• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Anika ...u mnei teoretycznie saldi od jutra. Ale przygotowania juz pelna para....Bylam wczoraj w galerii Carrfoura w przerwie na luch i w H&m juz poodgradzane dzialy i rzezcy z karteczkami z przecenami...w okaimi tez juz wszystko porzceniane ale oficajlenie powiedzilaa miz e sconti od jutra cvzyli od dzisiaj
Pojechalam rzucic okeim czy jest cos co warto kupic dla Mateusza na nasteopna jesein i zime ...ale nic mi sie nie rzucilo w oczy
Najwyzej jak zobacze jakies dresiwa ( czyt dres ) do zloba na przyszla jesien to mzoe wezme..ale nie mam pojecia jaki rozmiar. Mateusz ma 20mcy i nosi ubrania na 86cm....jaki rozmiar mam kupowac na jesien 2012? 92 czy wiecej..

kosmitka ...ale sen ...niemalze kosmiczny ....niestety az tak latwo to nie ma...mi taka dziure zrobili ale jest nieco wieksza i podluzna hehe ...ale w kosc nie daje to najwazniejsze

edit: wiecie ..co aldna pogoda..co ebde w biurze w czasie lunchu siedziec..podjace na szybki shopping.,..jutro mamy isc na obiad do prawie tesciowej wiec czasu nie bedzie

reklama
eve a ja jak kilka tygodni przed porodem Mikolaja dowiedzialam sie, ze dziecko posladkami w dol a juz wiekszosc jest glowa w dol (niby mial jeszcze czas, ale ja panikara jestem) to stawalam na glowie przy scianie, zeby sie odwroci ;-) pewnie nie dzieki moim zabiegom ;-) ale sie odwrocil

a ja dzis ledwo wstalam, glowa mnie boli, jak juz nie pamietam kiedy, niedobrze mi, bleee,
ale mialam fajowy sen, snilo mi sie, ze zrobilam sobie dziure w brzuchu, w pepku dokladnie (nie byla straszna, wygladala jak dziura w ciescie ;-)) i wyjelam slicznego chlopczyka, usmiechal sie do mnie, wygladal juz jak noworodek, calkiem duzy, ale stwierdzilam, ze jeszcze duzo do porodu zostalo i wlozylam go z powrotem do brzucha :-D
to po tych wczorajszych porodowych tematach ;-)
Kosmitka, ale z ciebie artycha:-), moj leniuszek prawie cala ciaze przesiedzial, za to teraz trudno go utrzymac siedzacego przy stole np, ciegle sie mu gdzies spieszy...taki maly biegacz, wczoraj nawet trening sobie urzadzil razem z dziadkiem, zeby mial kondycje jak wroci na boisko, bo w koncu ma dluzsza przerwe:-). biegali wokol mieszkania, cyrk na kolkach, ach te dziadki....

kosmitka Ale byl w normie z dlugoscia i waga(51cm/3280),ale mial duza glowe..
Giulio zas wazyl przwie 4 kg i mial 54 cm,glowe troszke mniejsza,ale i on nie zartowal...
oficjalnie w piemonte saldi zaczynaja sie dzies 5 stycznia,zobaczymy czy cos mi sie uda kupic ...
strega moj Giulio nosi rozmiar 86cmm,a jak nie ma cm to rozmiat na 2 lata..
smieszny sie zrobil niesamowicie,gada caly czas,krzyczy na wszystkich(oczywiscie po swojemu)i biega po mieszkaniu..
eve jak pobudka dzis rano,lepiej?czy znowu na czacie siedzialas po nocach...?
u mnie standard,giulio zaczyna podudke o 9.00,ale od poniedzialku skonczy sie laba...

Anika , no to §Giulio szybciutko zaczal chodzic...moj zaczal chdzic sam jak mial 13 mcy i 13 dni...ale trzeba przyznac ze bqardzo stabilnie od pocztku...nie bylo wywrotek bo czasem glownie dziewczynki chudzinki zaczynaja juz stawiac kroki w wieku 9mcy ale jak sarenki mlode wywracaja sie ..a moj ma silne noogi po tacie pilkarzu :-)))) takie dwa pulpety heheh i dobrze sobnie radzil ale dopiero jak mial 13 mcy
Przy meblach to faktycznie poruszal sie dosc wczesnie ale sam dopiero sie puscil i poszedl w polowie czerwca

Mateusz mimo ze ma te swoje 20 mcy to nosi ubranka na 86.... a sam ma nie wiecej niz 84cm..tzn tyle mial z 3 tyg temu
Z bodziakami to roznie bo ja kupuje glownie w pl w tesco bo sa super jakosci ...wczoraj odlozylam na bok te 6-9mcy bo sie nie dopinal ale smiga jeszcze w 9-12, i zaczelam teraz ubierac 12-18mcy i mam pare sztuk 18-24 na pozniej
Kupuje zawsze w polsce w wiekszych ilosciach bo sa dobrej jakosci i po paru pranich nie sa jak szmaty. mireszy swietami kupowalam 3sztuki za 14pln a nap pajace do spania rozmiar 12-18cm ...na dlugosc na niego w sam raz...byly po 30zeta 3 sztuki

A z wloskich rozmarowek to roznie...H&M, Oviesse bluzki teraz na 18mc...czyli 86cm
jakies dresiwa z piazza italia to 18-24mc

moje dziecko jest zlobkowe wiec caly tydzien w spodniach od dresu i bluzkach...elegacki to tylko w weekendy moze byc..w tygodniu stawiamy na wygode :-)))))))))))

Ostatnia edycja:
strega ja jestem, ale ledwo trzymam oczy otwarte ;-)
jesli chodzi o ubranka to ja jak kupuje nie na teraz tylko na za pol roku, to po prostu rozmiar wieksze, moj Miko teraz chodzi w bluzkach 92 albo 2-3 lata (ale 86 tez sa jeszcze dobre) i spodnie na 2 lata, oczywiscie z regulacja w pasie, bo by mu spadly ;-)
wlasnie wyczytalam, ze sklepy jutro otwarte, no moze i bysmy sie na te wyprzedaze skusili :-)

eve szybko zleci i zaraz bedziesz tez jechac do domku :-)
anika no to rzeczywiscie Twoje chlopaki gigantyczne tez nie byly, to te glowy, ale duza glowa u dziecka to podobno madra glowa :-)

a powiedzcie mi, Befana to przychodzi dzis czy jutro w nocy?

Kosmitka to wypoczywaj i nie patrz w ten ekran..czyba ze w prayc wiec musisz

oj to Miko chuderlaczek...

moj jest solidnej budowy ..ale od posilkow nie odmawia nawet w chorobie...
wczoraj wieczorem zjadl chyba 200g wunogron ..pozniej troche zupy koperkowej..zagryzl bulka z filadelfia...i pozniej wciagnal jeszcze cale kwii jedna mandarynke i pol banana i chcial wiecej..ale nie chialm juz mu pozwolic , bo by pekl
Na koniec strzelil takiego koopsona ze hej ale to i tak bylo nic w porownaniu z tym co zjadl
Rany niedlugo to dziecko wysla mi na diete. Przez swieta tez tylko jadl i jadl....zwazylam go dzisiaj i juz 12,5kg

strega ja niby w pracy ;-) ale co ja tam dzis napracuje ;-)
to dobrze, ze Mateuszek ladnie je, jak sam z siebie, to pewnie potrzebuje, moj Antek podobnie i tez raczej zawsze dobrze wygladal :-)
a Miko to chyba jeszcze tyle nie wazy co Twoj Mateusz ;-) ale on tez ladnie je, moze oprocz owocow - teraz to tylko spremuta przejdzie i z warzywami tez roznie, brokuly i szpinak to tak, reszta to juz zalezy od humoru ;-) ale on ma chyba taka budowe, moj maz zreszta tez ile by nie jadl to i tak chudy na maksa

no jakbyscie nie wiedzialy ..pomimo ilosci moiich postow na bb to ja w prayc jestem :-))))))))..ale luzno i sam jestem a do tego co mialm zrobic to nie da sie bo, dzisiaj rano moj komputer zapodal jakas aktualizacje i mi przyblokowalo baze danych..a technik przyjdzie po weekendzie bo mi musza oidistalowac wszystki i zainstalowac na nowo heheh
Szefowej dzisiaj nie ma...tzn nikogo z moich nie ma...wiec kota nie ma myszy harcuja :-)))
12 minut i wychodze na shopping

reklama
strega moj giulio jest co do wagi i wzrostu taki jak twoj matti,wazylam po wszystkich miesiecznych chorobach w dzien 1 urodzin.12.100kg,ale tyle samo wazyl jak mial 11 miesiecy,nic nie przybral na wadze bo przez 3 tygodnie praktycznie nie zjadl...
ale oby dwa moje dzieciaczki pare tygodniu po urodzeniu zaliczali sie zawsze ponad 97 percentyl..
Ale tez jest b.wysoki...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry