• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Oj zazdroszcze Wam dziewczyny tych wypraw na lowy :tak:
Ja w tym roku to pewnie nic sobie nie kupie bo i po co, wejsc w to nie wejde, niewiadomo kiedy i czy kiedykolwiek wejde w swoj rozmiar ;)
Teraz to tylko mi swetry duze i legginsy zostaly ;)

Ale nie narzekam, ja i tak wlasnie tak sie ubieralam :tak:

Mi tu kolezanka kiedys opowiadala, ze dzieci mieszanych par, z obcych krajow z reguly sa mocne i zdrowe. Jak myslicie? zabobony, czy np. dorze wymieszane geny, bo dalekie?

A jeszcze odnosnie warzywek, to musze powiedziec, ze to jedna w paru rzeczy, ktore naprawde lubie we Wloszech, warzywka sa smaczniejsze :tak:
Taki szpinak dajmy na to, u nas breja a tu sam smak :tak:

reklama
sil,czemu mialabys nie powrocic do twojego rozmiaru?
ja po oby 2 ciazach szybciutko powrocilam do kondycji..
szybciej po Ale ,poniewaz przytylam polowe(13 kg), z giulio zas
po tygodniu wchodzilam w jeansy,cisnely mocno ale przy dlugim swetrze nie bylo widac sadelak wychodzacego...potem pare tygodni i byl juz luz..
teraz mam wage z przed zajscia w ciaze...a ty ile juz przytylas?
a jezeli chodzi o geny i te sprawy ,to nie wiem czy to prawda..
moje dzieci sa duze,no ale i my jestesmy wysocy...
Ale strasznie mi chorowal w wieku przedszkolnym(jak matti stregi)non stop,nie raz to po tygodniu mialznowu goraczke,i trwalo to przez 2-3 lata,teraz troszke lepiej,ale zaczyna giulio...

heh silne moze i tak ale zdrowe...to nie moj Mati..tzn tfu tfu tfu do tej pory mielismy do czynienia z lekkimi infekcjami drog oddechowych...nic powaznego nei zdarzulo sie...to ricovero to tez glownie seria infecji byla.. U mnie czynniekiem decydujacym napewnoe jest zlobek ...dlatego tyle infekcji...zanim bylam z nim w domu mial moze tylko raz katar zaczelo sie od lutego zeszlego roku.... 10 stycznia zaczal zlobek
zobaczymy co nam przyneisie ten rok wzmocnienie czy ebz poprawy

No to juz po shoppingu ..szybka jestem nie hehe
Mam tylko godzinna przerwe na lunch, ale galeria pod nosem...le marnie tam ze sklepami
W H&M nic mi nie wpadlo do koszyka...chcialm kupic wiekszy rozmiar kurtki na wiosne i jesien, ale max to 86cm wiec tak to my mamy.
Zeta....nie podobaja mi sie juz ubrania dla chlopcow...zeszmacili sie.
OKAIDI w pospiechu ...co prawda fajne spodnie na wiosne/ jesien.
.....ale za to kupilam sonie wiosenna kurtke w Geoxie...wiec z jaks tam siatka wrocilam heheh

Na wiecej czasu nie mialam...moze i lepiej
biggrin.gif
))

giulio jeszcze spi,papi z Ale poszli na poczte a ja w koncu usiadlam ,ale to kwestia 2 minut,bo napewno zaraz cos bede musiala zrobic...
ja bym chciala kupic buty dla Ale,jakiej 2 pary jak znajde cos ciekawego,no i spodnie dresowe(Ale)bo jak pisze streghetta,do szkoly ,przedszkola,czy zloba to najwygodniejsza sprawa...a moj Ale zdziera strasznie spodnie na kolanach wiec non stop nam brak,
sobie chcialabym kupic jakas kurtke zimowa,sportowa do adidasow...
biala jak mi sie uda..
dla giulio nic bo ma tyle rzeczy ze moznaby bylo sklep otworzyc,jak sie urodzil to prosilam aby mu ciuchow nie kupowali,ale wiekszosc i tak zrobila jak chciala,wiec mam w szafir 3 kurtki zimowe ,chyba 12 sweterkow w tym 3 z metka(juz sa za male)a butow to nie uwierzycie 5 par adidasow (2 pary takie same tylko kolor inny)i wszystkie rozmiar 21.giulio mial 20 podczas chrzcin jak mial 5 miesiecy,wiec buty te w ogole nie byly uzywane do chodzenia,,zaczelam oddawac juz wszystko co male mojej klezance co ma termin na lutego,

dziewczyny, jeszcze jedno pytanie i obiecuje, ze juz koniec o ciazeniu :tak:
w szpitalach praktykuje sie naciecie krocza?
czy przebyte operacje typu przepuklina i wyciecie guza tarczycy kwalifikuja mnie do sn czy cc?

ja kochana doslownie blagalam gina o cc.. tak sie balam porodu naturalnego. Stwierdzil ze od roku czasu lekarze maja prawnie zabronione wykonywac cc jesli nie jest zagrozone zycie matki lub dziecka.. Mam niedoczynnosc tarczycy i wcale ich to nie interesowalo :no: Stwierdzil ze u niego w szpitalu jest darmowy epidural, wiec nie mam co sie bac, bo jego pacjentki nawet nie krzycza... Buahaha klamca.. Darlam sie w nieboglosy a ta przekleta ostetrica mowila zebym nie marnowala dechu i zebym nie krzyczala.. nosz k**** :wściekła/y: Jak boli to sie dre do jasnej..:eek: Epidural dzialal dwie godzinki, jak nadszedl 10cm, to akurat przestalo dzialac, i niby dali mi kolejna porcje w rurke, ale nic a nic nie dzialal. Najgorsze bole czulam ze zdwojona sila, parlam z bolem nieziemskim, a sil juz nie mialam zeby przec, bo moje skorcze meczyly mnie od 9 rano a urodzilam o 4.51.. czyli 20 h pozniej.. I nawet nie moglam sie polozyc bo sala byla 9 osobowa, babki po porodach, wiec gdzie bede w srodku nocy tam im sie drzec? Siedzialam na korytarzu jak ta idiotka, lazilam jeczalam i plakalam.:-(Przysypialam na siedzaca na dwie minuty miedzy jednym skurczem a drugim, bo jakies 6 godzin mialam skurcze co 3 minuty a rozwarcie na 2 cm.. Oczywiscie mnie nacieli, wiec po porodzie bylo tylko gorzej..
Nie pocieszam cie, bo mnie tak wszyscy pocieszali i mowili ze nie jest tak strasznie, az w koncu uwierzylam w to i w magiczna moc epiduralu, i tym bardziej sie meczylam kiedy to wszystko okazalo sie nieprawda..
Jesli naprawde boisz sie porodu to jedyne wyjscie - idz do psychologa i popros o odpowiednie zaswiadczenie, z takim papierkiem zrobia ci cc bez problemu. Jesli kiedykolwiek mialabym zdecydowac sie na druga ciaze(choc raczej to nie nastapi) to pierwsze co to lece do psychologa, za porody naturalne serdecznie dziekuje- nie skorzystam :-D

Anika, No to ta moja kurtka to taka do adidasow tez by byla ..ale jest bezowa..tnz taki kolor cappucino

Ja niepredko wroce na obcasy .... jesli mam gonic mojego Mateusza to tylko w plaskich butach

O podsunelas mi dobry pomysl

Adidasy..adidasy na wiosne...pewnie nr 24..teraz nosi 22-23

Na wiosne zaczniemy tez przygode z odpieluchowaniem wiec moze moze poszukam pierwszych majtek. Kolezanka w lecie jak poszla kupowac majtki dla swojego syna 2,5 roku to wrocila w szoku i mowi ..sobie nie kupuje takich drogich majtek... :-))))

Dresiwa takie na 7-8 lat widzial w duzym wyborze w IDEXE i troche tez bylo w zecie tzn Zainner
Nie zdazyalm podejsc do Oviesse a tak pamietam w jeseni byly dresiwa i spodnie ze sciagaczami na dole nogawek..i duzy wybopr spodni w èpiazza Italia ale dosc grube wiec bardziej na zime niz na wiosne

Aaaaaa..jezdzicie na nartach?

Wiecie co ja juz chce wiosne .... do bani taka zima nie zima ...zero sniegu a ja narty sobie pod choinke sprawilam i po 3 lòatach chcialam w koncu wrpocic na stok a tu i co 8 grudnia nie pojechalismy na narty, bo sniegu nie bylo nawet w Cervini, teraz mieli znajomi jechac wczoraj, ale syfna pogoda w gorach a poza tym ja pracy ... moja rodzinka settimane bianca organizuje w Pinzolo jak co roku, ale centralnie sie przeprowadzamy,...bo od 25 lutego a poza tym mam audyt IKEI i musze byc w tym tyg w pracy. wiec chyba narty sonie poczekaja .. albo pojade w ta sobote

ivi przykro mi bardzo, ja mam niestety bardzo podobne doswiadczenia z tym znieczuleniem, zreszta pewnie pamietasz, wlasnie dlatego dla mnie to jakas pomylka...
chociaz podobno sa dziewczyny zadowolone z tego znieczulenia, moze powinni wymyslec metode sprawdzania, dla ktorej kobiety to jest dobre, bo na pewno nie dla kazdej...

strega ja we Wloszech to jeszcze nie znalazlam majtek takich malych na mojego Mikolaja ;-)
w MotherCare w Polsce zawsze kupuje na zapas duze paczki

ja kilka razy w zyciu bylam na nartkach, wczesniej w Polsce, a w tamtym roku w Cavalese, ale zawsze pozyczamy caly sprzet, bo jakos tak za malo jezdzimy, zeby oplacalo sie kupowac... no a w tym roku to dramat ze sniegiem, chcielismy na sanki w pobliskie gory pojechac, ale wlasnie wrocil kolega i mowi, ze tylko wysoko na stokach jest snieg...

Ostatnia edycja:
witam sie i ja.
wlasnie skonczylam plotkowac z moja siostra i powiedziala za byli przed swietami w naszych polskich gorach i sniwgu co nie miara i mala miala fajna zabawe bo w gdyni sniegu nie uraczy:sorry: i to w styczniu.a jest juz taka duza ze nosi ubranka na rozmiar 82-86:szok:,bylam w szoku jak mi to powiedziala.zaraz wstawie zdjecie na odpowiednim watku to same zobaczycie.
u mie saldi oficjalnie jutro startuja a le juz u mnie w miescie mozna spotkac obnizki.my dzisiaj z moim F.kupowalismy upominki na befana dla corek i na kazdy artykul mielismy juz zaaplikowane 40% sconto z czego sie bardzo ciesze bo zaoszczedzilismy prawie 50 euro.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry