• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
sil kochana,mrowek ma wymiary w granicach normalnosci,na nizszej granicy,ale po to sa nizsze i wyzsze,zeby sie nie przejmowac,jedz normalnie,nie wmawiaj sobie przez przypadek ze to twoja wina,bo po pierwsze dziecku nic nie jest,jest zdrowe,a po drugie juz kosmitka ci pisala,ze to nie zalezy od twojego zywienia,bo watpie ze sie glodzisz,lub robisz jakies diety fai da te...
pinky,ta prowa parto to moze bilancio ,ktore robi sie w 37 tyg ciazy?wtedy ci wszystko tlumacza,zabieraja wszystkie dokumenty z wykonanymi wynikami,zakladaj ci karte,jak przyjezdzasz do szpitala na porod ,to wiedza juz wszystko o tobie...
jezeli chodzi o rzeczy potrzebne do szpitala,to wystarczy ze pojdzesz na oddzial w szpitalu w ktorym bedziesz rodzic i zapytasz ostetrica co jest potrzebne,bo kazdy szpital ma swoje wymogi,w moim np.nie trzeba bylo kosmetykow dla dziecka,podpasek poporodowych,ale niektore szpitale tego wymagaja,w jednym ze szpitali w torino nie trzeba nawet tutine dla dzieci bo szpital daje..wiec idz i wez liste,bedziesz spokojniejsza..
a sil,ty bylas juz po liste ,czego chca w szpitalu gdzie bedziesz rodzic?daleko masz szpital od domu?
kosmitka,dentysta do ktorego chodzi Ale,tez jest dentysta od dzieci,ma poszczegolne dni w ktore leczy tylko dzieci,oddzielna poczekalnie,z filmamami ,zabawkami itp,oddzielny gabinet,wszystko kolorowe,prystosowane do dziecka,caly te przedsiewziecie wyrywania trawalo kupe czasu,bo najpierw sa pogawedki,pokazywanie przyzadow,ksiazek itp,sam zabieg trwal krotko,ale w okolo tego wiele zachodu...Ale dostal nawet umyte i sotto vuoto swoje zeby,bo przeciez we wloszech tradycja panuje ze za pierwsze stracone zabki fatina lub topolino w nocy przynosi pieniazki,zostawia sie zabki pod poduszka ,rano w zamian zabkow zastaje sie pieniadze....smialam sie wczoraj z moim m.bo pytalalm sie ile to topolino tych pieniazkow przynosi,bo w polsce szczury biedne i pieniedzy nie rozdaja,wiec ja nie na czasie..
p.s.pinky moze ci sie uda z tym prawkiem,poniewaz nie trzeba wyjezdzis iles tam obowiazkowych godzin,jak umiesz jezdzic to po paru lekcjach mozesz juz podchodzic do egzaminu,majac foglio rosa mozesz uczyc sie na wlasna reke ,ja zdawalam jazde po niecalym miesiacu od teori

Ostatnia edycja:
Ale dostal nawet umyte i sotto vuoto swoje zeby,bo przeciez we wloszech tradycja panuje ze za pierwsze stracone zabki fatina lub topolino w nocy przynosi pieniazki,zostawia sie zabki pod poduszka ,rano w zamian zabkow zastaje sie pieniadze....smialam sie wczoraj z moim m.bo pytalalm sie ile to topolino tych pieniazkow przynosi,bo w polsce szczury biedne i pieniedzy nie rozdaja,wiec ja nie na czasie..
p.s.pinky moze ci sie uda z tym prawkiem,poniewaz nie trzeba wyjezdzis iles tam obowiazkowych godzin,jak umiesz jezdzic to po paru lekcjach mozesz juz podchodzic do egzaminu,majac foglio rosa mozesz uczyc sie na wlasna reke ,ja zdawalam jazde po niecalym miesiacu od teori
Anika twoj Ale w dobrej sytuacji, fakt, ze biedny sie nacierpial, ala za to topolino bedzie albo bylo ;-)(bo juz popoludnie) bardzo bogata mysza, za 4 zabki (dobrze pamietam??) musi sie niezle wykosztowac. Ja pamietam jak Patrykowi wypadl, to jeszcze dobrze oczu nie otworzyl a juz reka pod poduszka szukal:-),ale w PL tez jest cos takiego, bo moj brat od razu "wyszkolil" chrzesniaka jak tylko mu powiedzial o zabku:tak:.
Pinky powodzenia z prawkiem, tutaj jest troche "latwiej", nie ma tylu obowiazkiowych jazd co w PL, wiec moze zdarzysz, a jak nie to po porodzie.

ufff dotarlam i ja tzn wczesnie Was podczytywalam ale nie dalam rady nic napisac bo z Lory to rzecz nie wykonalna:-D ale za to posprzatalam nawet mi pomagal a jak wylaczylam odkurzacz to plakal bo on chcial jeszcze:-D

strega mam nadzieje ze dojdziecie do porozumienia co do niani dla Matiego bo faktycznie zlobek mu nie sluzy i szkoda dziecka, Twoich nerwow i pieniedzy za zlobek do ktorego praktycznie nie chodzi.
A jak tam zdrowko Mateuszka?
sicilpol nie czytaj przedewszystkim nic w internecie i nie denerwuj sie staraj sie odzywiac dobrze ale daj sobie spokoj z tym zapisywaniem bo jeszcze bardziej bedziesz sie nakrecac i tak jak dziewczyny pisza jezeli jest w normie to tego sie trzymaj.
kosmitka ja tez narazie trzymam sie i chorobie mowie nie, mysle ze wczoraj bylam zmeczona dzisiaj w nocy lorenzo spal w miare dobrze odrazu lepiej sie czuje:-)
Anika biedny Ale, to ile myszka dala pieniazkow? bogata byla? jak tam Giulio rozrabia? Tobie zycze zdrowka.

reszta dziewczyn pozdrawiam

Witajcie dziewczynki:-)
u mnie za oknem normalnie wiosna i ciepelko o zadnym mrozie czy sniegu nie ma nawet mowy:happy:a my takie tu zamkniete na cztery spusty:dry:
Fiammi z dnia na dzien czuje sie lepiej jeszcze ja meczy ten straszliwy kaszel:-(
pinkynie wiem gdzie bedziesz rodzila ale wrzucam Ci linka z lista do szpitala kliknij na reparto Toscana i wybierz :
Corredo ospedale per mamma e neonato: le liste di tutti i reparti di ostetricia d’Italia
sicilglowa do gory wszystko bedzie dobrze i jest!!!wyobraz sobie ze jak ja bylam w ciazy i robilam bi test to pomylili mi wyniki taka Pani ginekolog byla zakrecona w szpitalu wysylala mnie na aminopunkcje ile ja sie strachu na jadlam ,prawie 2 tyg nie zmruzylam oka:no:naszczescie mialam prywatnego gina ktory sie skapnal o co chodzi!!babka pomylila daty !!!obylo sie bez aminopunkcji;-)jedz duzo mieska a dzidzius urosnie!!jedz bistecche di maiale ja pod koniec ciazy tez musialam jesc miesko bo malutka malo wazyla:tak:
anikakuruj sie,kuruj!!!naszczescie Twoj synus ma juz z glowy te zebiska:happy:
anja​gorzej niz z dziecmi z nimi!!!
luczka​dobrze ze i Lory ma sie lepiej
stregaza dzisiejsza kontrol trzymam kciuki
;-)

Ostatnia edycja:
cucciola,niestetyAle jeszcze nie ma z glowy,wczoraj wyrwal 2 zeby,22 lutego nastepne 2 i potem nastepne 2..mial 3 dziury ,ale kazdza pomiedzy 2 zebami,wiec az 6 do wyrwania..
przeczytalam kiste ktora wstawilas,przeczytalalm ta z grosseto,u nas ani pieluch dla dziecka ani podpasek nie przeba bylo miec,a takze ,przescieradelek, kocykow dla dziecka fodere,coprivater i inne cagatine(napisalam najpierw po polsku ,ale mi zcenzurowalo,wiec po wlosku teraz maja,cagatine napewno nie znaja) tez byly,lepiej isc ososbiscie wziac liste...bo kazdy szpital inaczej jes tzaopatrzony,,
eve u nas w elblagu nie bylo tej zabawy z myszkami lub wrozkami zebuszkami ktore przynosily pieniadze za zeby,przynajmniej do 20 lat temu,teraz nie wiem ,moze jakas nowa moda

Ostatnia edycja:
anika73 te prova parto ma hcyba jakis zwiazek z cesarka jak zrozumialam.listy ostetrica mi zadnej nie dala , ale jak teraz pojade to sie o nia zapytam.rodzic bede w Piombino , bo tu mam najblizej a pozatym same dobre opinie slyszalam o rodzeniu i opiece w tym szpitalu.a szpital mam ok 20-25 km od campigli wiec niedaleko. eve916 dziekuje , ale jazdy by mi sie przydaly bo nie jestem w tym zbyt mocna.wole pocwiczyc i byc dobrze przygotowana, ale tak jak napisalam , nic sie nie stanie jak podejde po porodzie do egzaminu.na szczescie przyjezdza moja mama wiec bede miala z kim dzieci zostawic

reklama
strega oj nie zazdroszcze :no: malo mam to pisze, ale tak widze, ze duzo jest wypadkow, ze zawsze wydzie cos typu "urgenza" czy "imprevisto" :baffled:
Wiem, ze potem sie nie pamieta, ze malenstwo wynagradza wszystko, ale jednak widac, jak kobiety sa jednak silne :tak:
ja dzis zaczelam dzien bialkowo, jajecznica, na drugie chlebek chrupki z serkiem homo i tunczykiem :tak:

A na obiad planuje nuggetsy:tak:- doszlam juz do przepisu odpowiadajacego Mcdonaldowi, a pewnie i lepszemu, bo domowej roboty.
Do tego jakies warzywko a na wieczor zupka zasolowa, albo po bretonsku :tak:
Atakuje na calego ;-)

haha silic masz taka diete jak i ja :tak: cala ciaze jadlam miesko z fasolo lub soczewica na zakaske i przegryzalam jajkami :-D:-D a mala i tak 3290, to znowu nie taka wielka :sorry2: Uwielbialam zwyklego filecika na patelni grillowej polanego oliwa z oliwek i glassa balsamiczna ponti, do dzis to pochlaniam :zawstydzona/y: a do tego salata mieszana z marcheweczka julienne lub kukurydza i oczywiscie oliwa :tak: mmmm.. pyyycha :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry