• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

a wiec jestescie...a juz myslalam ze was zasypalo...
niedlugo to mnie zasypie...ale z rzymu nie mamy jeszcze odezwu...
strega,za ciekawie nie jest na rynku pracy i nie tylko...
u nas znalezc prace to jak zrobic w enalotto 6..
eve,a ty co dzis w planie,fryzjer?
ja nie moge nic planowac,dzis nadal w domu bo nawet saniami nie mozna sie przemiescic,po poludniu idziemy na plotki do kolezanki ,ale obo z klatki wiec nie grozi nam zaginiecie w sniegu...
dzieci sie troszke pobawia a my poplotkujemy...
eve o szymborsiej czytalam wczoraj ,jak czytalam swierze wiadomosci na internecie o tej porwanej w sosnowcu dziewczynce

reklama
Tak Szymborska wczoraj wieczorem zmarla, slyszalam na TVN-ie....
Anika nie fryzjer zostal przelozony na poniedzialek, mam kilka dni zatem na podjecie decyzji, sciac czy nie sciac...oto jest pytanie :crazy:, z jednej strony chodzi mi glowie sciecie, z drugiej troche szkoda mi sciac, wiadomo, niezdecydowana jestem w tej kwestii, od zawsze tak mam:-). Anika jeszcze troche i saniami bedziecie na tej polnocy jezdzic :-D, a tak na powaznie, wy zmieniacie opony na zimowki? my jak bylismy w PL to sie nagimnastykowalismy na letnich po sniegu, na szczescie szybko minelo. U mojego taty wczoraj bylo -17...brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
O rany wlasie powiedzieli, ze takie mrozy do polowy lutego w italii:szok:

melduje ze w Rzymie sniegu nie ma:-D i raczej nie bedzie bo jest w miare cieplo i wilgotno.
Dzisiaj bylam pierwsza przed 8 ale nikogo nie bylo wiec nic nie napisalam bo nie mialam co:-D
Lorenzo tez dzisiaj powedrowal do zlobka ale odbiore go przed spaniem.
W zlobku gira choroba "mani, piedi , bocca" speriamo bene mam nadzieje ze Lorenzo sie nie zarazi:wściekła/y: no nic takie uroki zlobka.
Buon pranzo kobietki.

eve nie zmieniamy opon,ale moj m.pare dni temu zastanawial sie czy na przyszly rok nie zafundowac sobie opon zimowych,bo w zeszla niedziele na zakupy sie wybralismy i nei moglismy z garazu wyjechac,prawie pol godziny prob,jakos dalismy rade ale samochodem rzucalo po calym podjezdzie,,ok byla to niedziela ,nikt jeszcze nie wyjechal samochodem,w ciagu tygodnia co co do pracy na 6.00 ida maja przechlapane,moj m. na 8.00 wiec juz wszystko ladnie jest odgarniete..ale tym pierwszym nie zazdroszcze..
luczka witaj z rzymu...
u nas tej choroby naszczescie Ale nie przerabial...i mam nadzieje ze sobie ja zaoszczedzi..

A co to za chorobsko??? musze cos poczytac bo nie slyszalam jeszcze o takim czyms:zawstydzona/y:. U nas w przedszkolu natomiast czas grypy nastal, dzisiaj rano w grupie Patryka bylo troje dzieci ale mial dojechac jeszcze scuolabus wiec pewnie z 10 ich bedzie na 22.
Luczka w Rzymie ponoc dzisiaj w nocy ma sypnac, ale jak bedzie to jutro nam opiszesz, bo prognozy nie zawsze sie sprawdzaja;-).
Anika no u Was to troche przechlapane, chyba warto wam bedzie fundnac sobie zimowki, roznica jakby nie bylo jest w przyczepnosci. Masz racje, najgorzej maja ci co z samego rana do pracy musza sie dostac.

W rzymie sniegu ani widau ani slychu :-D Co my sie tego sniegu i zimna tak boimy? Przeciez z PL pochodzimy, a w polsce minimum 4 miesiace mrozu co rok i snieg po kolana :tak: wiec dwa tygodnie chlodku jeszcze nikomu nie zaszkodzil, niech sie wlosi hartuja :-pZreszta co to za mroz jak tylko 5 stopni na minusie? Ja pamietam dwa lata temu jak mi na recepcji lezalo 20 akumulatorow bo klientom hotelowym pozamarzaly w nocy przy - 30 :-)To bylo wesolo :tak:Suszarkami hotelowymi rozmrazali :-D:-DMi to sie teskni za tym zimnem i sniegiem, bo wtedy swiat piekny bialy, a ze nos zmarznie, to co z tego? ;-)

odpisze tak tematycznie...

opony zimowe...tak mam..ale ja mam autko z polski i mialo w komplecie "od urodzenia" podwojne kapciuszki ( tzn 2 komplety opon na wlasnych felgach...na lato i na zime). Zmieniam je zazwyczja juz w listopadzie a w tym roku kupilam w PL dwie nowe opony...bo mi jedna w zeszlym roku moj V "pekl". We wloszech nie ma mojego rozmiaru, bo jakies niestandradowy 155/80R13. Raz ze zostalo mi rpzyzwyczajenie z Pl a dwa ,ze zawsze jedzizlam w zimie na narty wiec potrzeba. do tego w mojej provincji w zimie ejst obowizek albo zimowki albo lancuchy na pokladzie....lancuchow w zyciu nie zakladalam i pewnie nie zalozylabym sama.

Snieg....napadal owszem i wiecie jakiego sms dzis dostalam ze zlobka..."purtroppo oggi il servizio catering non consegna per i sdisagi della neve. dunque il nido oggi chiude alle 13"...no i musimy zabrac Mateuszka ze zlobka...padlo na V.

czesc Dziewczyny, ja tez jestem, jak juz donosila luczka u nas nie ma sniegu, a jak spadnie to pewnie i tak za chwile zniknie,
ja Cie ivi podziwiam za te milosc do zimna, snieg to ja owszem lubie, ale najlepiej jak lezy na jakies pobliskiej gorce, zeby mozna na weekend pojechac i sie pobawic, ale na co dzien to jak dziekuje, pamietam nasza ostatnia czy przedostatnia zime w Polsce, nie ruszalismy samochodu przez 2 tygodnie, bo po pierwsze trzeba bylo pol godziny odsniezac i skrobac, a po drugie, bylo tyle zasp, zrobilo sie dwa razy mniej miejsc parkingowych i znalezienie miejsca do zaparkowania graniczylo z cudem ;-)

a z tym suszeniem akumulatorow to niezla jazda musiala byc, ja tu w Rzymie widzialam raz kobiete, ktora skrobala szybe samochodu ksiazka, a dzis druga agentka karta bankomatowa, usmialam sie :-)

anika ale u Was to sobie nie wyobrazam za letnich jezdzic :-)
strega no to ladnie, ja myslalam, ze prywatne zlobki to nie robia takich numerow...

reklama
Kosmitko moze dlatego tak lubie zime, ze wlasciwie juz kupe lat zyje bez sniegu i mi za nim teskno.. Bo wczesniej siedzialam 6 lat we wloszech, wrocilam do polski, posiedzialam trzy lata i znow italia, wiec mialam chwilowy powrot do sniegu.. I pamietam jak dzis, jak wychodzilam rano o 6 na busika zeby pojechac do pracy i zachwycalam sie tym rzeskim powietrzem i zatrzymywalam sie zeby podziwiac iskrzacy sie szron na galeziach drzew.. Tego w szara wloska zime nie uswiadczysz.. A ze tylek marzl, a ze slisko.. no coz.. cos za cos :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry