• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Witajcie :)
Ja dzis porobilam troche porzadkow :)
Ale teraz odpoczynekkkk do gory brzuchem ;-)
Anika- temat rzeka :tak: wlosi to chyba maja we krwii, mam tylko jednego kolege z pracy, ktory lubi i jest punktualny, z reszta to juz znacznie gorzej....
Ja na swoj slub sie nie spoznilam, przyjechalam punktualnie (tu panny mlode to z godzinke potrafia miec poslizg... a dla mnie to po prostu nieelegancko) i siedzialam w aucie bowiem zapowiedzialam fotografce, ze nie wyjde do momentu gdy nie wpakuje wszystkich gosci do kosciola :wściekła/y: bo sie szwendali wszedzie :cool:
Nie wiem jak to bylo na moim slubie, mysle, ze wiekszosc byla w kosciele, bo tez nie rozumiem, co za sens jest przyjechac tylko na przyjecie slubne :eek:

Ale z drugiej strony tez tak mam, jak robimy kolacje i moj maz kupuje, albo sprzata wszystko na ostatnia sekunde (on z tych last minute...) a ja w nerwach, bo nie moglam czegos przez niego dokonczyc, albo sie umyc, to wtedy przyjda predzej...jak czasem uda mi sie uwinac to potem odgrzewam.... ehhh

U mnie dzis bylo 5stopni rano :baffled:, ze nie wspomne, ze w sypialni 16,5... albo termometr mamy zepsuty...:baffled:
Na szczescie w ciazy to chyba jest tak, ze krazenie krwi jest wieksze i koobieta odczuwa mniej zimno, prawda? Bo ja straszny zmarzluch jestem i w starym domu przy 19stopniach nie bylo mnie widac pod kocami ;-)

strega- ja jak nie znam slownictwa to biore sobie przyklad jakiegos podobnego CV i skladam albo np patrze na oferty pracy, jakie maja wymagania i biore potrzebne slowka, nie wiem czy chociaz troche pomoglam :eek:

Cos takiego znalazlam
"capacità di governare un cavallo sia a terra che in gruppo, anche in momenti più scomodi, avere una competenza minima nel campo psicologico e psico-fisico del cavallo, pedagogia e tecniche educative, conoscere la sua anatomia e saper collegare i vari disturbi o comportamenti con fatti o problemi di salute, una approfondita conoscenza per l' equitazione basilare e tecnica."

conduzione di riprese
di messa in sella
lavoro alla corda

Ostatnia edycja:
reklama
Sicil dzieki...cos pokombinuje....on to raczej takie prace bardziej stajennego w stadninach

Ranyyy...ale ryzykowalam popoludnie. wrocilam po 12 do domu po 4hpracy ...ormai faccio part time prze te chorobska Mateusza...zaliczylam obowiazkowy obiadek z "prawie tesciowa" co rano zajmowala sie Mateuszem i przed 14 wyszla ..odetchnelam...poszlam polozyc Mateusz spac...za 15 minut domofon...wraca....nie odpalil jej samochod a od 7 rano stoi na mrozie a to stare uno i akumulator pozostawia wiele do zyczenia. Pech chcial,ze moj v jest na szkoleniu w umbrii od dzisiaj...i zabral tez ze soba kable..wiec ja jej nie pomoge....bo nie mamy kabli nawet. Na szcescie zadzwonila do swojego mechianika i ma przyjechac....Modlmy sie zeby to byla bateria bo jak nie to szykuje mi sie "milutkie" popoludnie z tesciowa grrrrr

Strega, jeszcze cos takiego znalazlam:

Compiti specifici dell'indirizzo professionale 'Cure'

• abbeverare e foraggiare i cavalli, spazzolare e tosare il pelo, intrecciare la criniera, pulire gli zoccoli,controllare i ferri;
  • occuparsi degli animali ammalati, feriti o convalescenti secondo le istruzioni del veterinario;
  • pulire i box, arieggiare, mantenere in buono stato il materiale e le infrastrutture del maneggio;
  • preparare il cavallo per l'allenamento, effettuare il suo riscaldamento e metterlo in confidenza, condurlo a mano, allenarlo in piano o alla longe, montarlo e abituarlo alla presenza del cavaliere;
  • insegnare le cure di base e le tecniche equestri per relazionarsi al meglio con l'animale, informare la clientela e i proprietari;
  • partecipare alle trasferte in occasione di competizioni (trasporto e cura dei cavalli, assistenza ai cavalieri in gara, ecc.);

reklama
Dzisiaj jestem pierwsza?:-D gdzie sie podzialyscie?
My dzisiaj zostajemy w domu Lorenzo jest przeziebiony w nocy zle spal bo ma zapchany nosek mam nadzieje ze inchalacje rozwia problem.
Milego dnia dziewczyny!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry