• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

cucciola masazysta przydalby sie jak najbardziej, moze byc nawet mąż, hihi..:-D. Na razie poradzilam sobie tabletka i lezeniem. Kawkę zaliczyłam, oko mi sie otworzyło, słonko powróciło, i żyć sie chce. Przydałoby sie okna umyć, ale.... chyba jeszcze poleżę:tak:

reklama
cucciola masazysta przydalby sie jak najbardziej, moze byc nawet mąż, hihi..:-D. Na razie poradzilam sobie tabletka i lezeniem. Kawkę zaliczyłam, oko mi sie otworzyło, słonko powróciło, i żyć sie chce. Przydałoby sie okna umyć, ale.... chyba jeszcze poleżę:tak:
no ci manca:no:nic okna poczekaja odpoczywaj kochana u mnie to juz takie czarne sie zrobily ze wydaja sie przyciemnione:szok:nie mam na nic czasu:cool:

Ja tu chyba za wiele poobserwowalam wloszki, jak to po kazdym deszczyku leca ze szmatka do okna i pucuja. W Polsce czasem kobitki do wiosny czekaja coby sie ociepliło, odmrozilo, wypadało i...wtedy czas o oknach pomyslec.Czasem tez tak mam jak wloszki, ale dzis wyjatkowo nie mam weny na okna. Lezec wprawdzie skonczylam, ale cucciola masz racje okna nie zające...:-)

Ja jesli chodzi o okna, to unikam ;-)
Nie umiem myc, niezaleznie od tego, ile bym machala, woda, plynem, woda scierka, ircha czy czym innym, to i tak wychodza mi smugi :sorry:
wiec odpuscilam i najlepiej mi sie myje tuz przed zachodem slonca ;-)
Papieroski hmmm lubie, ale nie codziennie, czasem mnie nachodzi, tzn nachodzilo, wieczorkiem na powietrzu...
Ale nie teskinie, kiedys za mlodu palilam wiecej, ale to byly inne czasy glupoty..

cucciola- Chalka jest baaardzo dobra, zupelnie jak ta nasza polska :tak:

Witajcie!

No tak dziewczyny, mój post pozostał bez odpowiedzi:crazy::-) Znacie się już na tyle między sobą a ja cóż stara( bo prawie od istnienia tego forum) i nowa (bo wróciłam niedawno)wśród w gronie Was....
Jutro nasze Święto Kobietki, idziemy imprezować domani sera a co tam zaszalejemy i pobawimy się w gronie towarzyskim....pojutrze pakowanie, a w sobotę wyjazd w ojczyste strony...
A Wy gdzie zamierzacie spędzić to nasze święto, bo raczej tu to mąż daje tylko mimozę???
Mam jeszcze pytanie : czy Wasze dzieci mają podwójne obywatelstwo?

Pozdrawiam gorąco i udanego jutrzejszego dnia życzę...:happy:

evelik musisz czesciej do nas zagladac:-D
Ja za bardzo nie obchodze jutrzejszego swieta a moj maz tym bardziej ja dzien kobiet obchodze codziennie;-) :-D
Moj Lorenzo ma prawie 2 obywatelstwa zarejstrowalam go w Polsce w tamtym roku i musze tylko doslac jeden swistek wlasnie mi o tym przypomnialas:-)
Zazdroszcze Ci ze jedziesz do Polski ja tez mialam zamiar sie wybrac ale w koncu polece w sierpniu.
Przygode z nocnikiem dopiero zaczynam a odpieluchowanie zaczne jak bedzie cieplo tzn pozna wiosna.

hej,evelik sorki,ale jakos tak z pospiechu nic nie napisalam o odpieluchowaniu,ale ja pisze z pracy wiec wybacz...otoz moja chiare oduczylam nosic pielluche sciagajac jej latem pieluche i tak sikala przez troche po katach...kupe na nocnik bylo latwiej bo zaczynala stekac i sie sadzalo a siku w koncu zrozumiala,ze ma isc na nocnik sama.a nie sikac po nogach,ale trzeba cierpliwosci.bo co pol godz na nocnik az zrozumie trzeba tlumaczyc...ale zeszlo nam chyba ze 2 tyg....co do obywatelstwa to moja ma podwojne a jak sie nie myle chyba reszta maluchow forumowych tez....luczka ja tez jakos nie przywiazuje szczegolnej uwagi do tego dnia...tez wole dzien kobiet codziennie niz raz w roku...jak tam poprasowane?

Ostatnia edycja:
Ja napad sprzatania mialam jakies 10 dni temu chyba, poszlo w ruch wszystko okna, firanki, wiec teraz spokoj, tez nie lubie okien myc, ale Ptynia szczerze mowiac to ja nie zauwazylam, zeby wloszki tak pilnie te okna myly, moze jak maja colf co im myja;-).
Sicilpol ja najpierw myje, a potem plynem w sprayu i wycieram recznikami papierowymi, nie zostaja smugi.
Evelik moj maly ma tylko wloskie obywatelstwo, na razie nie widze potrzeby by mial i polskie, jak bedzie potrzeba to sie zrobi, tak mysle, nie ucieknie, ale niektore dziewczyny chyba maja oba o ile sie nie myle, bo juz kiedys cos pisalysmy.
Dzien kobiet...kojarzy mi sie sie z marnymi gozdzikami, ktore obowiazkowo co roku moja mama dostawala w pracy z tej okazji...nasze swieto jest codziennie:-). Moj P nie przynosi mi mimozy:-D.
Anika kochana jak Ale, ile mu jeszcze tych zabkow do wyrwania zostalo??

eve a jak patryk ?fakt,obywatelstwo zawsze mozna zalatwic bez problemu...a jak sie zyje tu to tym bardziej jest czas zlatwic go w polsce jakby bylo potrzebne np po przeprowadzce....ja sie rozsypuje ale chiara sie trzyma....tak mnie boli kazda kosc,ze cos....tachifludec pije moze do jutra choc ciut pusci...ja tez sprzatalam porzadnie z tydzien temu z oknam wiec mam spokoj....musze taras oporzadzic tylko....

Ostatnia edycja:
reklama
Anja zdrowka!! Patryk widze, ze lepiej, cale popoludnie nie kaszlal, ale nie chce krakac:rofl2:. Anja ja nie robilam mu obywatelstwa wlasnie z tego wzgledu, ze nie ma na razie potrzeby, my mieszkamy tutaj, i mysle, ze tak bedzie zawsze, nie sadze bysmy przeniesli sie na stale do PL, owszem, czasami czlowiekowi chodza rozne mysli po glowie, ale ja juz w PL sie nie odnajduje, wizyta u rodziny jak najbardziej, znajomi co tu duzo ukrywac byli kiedys znajomymi, ludzie zyja swoim zyciem, drogi sie rozeszly. Jednak jak to sie mowi, nigdy nic nie wiadomo...a obywatelstwo zawsze bedzie mozna zrobic.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry