• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Anika z tymi pidzamami to masz racje chociaz mi po cesarce wygodnie bylo w koszuli bo zanim sie podnioslam przychodzili mnie podmywac i o pidzamie nie bylo mowy ale za nim urodzilam w szpitalu lezalam tydz przed i zalowalam ze nie mam pidzamy bo jak chodzilam na monitoraggio wszystko musialam podnosic do gory i siedzialam tylko w majtkach

reklama
nie wiem jak u was ale u nas przez cala noc padal snieg.zimno , bialo -chcielismy zimy to ja mamy. Maja oczywiscie ucieszona , bo tak to nie musi zazdroscic kuzynkom w Polsce. sicilpol jezeli moge dac ci rade co do proszku , to ja bym sprobowala prac w takim jakim pierzesz swoje ubrania.bedac w ciazy z Maja tez chcialam prac wszystko oddzielnie i w proszku dla dzieci , az znajoma mi powiedziala , ze ona prala tylko w rex i Piotrek nie mial uczulenia.zrobilam tak samo i Maja nie miala uczulenia ani nic.Teraz dla Lenki tez pralam wszystko z naszymi ubraniami tylko z dodatkiem Napisan w plynie.plyn do plukania tez uzywalam normalnie, tyylko ze mam te szczescie , ze Maji nigdy nic nie uczulalo , ani zaden plyn , szampon , zmiana pampersow doslownie nic.
czy dobrze zrozumialam , ze ubranka dla Lenki musza byc zapakowane w oddzielne woreczki?i co to jest reggiseno per allattamento?

dzien dobry dziewczeta...
do nas buffera di neve jeszcze nie dotarla..speriamo ze nie dotrze,bo ja na jutro zaplanowanych troszke rzeczy mam,a moje dwa duze chlopaki na stadion sie wybieraja wiec snieg pokrzyzowalby im plalny..
pinky,reggiseno per allattamento,to ten stanik z odczepianymi miseczkami,cholera nie wiem nawet jak to sie nazywa,,chyba tak nie?ja z Ale nie mialam ,nawet jednego,uzywalam biustonosz normalny,z giulio sobie kupilam jeden,ale tez mi sie nie przydali oddalam go mojej kolezance,tej co miala termin na 7 lutego(jeszcze nie urodzila)
a jezeli chodzi o ciuszki na zmiane pakowane w oddzielne woreczki,to oczywiscie nikt cie nie zmusi,ale szpitale radza tak robic dla wygody,w kazdym woreczku zapakujesz np,body+tutina+scarpetki+sliniaczek
w ten sposob jak bedzie potrzebne cambio ,to bedzie juz wszystko gotowe..ja takich woreczkow mialam 5,wolalam miec wiecej bo gdyby dziecko przemoczylo wiecej niz jeden komplet na dzien to potem tlumaczyc mezulkowi gdzie sa body,tutine itp i jakiego rozmiaru ma wziac,to lepiej miec juz w szpitalu i ewentualnie nie zuzyc
p.s jak zwykle ktos mnie wyprzedzil,nie bede juz kasowala wypocin co do stanika..anja chyba lepiej to opisala..
anja..wtaw nam jakies fotki
moje gardlo jeszcze szfankuje,ale najgorszy to kaszel a zwlaszcza w nocy,ale predzej czy pozniej przejdzie(speriamo ze predzej)

Ostatnia edycja:
anja,no niby wygodniejszy ten odpinany biustonosz,ale bez problemow mozna karmic z tym normalnym,ja tez malo karmilam,powiedzmy prawie w ogole,a ale oddciagalam prze miesiac plus latte atr,z giulio zas tylko przez tydzien..moje chlopaki wyrosly na latte art,wlasnie w tym momencie studzi sie dla giulio,bo obudzil sie w koncu moj niedzwiedz

Dzien dobry wszystkim, mialo sypac i nie sypie, szkoly zamkniete z tej racji, wiec poleniuchowalismy dluzej w lozeczku:-).
Sicilpol dolaczam do opinii na temat koszul nocnych....jedna wystarczy, ja tez pamietam jak widzialam wszytskie kobitki rodzace poraz drugi, trzeci w piazamkach to az mnie zazdrosc zzerala, bo one byly takie ladniutkie w tych pizamach a ja w koszuli:szok:, owszem do porodu potrzebna, ale potem to juz pizamka jest ok. Poza tym robia ci mnostwo badan, ciagle musisz podnosic wszystko w gore, a tak zdejmiesz gatki i masz bluze u gory, wiec czujesz sie lepiej:-D. A do tego ile zachodu z tymi koszulami, bo musi byc rozpinana, bo do karmienia, pamietam ile sie naszukalam odpowiedznich koszul.
U mnie bylo 5 kompletow ale ja mialam cesarke, wiec bylo przewidziane co najmniej 5 dni, wiec ja mialam ze soba wiecej, kazde opisane imieniem i nazwiskiem dziecka i mamy, my napisalismy tylko nazwisko dziecka, bo do konca bylo niespodzianka:-).
Jesli chodzi o proszki, ja wszystkie ciuszki nowe pralam reczie w proszku plynnym dla dzieci, chyba ten co Luczka wskazala, i w napisanie. I tak do 3-go miesiaca, potem zaczelam na probe prac razem z naszymi i tak juz zostalo, uzywalam do plukania chyba coccolino bianco. Sicilpol zobacz na swojej pralce moze masz opcje prania dla dzieci, ja teraz tak mam, bo kupilismy nowa rok temu, i jest tam funkcja baby care;-)

Ostatnia edycja:
anja,taraz mleko kosztuje duzo mnej niz 7 lat temu..jak urodzil sie Ale to mleko kosztowalo od 20 euro w zwyz(oczywiscie mowie tu o mleku1),ale pil formulat 1 ,kosztowalo 26 euro i starczalo na 5 dni...
teraz sa mleka za 10 eu,te za 25 eu to mleka specjalne typu na rigurgido ,lub s na stitichezza...
giulio mial problemy z rigurgido i procz tego byl stitico,wiec i tym razem mleko za 27 euro,ale bylo minelo,czego nie robi sie dla tych skarbow..
dzien dobry pani eve...ciesz sie ze sniegu nie ma ,bo ja sie cieszylam godzinke temu,ale zaczal juz padac ..che palle...

slyszalam o tych mlekach,ze sa drogie i starczaja na krotko,ale jak piszesz dla dzieci zrobi sie wszystko bo innego wyjscia nie ma ,najlepiej byloby karmic piersia bo to i wygodniej ale coz najwazniejsze,ze przybieraja na wadze bo jak ktos nie ma wlasnego mleka to co ma zrobic...eve u was bez deszczu?u nas skonczylo padac ale wiatr okropny?
Anja nie, nie, na razie nie pada, ani deszcz, ani snieg, i oby tak zostalo:-), ale powiewa, bo antena mi strasznie rusza:szok:, juz sobie wyobrazam to wiatrzysko giù al mare....szczegolnie w Gaecie przy szpitalu, tam to glowe zawsze urywa.
Na temat mleka nie wypowiem sie kochane;-), cyc do 27 miesiaca:-D, a gdyby mogl to do dzisiaj by ssal:cool2:
ok, shopping time kochane

Dzien dobry...
my wstalismy nie dawno tzn ja troche wczesniej a Lorenzo 15 min temu.
Lorenzo nadal kaszle ale jest coraz lepiej.
eve u nas tez szkoly pozamykane a sniegu brak ale bym sie smiala jak wogole nie bedzie padal:-D a w sklepach polki puste jak by na wojne sie szykowali hahaha
Z tymi stanikami to macie racje nie wiadomo czy sie przydadza ja tez z tych karmiacych krotko mozna powiedziec ze wcale odciagalam do prawie 3 miesiecy i bez stanikow mozna bylo sie obejsc a mam az 2 fajnie sie sprawdzaja te staniki z microfibry np Pompea
A mleko Lorenzo pil nie stety te drogie juz kiedys to pisalam az sprowadzilismy z Polski bo tam taniej to samo mleko tylko tutaj nazywa sie Aptamil Ar a w Polsce Bebilon Ar

dzien dobry melduje sie!!!

Pozniej postram sie nadrobic....narazie zycze milego dnia i nadchodzacego weekendu

Mateusz po kontroli...w poniedzilek moze wracac do zloba....zeby we wtorek znowu zachorowac....:-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry