• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Puk puk mamusie:-)mozna sie dolaczyc do grona??mam na imie Aga sposata od 2 lat z wlochem a od 8 miesiecy szczesliwa mama malutkiej Fiammetty:laugh2:mieszkamy na Toscanie ,szukam kogos z okolic do zaprzyjaznienia sie,moze tutaj kogos znajde??!!poza tym mam tutaj rodzinke mame,siostre i ciotunie:-)pozdrawiam cieplutko

Witaj!! Ja niestety w rzymie, wiec nie za blisko..ale za to zawsze blisko wirtualnie :-D

reklama
Sicil...
I cosiddetti giorni della merla sono, secondo la tradizione, gli ultimi tre giorni di gennaio (29, 30 e 31). Secondo la tradizione sarebbero i tre giorni più freddi dell'anno (anche se alcune leggende e tradizioni ne specificano come variante gli ultimi 2 giorni di gennaio e il primo di febbraio).

Czyli na te nazimniejsze masz szanse sie dogrzac...ja tez wczorja troche dogrzalam rodzicow klimatyzacja z inwentererem ...bo Mateusz cos poprzyciskal w zdalnym sterowaniu ogrzewania...i wylaczyl je. Ja poszlam go usypiac a oni pomarzli....ale pozniej ich dogrzalam na noc.

dostalismy wczoraj wstepne preventivo naszych modyfikacji...w nowym mieszkaniu...ostro jest...wg konstrukr tora mielismy sie zamknac w 10 000 ale wg geomtry wyszlo 20 000 i to bez IVA..plus cala lazienka ( plytki plus sanitari)...w poniedzialek bedzie walka.
Sama predyspozycja do aria condizionata (3 split) 1700€!!!! klimy pewnie nei zalzymy na to lato , bo bedzie od groma innych kosztow ale przynajmniej predyspozycja jest.

cucciola ...witaj

jeste,jestem..
nie zaginelam...
scuola bus zamarzl w ten dzien,ale popoludniu juz funkconowal....
strega,naprawde fajne to sito...w najblizszym czasie nie przyda mi sie ale predzej czy pozniej tak..
luczka jak lory?lepiej?
ivi ja na zadne becikowe sie nie zalapalam,napisz jak ci poszlo..
eve walizki spakowane?,z apare dni do domciu sie wraca...
kosmitka jak miko stamattina?
sil kiedy masz polowkowe?no i jak kwestia z imeniem,rozwiazana ,czy odlozona do przerobienia?
ptynia nas juz opuscila
asienka to juz w ogole o nas zapomniala
zyta nie powroci juz nigdy(z polski)
agatka wczasuje sie na calego na moich ziemiach ...
a ja biore sie do roboty...

Wloskie becikowe nie dla mnie.. moj zarabia za duzo wedlug ich mniemania :-( Orientujesz sie moze czy carta acquisti nadal istnieje?

cucciola79 witaj!
Anika dziekuje ze pytasz.. Lorenzo dzisiaj juz lepiej ogolnie nic mu nie jest tylko to katarzysko po pas ciagle chodzi i pokazuje ze chce wysmarkac nosa:-D a jak tam twoje chlopaki? Giulio juz pewnie biega?
kosmitka zycze zdrowka a Miko pewnie przechodzi bunt trzylatka:-D
strega troche kasy wam pojdzie my tez mamy zamiar zrobic remont ale jak pomysle o funduszach to mi sie nie dobrze robi
wlasnie nie ktore dziewczyny poznikaly :crazy: mam nadzieje ze wroca

Siedze i ogladam tv ciagle mowia o tym statku przez glupote jednego tyle ludzi ucierpialo:no::wściekła/y:

cucciola witaj i nie przepadaj :-)

sicilpol
pewnie troche mozesz sie ruszac,
ja to ostatnio mam mega lenia, zaden balagan mi nie przeszkadza, dobrze, ze maz sie wykazuje :-)

luczka fajnie, ze Lorenzo juz lepiej :-) oby katar tez minal szybko!
hahaha, Mikolaj to plynnie przechodzi z jednego buntu w drugi ;-) ale pocieszajce, ze kazdy kolejny jakos tak jakby coraz lagodniej przechodzi, hehe, jak dojdzie do buntu nastolatka, to juz w ogole nie bedzie mu sie chcialo ;-)

Strega- my tez wpierw przy remoncie zrobilismy tylko predyspozycje, ale jednak przy tych chlodach, to tak sie szybciej czlowiek ogrzeje- nie milej, ale szybciej
Wykorzystujemy okazje, kolega meza z pracy sie przenosi i sprzedaje nam fajne klimatyzatory naprawde po kosztach, dodam, ze maja moze z 7miesiecy i dobre parametry- wiec grzechem byloby nie brac.
Tak to jest z tymi kosztorysami, my za remont mielismy dac 50tysiecy a do 90dobilismy w wszystkimi gowienkami (alle mielismy chate prawie grezzo)
A lazienki drogie sa jak pies, wszystko co ladniejsze, to juz kaza nazywac design i cena w gore :(

No wlasnie tak sie dni nazywaly, dzieki :tak: slyszlam jak maz o tym mowil przez telefon, ale mi uciekla nazwa.
Uuuu to jeszcze przed nami :eek:
Wczoraj maz chcial sobie posluchac bobo, wiec zaczal mnie odkrywac, a ja narzuta, koldra, podomka, pidzama flanelowa... zmachal sie chlop ;-)

Cucciola79- witaj wsrod nas, a wiesz, moj maz mnie zlapal wlasnie na tego cucciolo ;-) mial taki podobny nick, ktory tak mi sie spodobal, ze zagadnelam...i wpadlam po uszy ;-)

Ivy- podmawiam sie o na namiary na te kolderke i cala posciel do lozeczka, bowiem zakochalam sie, nie wspominajac o slicznym aniolku w tym lozeczku :tak:
Ivy, w Polsce chyba tez sie nie zalapiemy na becikowe? :(
Carta Acquisti tez chyba do jakiegos pulapu
Carta Acquisti - Minori di 3 anni - Ministero dell'Economia e delle Finanze :)

Luczka- no wlasnie, moja siostra cos mi wspominala, ze kapitan "spadl" do szalupy jak utrzymuje? to prawda?

Kosmitka- na gardziolko syropik z cebuly (ale to po pracy) plus herbatka z cytrynka i miodem- by wygryzlo

Anika jestessss :) Wczoraj bez ciebie pusciutko tu bylo :( polowkowe hmm no wlasnie, w tych nerwach karteczki nawet nie wyciagnelam i jest tak: w pierwszej dekadzie lutego znow wizyta- wiec pewnie polowkowe- zapytamy do przed wizyta. Z imieniem narazie cisza :tak: Ale ostatnio moj maz cos tam zartowal z powodu tego imienia Matylda w towarzystwie tesciowej i mowi ze ja mam jakies dziwne upodobania, ze Stefana pewnie i bym wymyslila. Tesciowa nie zajarzyla i mowi ze Stefan ladne imie. Taka glupiutka rozmowa pozwolila mi wierzyc, ze moze tesciowa jest bardziej otwarta :tak: w koncu swojego drugiego syna np. nie nazwala po swoim ojcu, bowiem ponoc imie jej sie nie podobalo- jednymy slowem jest nadzieja ;-)

ciucciola79 witaj serdecznie w naszym gronie..!!!
my nigdy contro itali ani contro poloni ,my tylko contro glupocie ludzkiej a ta nie ma narodowosci...
napisz skad z toscana jestes,mamy(albo mielismy,bo juz nas nie kocha)
ptynia ktora mieszka w toscana..
ivi,jakie byly wymogi na to becikowe?jake isee?
mi to nawet tego dla bezrobtnych z urzedu miasta nie dali..
z Ale bralam maciezynskiwe bo bylam zatrudniona,po wyczerpaniu wszystko co mozliwe, sie zwolnilam,z Giulio zas bezrobotna..
ps.oczywiscie ja wzielam sie za pisanie mojego poscika to nie bylo ani kosmitki ani sil
carta acquisti ma bardzo niska soglia ,nie pamietam teraz czy 5 tys isee,ale ta carta to naprawde grosze ,jakies 40 euro co 2 miesiace jak sie nie myle...
eveeeeee,meldowac mi sie tu szybciutko!!co to ma znaczyc?
ps.jak wzielam sie za pisanie mojego poscika to nie bylo jeszcze ani luczki,ani kosmitki ,ani sil,ile mi to pisanie zajelo?
wstawiam moj a tam 3 inne przede mna...
sil,napisz o co chodzi z tym becikowym w polsce?a czemu i w polsce i we wloszech,nie jest to tak ze tylko w jednym kraju mozesz wziac?

Ostatnia edycja:
reklama
Anika- bo my jestesmy takie speedy gonzalesssss ;)

Co do becikowego..
W Polsce moge chyba, bowiem jestem zameldowana, tak mi sie wydaje, problem w tym, iz jest tam chyba pulap zarobkow 80tysiecy na rodzine :(
We Wloszech nie mam takiej opcji, tu chyba nic nie daja?
Moze w innych regionach, bo na Sycylii to chyba nieee :no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry