• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Kosmitka....no niestety ...na zebraniu wpominali o tkaiej mozliwosci ..ale ja docechalam do rpayc bez wiekszych problemow..wiec myslalam,ze na 12...to sie poprawi sytuacja ..u mnie drogi prawie juz czarne..ale kij wie skad ten catering dojezdza

rany moze to juz nie byc moj problem..o 15 nastepna phone conference...tym razem z szefem moje szefowej....mysle ze cos tam zakomunikuja..informacje ida kaskadowo..juz wiemy ze nie ma szefa- szefa moje szefowej...teraz schodizmy szczebel nizej...do f gosziny 17 moze i nie byc mnie

reklama
Kosmitka....no niestety ...na zebraniu wpominali o tkaiej mozliwosci ..ale ja docechalam do rpayc bez wiekszych problemow..wiec myslalam,ze na 12...to sie poprawi sytuacja ..u mnie drogi prawie juz czarne..ale kij wie skad ten catering dojezdza

rany moze to juz nie byc moj problem..o 15 nastepna phone conference...tym razem z szefem moje szefowej....mysle ze cos tam zakomunikuja..informacje ida kaskadowo..juz wiemy ze nie ma szefa- szefa moje szefowej...teraz schodizmy szczebel nizej...do f gosziny 17 moze i nie byc mnie
Strega dzis dzien zwolnien? Rety.. to trzymam kciuki zeby ciebie co zle ominelo :szok: &&&&&&&

Dzien dobry kochane;-)
U nas popruszylo jak wczoraj przez 5 min i na tym koniec zrobilysmy z rana z Fiammi giretto i do domku fajne swierze powietrze:-)wypilam capuccio (lasuch ze mnie do domku zakupilam cenci con ricotta)mala zjadla sliwke w barze i taki toz nasz poranek,co do szkol u nas wciaz pozamykane,dzieciaki w domku siedza,ale fajnie tu maja,ja pamietam jak chodzilam w Pl do szkoly to sniegu bylo po pachy -20 i sie zaiwanialo do szkoly i to biegiem nie bylo mowy o siedzeniu w domu,mroz nie mroz do szkoly:cool:

Ostatnia edycja:
strega trzymaj sie i nie daj sie! trzymam kciuki!
ivi nie no, nie wierze, a my wlasnie dzis zdobylismy podpisy szefowej i sie jutro wybieralismy zapisac dzieciaki, no i znow nic z tego...

Kosmitko tak podalo TG1, dowiedzcie sie lepiej, moze prywatne beda otwarte, Rzym to nie Polska, oni snieg ostatni raz chyba tak na dobre widzieli w polowie lat 80-tych. U nas w PL mrozy 20, 30 stopniowe, to normalka, snieg zima tez, a jeszcze nie bylo takiej zimy co by drogowcow nie zaskoczyla, wyobrazmy sobie zatem co oznaczac moze duzy opad sniegu w Wiecznym Miescie:szok:. Oni po prostu nie sa na to przygotowani, lepiej wiec zapobiegac ewentualnemu chaosowi....

eve nie no, ja zakladam, ze nasze przedszkole to bedzie otwarte na bank
tylko jak my sie zapiszemy do tego panstwowego jak bedzie zamkniete ;-) zajrzymy w kazdym razie, blisko mamy, moze jakas babka na dyzurze bedzie siedziala...

Mala spi od godziny, a ja zdazylam zjesc, ugotowac mojemu obiad na jutro do pracy i zjesc to, co bylo za duzo, i zjadlam tez owocka i jestem tak najedzona ze zaraz pekne :eek: Zazwyczaj mala nie daje mi czasu na porzadne puszczenie baka, a dzis normalnie spi i spi :szok: Jak tak bedzie czesciej sypiala to ja sie roztyje jak swinka :sorry:

kosmitka wyczytalam ze szkoly beda otwarte tylko zaleca sie zeby dzieci jutro zostaly w domu
ivi moze to jeszcze reakcja na szczepionke niektore dzieci tak reaguja

reklama
ale wam sie rozpisalao dziewuszki..
ja tez lubie zime,nie..moze inaczej..ja tez lubie snieg,ale poki jest wszystko w normie i nie jest on niebezpieczny..
nic w tym przyjemnego jak ma sie dzieci w samochodzie,probuje sie hamaowac,a samocodod odmawia ci posluszenstwa i jedzie dalej..
lub nie mozna podjechac pod rampa w garazu,bo zamiast asfaltu jest lodowisko...
w polsce wszyscy sa do tego przyzwyczajeni,ale watpie by byli zachwyceni do zimowej jazdy samochodem,musza sie do tego przyzwyczaic,ale gdyby mieli wybor to napweno zamienili by sie szybko..
snieg jest super ,do zabawy ,dla dzieci ,najlepiej w weekend ..ale jezeli chodzi o zycie codzienne,praca,szkola i jazda samochodem to wtedy malo przyjemny on sie staje..
u nas jest naprawde strasznie duzo sniegu,ale szkol nie zamkneli,a ja to bym nawet sie cieszyla gdyby zamkneli na dzien lub 2,ale by troche odpoczal..
DSCF1195.jpgdobrze nie widac..fotka z balkonu z kuchni dzis rano...a snieg caly czas pada

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry