na miesiac)to potem mam mdlosci..
a z Giulio zas codziennie kanapki z szynka,ale nie mam mdlosci teraz jak jem szynke:-D
agatka ty musisz miec jakies bardzo dlugie cykle,bo jak masz dostac okres 3 stycznia to na dzien dzisiejszy powinnas byc w okolo 10 dniu cyklu(mowa o 28 dniowym),wiec wiekszosc kobiet nie ma jeszcze dni plodnych,chyba ze twoje cykle sa 40 dniowe,ale wtedy tez ciezko ustalic dni plodne w tak wydluzonych cyklach...
ale nie poddawaj sie,podstawa to dobre nastawienie..
Ivi jak twoja malutka placzulka,ale ona musi byc slodziudka,moj Giulio byl stitico do svezzamento,potem jak ruszyl to lepiej nie mowic,3 -4 razy dziennie,jezeli musisz dawac butelke to sprobuj kupic mleko typu mellin ma dodatki ktore wspomagaja troszeczke te sprawy,a sa tez specjalne mleka dla dzieci stitici z napisem AS,mozliwe ze to juz wiesz jak tak ta fai finta di niente..
sil kochana,jak lezakowanie?do jedzenia mozesz spokojnie wstawac,riposo assoluto to raczej chodzi o prace fizyczna,zadnej ale to zadnej nie mozesz wykonywac ale wstac z fotela lub kanapy i siasc przy stole to nie ma przeciwskazan...kosmitka ma racje szkoda ze tego leniuchowania,spania i odpoczywania nie mozna jakos magazynowac,ale by sie przydalo na pozniej a zwlaszcza na pierwszy miesiac...
kosmitka super chopaczkow masz,jeden ladniejszy od drugiego,jak twoj brzucho?mocno juz widac?ile juz przytylyscie ciezarowki?
eve,walizy spakowane?dlugo cie nie bedzie w slonecznej itali?
u nas nadal sloneczna italia,u was czytam ze pada..
zyta ale wam sie narobilo z tym bankiem,nie martw sie jestesmy w 21 wieku napewno wszystko sie wyjasni,
widze ze i ty do polski wybywasz na swieta,,do kiedy bedziecie w polsce?
strega,biedny ten twoj mati,az nie do wiary,ale ja tez to przeszlam z Ale,dlatego ci wierze ze czujesz sie bezczynna i myslisz o niance,a pewnie z Giulio jeszcze mnie to czeka,
luczka ale ten twoj lory jest swietny,ma visino na malego urwisa,blondas,fajowy jest, taki masywny sie wydaje na fotce..
ptynia,nie mysl o pracy..predzej czy pozniej znajdziesz cos ,napewno przy wiosnie bedzie ci latwiej,bravo nasz uczen macko,przyszykuj sie bo juz niedlugo powie ci "mama tak sie nie mowi "
asienka ,nie pamietam kiedy mialas jechac do siostry,jak jeszcze jestes u nas i czytasz to pozdrowionka..
dziewczyny mam nadzieje ze nie ominelam nikogo,a jak tak to sorki,nastepnym razem nie zapomne,ide spac bo jutrzejszy dzien ciezki sie zapowiada..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry