• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Witajcie :)
Ja dzis od rana w ferworze prania, bo wyszlo slonce i trzeba je dobrze wykorzystac ;-)

Luczka- duzo zdrowka dla Lorenzo! jak maly reaguje na inhalacje?

Kosmitka- u mnie czuc juz od 3tygodni, przedtem to byly taki laskotania (lekarz potwierdzil, ze to nozkami mi wywijal) a od wczoraj pukania mam, ale takie niesmiale i jak tylko dotkne, to ucisza sie, hihih chyba jeszcze nie wie o nas ;-)
Miedzy nami jest chyba miesiac roznicy, prawda? Mi w czwartek lekarz poweidzial ze za 10dni pozegnam sie z laskotaniem i przywitam kopy :baffled:
Ogolnie maly jest straaaasznie ruchliwy, chyba po tacie ;-)
Odwazny Miko :tak:

reklama
sicilpol gratuluje pierwszego kopniaczka piekne uczucie choc Lorenzo malo sie ruszal nieraz musialam go zmuszac za to teraz nadrabia za dwoch:-D mam nadzieje ze dane mi bedzie jeszcze kiedys poczuc kopniaczki drugiego malenstwa;-)
Lorenzo na inchalacje reaguje dobrze a wrecz chce sobie je robic ciagle ale on jest przyzwyczajony bo praktycznie prawie od urodzenia mu je robimy inchalator mamy w ksztalcie pingwina i traktuje go jako zabawke moze to tez mu pomoglo w oswojeniu sie z nim:-D
Anika no wlasnie jak tam scuolabus przyjechal? gdzie sie podziewasz?
kosmitka Miko to prawdziwy facet co sie bedzie mazal przed przyszla bratowa;-):-D
pozdrawiam reszte dziewczyn.

Hej! w koncu mam chwile zeby sie zameldowac najpierw rano bylam w pracy a potem moj maly lobuz nie dal mi nic napisac teraz juz spi.
strega mam nadzieje ze tesciowej samochod odpalil;-)dzieki za stronke ide szukac "Listy do M"

Znalazlam fajna strone moze macie ochote poczytac a moze juz ja znacie:-D dziewczyna fajnie opisuje perypetie bycia mama we Wloszech
Chodzić w ciąży i być mamą we Włoszech

Fajna stronka, dzieki!! Wlasnie wyczytalam na niej o bonus bebè, musze sie doinformowac czy mi sie nalezy i bede niosla papiery bo czas do 31 stycznia tylko mam. :tak:

hej hej...melduje sie pozno..ale lepiej pozno niz wcale

Tesciowa ruszyla....to byl akumulator juz sonie zakupila nowy.....

Dzisaj jestem caly dzien w domu z moim bakiem Mateuszem....nie dal mi pospac 6.50 juz go nosilo...ale rpzynajmniej juz od 15 minut kima
chcialam poogladac troche Julii a tu cos sie wczytuje i wczytuje kinomaniak...szkoda

ide looknac na stornke Flightradar24.com - Live Flight Tracker! ...gdzie jest samolot moich rodzicow...sa w drodze do mnie...juz sie nie moge doczekac...
polecam ta stonkje widac na zywo wszystkei samoloty w powietrzu..i jak sie rpzmeieszczaja...wystaczy najechac na zolty samolocik to podaje z boku wszystkie inf trasa, przewoznik...wysokosci...krzyzyki to Namierzylam samolot...sa juz za Bolazano

Luczka ..zdorwk dla Lorenzo. My dzisiaj bylismy na kontroli. Kaszle nadal ale na mokro i ladnie sie okleja wszystko..ale juz jest dobrze...powoli mozemy wychodzic ..ale nie w najwieksze mrozy..u mnie teraz jest chyba 0 ale o 9.30 bylo -3

jeste,jestem..
nie zaginelam...
scuola bus zamarzl w ten dzien,ale popoludniu juz funkconowal....
strega,naprawde fajne to sito...w najblizszym czasie nie przyda mi sie ale predzej czy pozniej tak..
luczka jak lory?lepiej?
ivi ja na zadne becikowe sie nie zalapalam,napisz jak ci poszlo..
eve walizki spakowane?,z apare dni do domciu sie wraca...
kosmitka jak miko stamattina?
sil kiedy masz polowkowe?no i jak kwestia z imeniem,rozwiazana ,czy odlozona do przerobienia?
ptynia nas juz opuscila
asienka to juz w ogole o nas zapomniala
zyta nie powroci juz nigdy(z polski)
agatka wczasuje sie na calego na moich ziemiach ...
a ja biore sie do roboty...

anika fajnie, ze jestes :-)
mnie cos gardelko drapie, niedobrze, ale Miko dzis juz fajnie, usmiechniety poszedl :-) ta rozpacz to byla chyba troche z powodu, ze nie moze zarzadzic, ze ma byc tak jak mowi ;-) on ma wyjatkowo silna potrzebe decydowania o sobie

no wlasnie cos niektore dziewczyny zniknely, moze jeszcze wroca :-)

r.gif

melduje sie i ja :)

Dzis zrobilam porzadek w domu, ale delikatnie, robilam sobie przerwy, by sie nie zmeczyc (zajelo mi 4godziny to co normalnie bym zrobila w 45minut), niestety nie moge patrzec na doslownie kurz i brud a maz wraca o 19 i nie mam serca go ganiac :no:
Do tego...no faceci nie maja po prostu daru do sprzatania
Nie robilam zadnych schodow ani niczego nie dzwigalam, wiec uznalam, ze moge :tak:
Dobra wiesc, w sobote zalozna nam klimatyzacje- to w ten sposob troche taniej sie dogrzejemy :tak:
A maz znalazl juz tu 5rodzin gotowych podpisac nie tylko petycje jak przedtem ale i zobowiazanie zalozenia gazu
Ufff oby do nastepnej zimy...
Szkoda ze teraz jest ten okres najzimniejszych dni, nie pamietam jak oni go nazywaja?

Mam nadzieje, ze wszystkie mamy i dzieciaczki maja sie dzis dobrze?

Ja mam termin na 18czerwca teoretycznie :tak:

Opowiadalam Wam o mojej siostrze?
Oszalala i dla chrzesniaka wykupila pol sklepu odziezowego :tak: Kochana jest, mam nadzieje, ze niedlugo bede i ja robic zakupki na odwrot :tak:

Do tego mamy dwa pierwsze prezenty...smietniczek na pieluszki i sterylizator :eek:

reklama
Puk puk mamusie:-)mozna sie dolaczyc do grona??mam na imie Aga sposata od 2 lat z wlochem a od 8 miesiecy szczesliwa mama malutkiej Fiammetty:laugh2:mieszkamy na Toscanie ,szukam kogos z okolic do zaprzyjaznienia sie,moze tutaj kogos znajde??!!poza tym mam tutaj rodzinke mame,siostre i ciotunie:-)pozdrawiam cieplutko

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry