• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Czesc i czolem, sil ales sie kochana spisala tu tak z rana:-) Jak tak sobie poczytalam i popatrzylam na te wszystkie cuda to sama przypomniaalm sobie te wszystkie cudenka jak sie kupowalo, dostawalo, planowalo wszystko. Ech, piekne to byly czasy, chcialabym aby i mnie jeszcze ten zawrot glowy dotknal. Z doswiadczenia ci powiem, ze tez mialam ogrom ciuszkow i roznych duperelek, i nie zdazylam niestety wszystkiego pouzywac bo Maciek po prostu za szybko rosl. Nie da sie tego zwolnic coby poogladac dziecie we wszystkich cudownosciach ciuszkowych, wiec z nudow czasem w domu bralam aparat i cykalam fotki. Robilam rewie mody dla malego:-D oczywiscie coby go nie zmeczyc, dzieki temu mam mase fajnych fotek ktore uwielbiam teraz ogladac. Lece dziecko oporzadzac do szkoly:-)

reklama
ptynia trzymam kciuki aby jeszcze raz udalo ci sie robic rewie mody,szykowac sprzety,i kupowac ciuszki dla dzidziusia...
sil,no to praktycznie jestes w dobrym punkcie...
lozeczko rozkadane te ktore rosnie wraz z dzieckiem mam moja kolezanka(urodzila 19 lutego)ona je kupila ze wzgledu na male mieszkanie,wiem ze strasznie duzo kosztuje,ona za nie dalla 750eu,
ja z ale mialam normalne drewniane lozeczko,wszystko pod kolor,paracolpi,kolderki itp...no ale z pierwszym dzieckiem tak to juz jest,wydaje sie nam mama ze kazda zecz bedzie super potrzebna i niezbedna...
dla giulio kupilam lozeczko turystyczne na internecie z kit doppia altezza,fasciatoio i pierdulka do zabawy za 50 eu,(wraz z dostawa)i jestem super zadowolona...
lozeczko ale wyrzucilismy ponewaz nie mialam miec juz wiecej dzieci..
tak samo z meblami do pokoju Ale..
nie maja jeszcze 3 lat a juz trzeba zmieniac,poniewaz kupilismy na wymiar z jednym lozkiem,a niedlugo drugie bedzie potrzebne...
sdraietta z Ale uzywalam sporo,z giulio zas oddalam kolezance juz po miesiacu,jakos mi nie pasowala...
te giostrine ktorych wstawilas fotke to wedlug mnie strata pieniedzy,ani Ale ani giulio za nimi nie przepadal..poprostu nie mieli w ogole zamiaru lezec i sie tym bawic,moze 5 min dziennie,pierwsze dni..
a wozki teraz sa sliczne,nawet te polskiej produkcji,sa naprawde ladne,kiedys takich pieknych nie bylo..
sil dobrze mowisz ze wozek musi byc jak najmniejszy i najlzejszy,bo potem sama nie dasz rady wsadzic do bagaznika..albo w ogole do bagaznika ci nie wejdzie...te skladane jak parasolki po zlozeniu zajmuja mniej miejsa,te chiusura a libro duzo wiecej...
giulio jeszcze spi,wiec biore sie za prasowanie,a dopo babki..

Dzien Dobry :-)
sicilA Ty od rana kochana widze pelna energi;-)no i juz coraz to blizej i blizej;-)wiesz co moje zdanie co do mebelkow to kupic cos wiekszego jak Ja zrobilam tzn.kupilam como,comodini i armadio w kolorze lilla roz bo dla dziewczynki taki juz komplecik normalny na przyszlosc bo te dziecinne to tak jak piszesz to kto wie czy za kilka lat maly nie powie Ci pszczolki wcale sie nie podobaja i vai trzeba bedzie zmieniac i znowoz kase wydawac,pozniej dokupie lozko jak mala bedzie wieksza jak narazie spi w lozeczku:tak:poza tym fajnie ze z Pl masz pomoc bo tam o wiele taniej i dobre produkty!!!

ptyniaco fakt to fakt u mnie tez od groma ciuszkow ktorych malej nawet nie zalozylam tak wyrasta z wszystkiego,szafa w szwach peka:cool:

U mnie mala tez jeszcze spi ja zbieram sie zaraz jak wstanie na spacer od jutra u nas ponoc 20 stopni;-)popoludniu maja wpasc tescie uffaaa

Ostatnia edycja:
dzien dobry.....oby lepszy od nocki, ktora byla fatalna....zatkany nos Mateusza od dwoch nocek nie daje nam spac. Jestem jak zombie....oczy mnie pieka ... Sa dwie opcje...albo z niewyspania..albo niedlugo mi wyjdzie zaplanie spojowek...bo wzielam w prezencie od Mateusza. Mateusz katar po kolana....a do tego sie slini na maksa...Moze zeby a moze nie...Temperatury chyba juz nie ma..wczoraj wieczorem jeszcze jakies 37,2 mu wyskoczylo ok 17.
Myslalam,ze moze pojdzie do zlobka od czwartku..ale oko ciagle marnie wyglada, bo nie daje sonie dobrze go zakraplac. Operacja ta graniczy z cudem..bo on zamyka oko tak silnie,ze nie da wkropic....i o dooope rozbic takie zakraplanie.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry:-)Ale z was ranne ptaszki...Widze dzis pogaduchy o ciuszkach lozeczkach itd...ja mialam lozeczko takie kolorowe z posciela pod kolor paracolpi i komoda do tego,w kaczuszki jeszcze dzis slozy(komoda)lozeczko nie bo sie do swojego lozka przeniosla,a meble kupilam rok temu bo wczesniej nie widzialam takiej potrzeby,te mam nadzieje troche jej posloza...ciuszki to jak pisza dziewczyny pewnie sil nie zdazysz wszystkiego ubrac tak te maluszki rosna...a wozek to coz oprocz tego,ze ma ci sie podobac musi byc praktyczny lekki i do skladania tak jak pisze anika...te giostriny odpusc sobie narazie pewnie ci ktos podaruje,a Chiara tez nie wykazywala zbyt duzego zainteresowania nimi,ale to zalezy od dzidzi...bujak mialam uzywalam jak byla mala bo potem tam tez nie chciala,u mnie sie sprawdzil box do zabawy tam chciala bardzo siedziec z wszystkimi zabawkami jak juz byla wieksza ciut..ale u mojej kolzanki ktorej go oddalam nie sprawdzil sie bo coreczka tam nie chciala,no i zajmuje ciut miejsca...kurde cos mi sie stalo w oko rano wstalam przetarlam i nie wiem czy mi sie podwinela powieka bo mnie zabolalo i do tej pory nie przestalo a w dodatku sie czerwonokrwiste zrobilo i lzawi...wrrrr boli nawet jak zamykam powieke...tu dzis cieplutko...strega jak mati,anika a giulio?

strega,povero mati...
znowu katar,aby na tym sie skonczylo...mam nadzieje ze nie zalapalas zapalenie sp...bo to strasznie nieprzyjemne...
sil a jezeli chodzi o wydawanie pieniedzy na produkty dla dzieci,ze we wloszech duzo sie wydaje,wcale sie nie dziewie,tu wcale pediatra nie musi cie namawiac na nic drogiego,bo wszystko jest i tak drogie...roznica jest niewielka miedzy omogenizzati mellin,plasmon itd..pare centowtak samo z pieluchami,jezeli nie kupisz ich w promocji to opaczka pampersow podwojna kosztuje 18 euro
taraz od niedawna sa mleka w proszku za 10 eu puszka,do niedawna najtansza puszka kosztowala ponad 20 eu(mowie tu o nr 1)wiec jezeli nawet lekarz namowil cie na mleko drozsze to bylo ono drozsze o 2-3 euro..wiec z 23 eu cena wzrastala do 26eu,ale przy takiej sumie 2 euro to pestka...
anja moze i ty masz zapalenie spojowek?
jak z kontrola,przyznalas sie do niepopelnionego zabojstwa?

Ostatnia edycja:
strega ty nasza zombiaczko trzymaj sie dzielnie i nie dawaj zapaleniu spojowek i innym dziadostwom. Moze te oczy cie bola zwyczajnie z niewyspania, ja tak mam za kazdym razem jak sie nie wyspie albo duzo placze:baffled:. Naprawde ci wspolczuje i synkiem, co rusz to cos nowego lapie biedulek:hmm:. Oby do wiosny i do slonka, slonce moze jakos ten caly syf bakteryjno wirusowy wypali i sie skoncza te dzieciowe chorooobska.

Z ta drozyzna na produkty dla dzieci to fakt,ostatnio nawet w telewizji mowili o tym jak to we Wloszech produkty dla niemowlat kosztuja o 30-40%wiecej niz w Europie i jak to ludzie sie organizuja i wyjezdzaja po zakupy do Francji..

dzieki dziewczyny ..oby do lata.
wkurzylam sie na pampersa wczoraj ..kupilam kolejna pake ..bo juz od pol roku chcemy wyslac fotke Mateusz jako volto pampers....ale ciagle cos nam wypada.... Jak robili fotki bezposrednio w Auchan to Mateusz pozarly komary wie4c byl z lekka niefotogeniczny :-))).. Kupilam pozniej wielka pake pampeersow i cartolina do zgloszneia miala byc w srodku ...nie bylo oczywiscie. Tam bylo cos 132 sztuki ..(zuzylam te. neidawno ..bo ja pampersy zakladam na noc...w dzien czesciej go przebieram wiec lece na tanszych Huggisach albo jakies podmarkach) wiec zakupilam wczoraj kolejna paczke 20+20..Specjalnie szukalam tych z napisem cartolina w srodku ...Przychdoze do domu i oczywiscie nie ma.

reklama
moja pediarta od 7 lat powtarza mi ze mleko w proszku nie rozni sie niczym,(nie mowie tu o mlekach na zatwardzenie,na refluks itp)ze ma te same wartosci odzywcze te za 10 i te za 15 eu ,te za 10eu sa jeszcze malo znane ale podejzewam ze za pare lat bedzie to juz normalka,narazie matki jakos nie chca w to wierzyc ze ich pociechom nic sie nie stanie jak wypija to tansze mleko

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry