• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Cucciola79 nie moge narzekac na mojego P, to prawda, ale powiem ci, ze jak go poznalam, to byl taki jak wiekszosc facetow, nie robil, nic, ale nie dlatego,ze nie umial, dlatego, ze nie musial, bo w domu byla mama, ktora robila (i robi nadal) wszystko za wszystkich domownikow. Jak zamieszkalismy razem, to po prostu zaczal ujawniac powoli swoje zalety:-D, a po urodzeniu dziecka to juz w ogole mu sie "poprzewracalo" w glowie:-D. Tzn powiem tak, mamy nasz uklad, jak ja nie pracuje (pracuje sezonowo zazwyczaj 6 miesiecy w roku) to dom oczywiscie jest na mojej glowie, niemal w 100%, i uwazam to za normalne, oczywiscie pomaga mi jak trzeba, w momencie gdy pracujemy oboje, dzielimy sie obowiazkami, on i ugotuje, i posprzata, zajmie sie dzieckiem itp.
Moja tesciowa oczywiscie byla w szoku jak 4 miesieczny Patryk zostawal sam z tata, nie wierzyla, ze bedzie w stanie zmienic dziecku pampersa, ubrac, wziac na spacer, na plaze, nakarmic:szok:. Tak wiec sadze, ze i twoj potrafi, ale poki ma obok siebie kogos co zawsze wszystko zrobi to po co??!! Nie mowie tego w negatywnym znaczeniu, nie zrozum mnie zle, to po prostu naturalne, ilu takich znam:tak:, maja mamy, zony, ktore przygotowuja im nawet ubranie do zalozenia na codzien, o tak, moja tesciowka tez tak robila tesciowi, codziennie na fotelu przygotowane wszystko! mam taka dobra znajoma, i robi to samo, a nie jest w wieku mojej tesciowej, ma ok 50-tki, wiec mloda kobieta.
A jesli chodzi o dolegliwosci dzieciece, to niestety te nasze malenstwa nacierpia sie bardzo, kolki, utrapienie z tymi kolkami, i twoja coreczka juz ma 8 miesiecy i jeszcze ja to meczy, piccola. Zabki, wlasnie kilka dni temu rozmawialam z moja dobra znajoma, na temat zabkow u naszych dzieci, mojemu wyszedl pierwszy dokladnie w 8 miesiacu, jej dziecku w 6-tym miesiacu, wiec nie ma reguly, kazdy ma swoj rozwoj, zobaczysz przyjdzie pora na zabki, nie martw sie na zapas, wyjda, wyjda:biggrin2:
a Twoj maz tez jest wlochem??
co do obowiazkow domowych czy przy dziecku to nie mam co narzekac gorzej z gotowaniem:no:
poza tym faktycznie wiecznie rozpieszczany przez mamuske:szok:do tej pory tesciowka nie wierzy ze i on umie zmieniac pampersa,jej wszystko wydaje sie takie dziwne co on robi:no:ojj a zreszta nie chce mi sie o tych tesciach nawet gadac,mieszkamy obok a wiec mozecie sobie wyobrazic!!

reklama
Cucciola, tak moj P to italiano, moja tesciowa raz to przeszla sama siebie...Patryk mial juz ok 3 lat, moze nawet wiecej, byl u niej, wiec zostawilam jej wozek jak zawsze, gdyby chciala wyjsc na spacer, czy do sklepu, w domu z nia mieszka moj szwagier, starszy brat mojego P, i on caly zadowolony wyrazil chec, by zabrac patryka na spacer, na co wtracila sie moja tesciowka i zabronila mu, bo przeciez on wozka nie bedzie umial prowadzic!!!! Moja tesciowka kochana kobieta:-)bo widujemy sie rzadko, teraz mieszkamy 40 km od siebie, czasami jakis telefon, wizyta w locie, obiadek rzadko - musi byc okazja, jest ok!
Moj maly pamietam troszke mi goraczkowal podczas wyrzynania sie zabkow, ale nie cierpial np z powodu swedzocych dziaselek, zadnych masci nie stosowalam, kupilam mu nawet silikonowe gryzaki, ale nie uzywal ich praktycznie w ogole, jedyne co to goraczka, owszem.
Cucciola jest taki temat Przedstawmy sie na naszym wloskim watku, wpisz sie, wszystkie tam jestesmy:tak:, poznasz nas lepiej.
Biegne po malego do przedszkola

Moja mloda jak nie urok to sraczka
unhappy.gif
Skonczyl jej sie tradzik niemowlecy, od kilku dni ma na buzi czerwone szorstkie plamy.. Boje sie atopii, ale plamy tylko na skroniach i brwiach...Dzis troche jasniejsze, ale w srode pedze do dermatologa.. Jesuu czy to sie wszystko kiedys skonczy? Czy ktoras kiedykolwiek miala podobny problem?
shocked.gif

pospalam troszke z giulio i na nowo sil nabralam...teraz musze wymyslec co tu na kolacje upichcic...
cucciola mojemu Ale zaczely wychodzic zabki jak mial 6 miesiecy,jak mial rok to praktycznie mial juz prawie wszystkie zeby..przeszdl ten okres bez problemow...
u Giulio zas pierwszy zabek ukazal sie jak mial 11 miesiecy,w ciagu tygodnia wyszly mu 4 i tak pozostalo,cisza na horyzoncie...troszeczke byl marudny,no ale wychodzily mu 4 na raz...
temat maz...
jestem tego samego zdania co eve...
ja nie pracuje wiec dom na mojej glowie,moj m.wraca do domu o 19 tej,wiec ciezko aby mi cos pomogl wczesniej(w przerwie na obiad pobawi sie z giulio)..ale musze go pochwalic ze mycie dzieci nalezy do niego,po kapieli mnie wola na ubieranie...robi to od urodzenia Ale..
no a gotowanie (sobota kolacja i niedziela)to jego pasja,jak juz wiecie co niedziele jakies kluchy klei...
wczoraj byly kopytka..
sil ..gdzie sie podziewasz?to juz po 16tej a ty sie jeszcze nie zameldowalas..
ivi. giulio mial cala buzke taka szorstka a najbardziej przy uszach i na policzkach,w aptece dali mi masc dermalex repair,na eczema atopico,po paru dniach ustapilo.

Ostatnia edycja:
pospalam troszke z giulio i na nowo sil nabralam...teraz musze wymyslec co tu na kolacje upichcic...
cucciola mojemu Ale zaczely wychodzic zabki jak mial 6 miesiecy,jak mial rok to praktycznie mial juz prawie wszystkie zeby..przeszdl ten okres bez problemow...
u Giulio zas pierwszy zabek ukazal sie jak mial 11 miesiecy,w ciagu tygodnia wyszly mu 4 i tak pozostalo,cisza na horyzoncie...troszeczke byl marudny,no ale wychodzily mu 4 na raz...
temat maz...
jestem tego samego zdania co eve...
ja nie pracuje wiec dom na mojej glowie,moj m.wraca do domu o 19 tej,wiec ciezko aby mi cos pomogl wczesniej(w przerwie na obiad pobawi sie z giulio)..ale musze go pochwalic ze mycie dzieci nalezy do niego,po kapieli mnie wola na ubieranie...robi to od urodzenia Ale..
no a gotowanie (sobota kolacja i niedziela)to jego pasja,jak juz wiecie co niedziele jakies kluchy klei...
wczoraj byly kopytka..
sil ..gdzie sie podziewasz?to juz po 16tej a ty sie jeszcze nie zameldowalas..
ivi. giulio mial cala buzke taka szorstka a najbardziej przy uszach i na policzkach,w aptece dali mi masc dermalex repair,na eczema atopico,po paru dniach ustapilo.

No wlasnie ma taka szorstka przy uszach i brwi.. Przeszlo mu i juz nie bylo nawrotow?
Strega no wlasnie sek w tym ze nic nowego nie jadlam..

ivi, giulio tez mial przy brwiach ale najwiecej przy uszach i na policzkach,byl w wieku miej wiecej twojej giuli,jakies 2-3 miesiace,przeszlo mu po jakims tygodniu po tej masci ,nigdy nie powrocilo,raz na jakis czas ma jakas krostke tu i tam ,ale innego typu..

ivi, giulio tez mial przy brwiach ale najwiecej przy uszach i na policzkach,byl w wieku miej wiecej twojej giuli,jakies 2-3 miesiace,przeszlo mu po jakims tygodniu po tej masci ,nigdy nie powrocilo,raz na jakis czas ma jakas krostke tu i tam ,ale innego typu..
To mnie uspokoilas.. juz sie martwilam ze jej te problemy zostana..:szok::szok::szok:

reklama
Cucciola79 nie moge narzekac na mojego P, to prawda, ale powiem ci, ze jak go poznalam, to byl taki jak wiekszosc facetow, nie robil, nic, ale nie dlatego,ze nie umial, dlatego, ze nie musial, bo w domu byla mama, ktora robila (i robi nadal) wszystko za wszystkich domownikow. Jak zamieszkalismy razem, to po prostu zaczal ujawniac powoli swoje zalety:-D, a po urodzeniu dziecka to juz w ogole mu sie "poprzewracalo" w glowie:-D. Tzn powiem tak, mamy nasz uklad, jak ja nie pracuje (pracuje sezonowo zazwyczaj 6 miesiecy w roku) to dom oczywiscie jest na mojej glowie, niemal w 100%, i uwazam to za normalne, oczywiscie pomaga mi jak trzeba, w momencie gdy pracujemy oboje, dzielimy sie obowiazkami, on i ugotuje, i posprzata, zajmie sie dzieckiem itp.
Moja tesciowa oczywiscie byla w szoku jak 4 miesieczny Patryk zostawal sam z tata, nie wierzyla, ze bedzie w stanie zmienic dziecku pampersa, ubrac, wziac na spacer, na plaze, nakarmic:szok:. Tak wiec sadze, ze i twoj potrafi, ale poki ma obok siebie kogos co zawsze wszystko zrobi to po co??!! Nie mowie tego w negatywnym znaczeniu, nie zrozum mnie zle, to po prostu naturalne, ilu takich znam:tak:, maja mamy, zony, ktore przygotowuja im nawet ubranie do zalozenia na codzien, o tak, moja tesciowka tez tak robila tesciowi, codziennie na fotelu przygotowane wszystko! mam taka dobra znajoma, i robi to samo, a nie jest w wieku mojej tesciowej, ma ok 50-tki, wiec mloda kobieta.
A jesli chodzi o dolegliwosci dzieciece, to niestety te nasze malenstwa nacierpia sie bardzo, kolki, utrapienie z tymi kolkami, i twoja coreczka juz ma 8 miesiecy i jeszcze ja to meczy, piccola. Zabki, wlasnie kilka dni temu rozmawialam z moja dobra znajoma, na temat zabkow u naszych dzieci, mojemu wyszedl pierwszy dokladnie w 8 miesiacu, jej dziecku w 6-tym miesiacu, wiec nie ma reguly, kazdy ma swoj rozwoj, zobaczysz przyjdzie pora na zabki, nie martw sie na zapas, wyjda, wyjda:biggrin2:

eve jak bym czytala o moim mezu:-D moja tesciowa jak Lorenzo sie urodzil to ciagle powtarzala ze kiedys to mezczyzni sie domem i dziecmi nie zajmowali:wściekła/y: chyba jej szkoda bylo synka ze go wykorzystuje;-):-D a tesciowi nie pozwalala malego brac na rece bo nie umie:szok: a ja zawsze jak wchodzilam do nich to pierwsze co robilam wciskalam dziadkowi wnusia na rece:-D wiem wiem zlosliwa jestem;-) a ona stala nad nim i powtarzala "attento" wrrrr
moj maz w domu nic nie robil a jak zamieszkalismy razem to we wszystkim mi pomagal oprocz prasowania ale jak ja w wakacje zostaje dluzej w Polsce to sam sobie prasuje chociaz mogl by zaniesc do mamusi a mieszka nad nami ale on nie chce dodam tez ze moj maz jest jedynakiem:cool2:
cucciola moj maly tez przechodzi ciezko zabkowanie pierwszy wyszedl mu jak mial 6 miesiecy a jeszcze nie ma wszystkich zebow.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry