• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

moze wy wiecie co to moze byc..Chiara sie dzis w nocy obudzila strasznie placzac,ze ja nozki bola....biedna tak plaka i kzazla sobie nozki masowac po moze 20 min usnela...nie wiem co to moglo byc wam sie zdazylo cos takiego u waszych skarbow?

reklama
anja ja o was wszystkich pamietam,ale nie raz mi sie nie chce wymieniac wszystkich,i" kazac" sie meldowac itp...co do niektorych wyslaalm pw ,to nawet nie raczyly mi odpisac,wiec nie raz mi sie wydaje ze takim pisaniem to na sile kogos chce przyciagnac...a to nasze pisanie ma byc przyjemnoscia a nie czym innym...
a wiec jednak przyszli do was w odwiedziny.!!!!a ty jeszcze w wiezieniu nie siedzisz,dzielnie sie wiec spisalas,ja bym umarla...
mojemu ale zdarzylo sie kilka razy ze plakal z bolu nog...pjakies 2 dni a potem spokoj na pare miesiecy lub rok...pytalam pediatry,powiedziala mi ze jak dziecko rosnie w szybkim tempie to takie cos moze wystapic,zeby sie nie przejmowac ze to normalne...juz jakis rok minal od ostatniego razu

Ostatnia edycja:
wiem Anika,ze pamietacie tylko zartowalam oczywiscie...ja pisze do was bo to dla mnie przyjemnosc,i dobrze tak z kims pogadac o wszystkim,i choc te dwa dni nie pisalam to poczytalam wczoraj wieczorem bo z panami w biurze jakos mi sie wydawalo nie na miejscu...a swoja droga siedza sobie tak i cisza...poprosili o dokumenty i nic...slychac bylo tylko szelest kartek myslalam ze na kota dostane...wypytali o godziny pracy,zarobki itd...ale dobrze,ze juz poszli...wiesz co jak by to nie byl dla ciebie problem to mozesz mi napisac orietacyjnie ile kosztuje implant,ja mam 5tke,jeden zab do wstawienia ale sie troche boje...wczoraj bylismy u dentysty z chiara i na cale szczescie nie ma rzadnej prochnicy....ale ja sie balam bardziej niz ona he he:-)

Ostatnia edycja:
Anja moj Patryk tez tak miewa czasami, szczegolnie wieczorem, albo jak mowisz w nocy budzi sie i mowi, ze go nozki bola, tez sobie kaze masowac. Tez mnie to zastanawialo zawsze, ale pediatra stwierdzil, ze to normalne u dzieci, tak jak pisze Anika, rosna i dzieci moga odczuwac bol miesni. Teraz juz rzadziej, ale jak mial 3-4 lata to nocami masowalam;-)
Cholera znowu wody nie mamy:wściekła/y:

dzieki kochane jestescie jak zawsze...ona tez moze miesiac temu tak miala i znowu wczoraj...pewnie to faktycznie to,ale bidulka tak plakala,ze cos i wirzgala nozkami...pewnie rosnie,ona i tak jak na swoj wiek jest wysoka bo ma 3 latka i 104cm....mnie tak dla odmiany chyba jakas angina atakuje,juz mam migdaly powiekszone i wymiotowac mi sie chce,nie mowiac o glowie...starosc nie radosc w koncu w lipcu stuknie 35...:rofl2:

Ostatnia edycja:
anija moj chrzesniak miewa taki bole nozek i ja kiedys wyczytalam ze sa to bole wzrostowe tzn jak dzieci szybko rosna powiedzialam o tym siostrze a jej pediatra to potwierdzila w ciagu miesiaca jej synek urusl 4 cm:szok: tez jest z tych wysokich dzieci.
Zdrowka zycze
Anika ja nie pale ale czasem do towarzystwa lubie sobie zapalic :cool2: najlepiej mi smakuja mietowe papierosy w Polsce i przewaznie sobie przywoze bo tutaj chyba nie ma? kawe lubie tylko espresso a jak jestem w Polsce to i rozpuszczalna pije sypanej nie nawidze w ciazy pilam kawe z mlekiem rano i malutka po poludniu
eve z ta woda to przesadzaja tez bym sie wkurzyla. Jak Patrys?

sicilpol ja co prawda mam te koszulki , ale uwazam , ze body sa wygodniejsze. ja do szpitala mam spakowane same body , a ciuszki mi przywizla moja mam jeszcze po Maji , troche dokupilam , ale nie duzo , a troche wieksze oddaje mi znajoma , takze to nie problem. spedzilam dwa dni w szpitalu i musze ci powiedziec , ze czulam sie jak w tropikach. goraco , ze nie mozna zasnac i tak sobie myslalam , ze jak ja nie moge wytrzymac w leciutkkiej koszulce to jak biedna Lenka ma wytrzymac w body , pajacykach i jeszcze kocyk , rozek czy co tam. nie mam zamiaru przegrzewac dziecka i rozek juz rozpakowalam.a co do terminu to wczoraj lekarz przy wypisie stwierdzil, ze moge zaczac rodzic w kazdej chwili , dzis, jutro , albo za tydz. ,ale stwierdzil , ze dluzej niz tydz to mi nie przyjdzie czekac. mam taka nadzieje .mialam wczoraj miec robiona cesarke , ale zmienila sie zmiana i inny lekarz stwierdzil ,ze nie i odeslali mnie do domu, a my z mezem juz przygotowalismy sie na to , ze zobaczymy Lenke.trudno poczekamy , mala zdrowa a to nawazniejsze .

Ja juz po obiadku, oczywiscie wszystko zostawione nieumyte, no normalnie mnie roznosi, bo cholera przynajmniej by jakies avviso wywiesili:wściekła/y:, ciekawe jak dlugo to potrwa??
Wlasnie uslyszalam w TG1, az mnie ciary przeszly Muore per infarto mentre cambia il pannolino Cade e schiaccia figlio di un anno e mezzo - Corriere.it, po prostu dramat!!
Luczka dzieki ze pytasz o Patrysinskiego, dzisiaj nad ranem troche pokaszlal, ale ogolnie wydaje mi sie ze jest lepiej, zobaczymy jak bedzie po poludniu i co bylo w przedszkolu. Robie lavaggi i aerosol. Wasze dzieciaczki tez sie tak okropnie poca w nocy, Patryk to jest po prostu mokry, czasami zdarza sie, ze wlosy ma jakby z kapieli wyszedl, bagno di sudore!

Czesc i czolem, pewnie wpylacie obiadki teraz. Rano sie nie zdazylam zameldowac, bo u mnie ruchliwy dzien dzis i taki bardziej nerwowy. Ale po koleu
anja u mnie Macko tez tak czesto mial, do tej pory mu niekiedy jeszcze nogi przeszkadzaja. Tez plakal,narzekal i tez mi sie serce krajalo. ALe jak pisza dziewczyny to bole wzrostowe, ja mu masowalam nozki, nawet w nocy, a jak byl juz troche starszy to kazal sobie obwiazywac bandazem stopke(bo go ewidentnie stawy w stopach bolaly), i jak mial bandaz to mu bylo lepiej.
Co do papierochow to nie cierpie, osobiscie moglyby wszystkie papierosy zniknac, nigdy nie mialam papierosa w ustach i nigdy nie wezme, tak jak eve dla mnie wstretne.
Anika a ja lubie jak mi sie kazesz meldowac:-Dsie wtedy taka wyrozniona poczuwam, hihi:-D
Ja dzis kolejne podejscie robilam do ASL-i o wyrobienie tessera sanitaria, ale znowu odeslaly z niczym, bo brak mi swistka z pracy meza, ze jestesmy a carico suo. Szlag mnie trafil, plakac sie zachcialo. Stwierdzilam, ze i tak musze z mackiem do lekarza isc bo garaczka sie utrzymuje kolejny dzien i nie wiem co robic, trudno, zaplace. ALe mile zaskoczenie, pani doktor nie dosc ze przyjela(na razie to lekarka meza, w przyszlosci calorodzinna), stwierdzila,ze teraz panuje influenza, to nie kazala nic placic, obdarowala macka roznymi giftami(w polsce tylko naklejki rozdaja dzieciakom), to jeszcze leki nam dala ze swojej półeczki za darem calkiem. Troche mnei to pocieszylo. Dalam mu lekarstwa, teraz zycie w syna wstapilo bo goraczka minela, ale i tak zwolnienie do poniedzialku. Mi wczoraj wieczorem cos sie stalo z plecami, miewam problemy od czasu do czasu, znowu sie odezwala rwa kulszowa. Bosze, sie czlowiek sypie, starosc nie radosc...

reklama
co fakt to faktanikajest kochana i o nas wszystkich tu pamieta!!!!!a co do papierosow to ja nigdy nie palilam,maz tez nie :-)a co do kawki to lubie z mojej tazzony bialetti illy pic albo capuccio w barze;-)
anjaco do nog w nocy to ja tak mam ale to pewnie co innego bo ja mam z powodu altros krew nie dochodzi dobrze do nog:no:u dzieci to inne rzeczy!!!
eveno wlasnie moja mala od jakiegos czasu tak ma jak Twoj synus cala spocona ,mokra codziennie musze wszystko zmieniac i od czego to jest:szok:czyzby zbyt goraco w domu??
sicilsmakowita ta chalka qrcze trzeba bedzie zrobic:-p
ptyniadobrze,ze juz Twoj synus ma sie lepiej!!!a co z ta rwa??jakis masaz by sie przydal meza trzeba zagonic:-D
a gdziestregaciekawe czy i u nich juz lepiej!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry