• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

kto ze mna kawe wypije?:-)
u nas dzisiaj znowu pogoda wiosenna dziecko w zlobku a ja zaraz zabieram sie za prasowanie oczywiscie nie chce mi sie:-D
Milego dnia dziewczyny.

reklama
cucciola,moze masz racje,moze cos ja boli,dlatego jest taka niespokojna...
ona jest jeszcze malutka,wiec nie nazawalabym tego kaprysem...ona poprostu potrzebuje swojej mamusi...
a jak sprawa kolek?powoli zaczynaja przechodzic?
my dzis na 17.00 do dentysty,Ale pozbedzie sie nastepnego zeba...no i znowu la fatina bedzie musiala sie postarac o jakies soldino....
luczka,ja chetnie na kawke sie pisze...
ja juz posprzatalam ,wlasnie sie za gotowanie biore...ugotuje tez kolacje,to bede miala z glowy,bo prawdopodobnie od dentysty wrocimy pozno...

cucciola,moze masz racje,moze cos ja boli,dlatego jest taka niespokojna...
ona jest jeszcze malutka,wiec nie nazawalabym tego kaprysem...ona poprostu potrzebuje swojej mamusi...
a jak sprawa kolek?powoli zaczynaja przechodzic?
my dzis na 17.00 do dentysty,Ale pozbedzie sie nastepnego zeba...no i znowu la fatina bedzie musiala sie postarac o jakies soldino....
luczka,ja chetnie na kawke sie pisze...
ja juz posprzatalam ,wlasnie sie za gotowanie biore...ugotuje tez kolacje,to bede miala z glowy,bo prawdopodobnie od dentysty wrocimy pozno...

:tak:tylko ze nawet na raczkach u mamusi byla niespokojna,mam nadzieje,ze to nie ta influenza:eek:

Trzymamy kciuki za Ale:tak:

no dziewczynki to pijemy razem

ja juz po kawach(wielu)i na dzis basta...
nie pije popoludniu,tylko rano ..kiedys pilam jeszcze po obiedzie .ale jakos mi juz nie smakuje...
tylko rano,mocna,gorzka i duzo..

Witajcie!

Dluuugo mnie tu nie bylo, bylismy troche w rozjazdach, na poszukiwaniach, u tesciowej, na wizytach ;-)

To zaczne moze od tej ostatniej wizyty u kadriologa- oczywiscie powrotka z rozrywki, Julcio wystawil Panu pieknie swoje 4litery znow i tym razem nie pomoglo nic, ani soczek, ani czekolada, ani spacer...
W konsekwencji jestesmy zaproszeni do kliniki w Palermo, gdzie kardiolog pracuje i ma lepsze glowice- przejrzy malego niezaleznie od jego ustawienia.
Poki co glosno mowimy, ze jedziemy do lekarza w poniedzialek (w rzeczywistosci w sobote) by malego wziac w razie czego z zaskoczenia ;-)

U mnie porzadki dobielgy konca wraz ze zmiana znow tu pogody ehhh, ale milo sie oglada, jak wybijaja te nasionka :tak:
Na ogorki nietesty nie mam co liczyc w tym roku, poniewaz nie mam tak duzych dolnic :no:, chcialam kupic, ale tak zeszlo, sama nie moge przytachac, a meza nie chce dodatkowoe do tej pracy zapedzac, wiec przekladam na przyszly rok :tak:

Sprobuje Was nadrobic, ale juz pisze, co pamietam :tak:
pinkyball- to u Ciebie juz tuz tuz!!! :tak: jak sobie dalas rade w ciuszkami? Bierzesz te camicie? Ja nadal nie wiem, czy kupowac, skoro nigdy sama ich nie uzyje, musze sie spytac, czy w zamian nie moze byc body :tak:

luczka- o nadopiekunczych rodzicach- u mojego meza w pracy kolega ma synka (rozszedl sie z matka i ona go wychowuje- facet niewiele ma do powiedzenia)- dziecko ma hmm 18miesiecy lekko i nie ma zmyslu gryzienia... Matka mu tylko pastiny di brodo i zupetty robi :confused2:
eve- odnosnie homeopatow- we francji to w zasadzie tylko to uznaja i moja siostra takze sobie ceni te metody :tak: dlatego ja tez zaczynam sie przekonywac, mimo, iz w Polsce jednak duzo krytykuja te praktyke
agatka- jak tam kwiatki???
kosmitka- ja jak zwykle w opuznieniu, milego pobytu!!!! :tak:
ptynia, jak macko?
anika- nie zazdroszcze Ci tego endo, a terminy to jak z ksiezyca :eek: przeciez przy problemach z tarczyca to raczej powinno sie dzialac szybko, Anika, ale macie z tym dentysta, co chwila to ktos :eek: a ja do swojego zawlec sie nie moge... ehh powodzenia dla Ale!

Hej dziewczyny, co to za chorubska Was dopadly? Nie dac sie! Moj maz dzis spal na kanapie, bo nie chcial isc do gory (nie ma tv) a z nosa mu tak leci, ze nie chcial mnie zainfekowac, wiec sie rozlozylam na srodku lozka hmmmm superrrr- zaczyna nam byc troche ciasno, bo on, ja i rogal- a i male co mi tam pol nocy kopie od srodka :no:;-) Ja nie wiem co on robi, ale noc w kazdym razie jest jego...
Co do autek, to my mamy taki troszke wiekszy, ale niestety przy mozliwosciach mojego meza, to nawet i autobus ma za maly bagaznik :eek: Ostatnio jak probowalismy wozek, to marudzil, ze taaki wielki po zlozeniu ehh
Tak dla porownania, to w okresie remontu jezdzilismy z jakimis marmurowymi kostkami, dechami w bagazniku... teraz to juz sama nie wiem co tam mamy..
Aha ostatnio z 4cementowymi klocami jezdzilismy :crazy:

Dziewczyny, milego dnia i polecam chalke :tak:
Ponoc przepis jest boski i sprawdzony
http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/id,3078560,title,Chalka,index.html?ticaid=6e0c2

Ostatnia edycja:
cucciola,nieeee po polsku nieeeeee,
po amerykansku...albo z espresso ale bardzo lungoooooooo..
sil,jezeli chodzi o camiciette dla dzieciatka,to nikt ci nie zabroni zalozyc mu body,a mozesz nawet bez body,ty zadecydujesz co chcerz zalozyc dziecku,szpital nie ma nic do gadania,juz kiedys pisalysmy na temat koszul nocnych i pizam....oczywiscie na ani jednej liscie nie znajdzisz pizamy,wszedzie koszule....a polowa matek ma wlasnie pizamy...
nie wydawaj pieniedzy na zadne camicette,odrazu body i z glowy

dzieki! :)
anika- jak mi brak kawyyyy :tak: ja tez po amerykansku, albo sypana.
teraz robie sobie jedna sypana slaba z duza iloscia mleka, a jak czasem mi malo, to bezkofeinowe latte macchiato :tak:
ja tez tylko rano, po poludniu troche juz za ciezkie to

wiesz sil ze ja w ciazy mialam wstret do kawy,cale szczescie...
tak od 4 tygodnia do miesiaca po porodzie nawet jednej kawy nie wypilam,poprostu wstret...
ja sypanej kawy nie lubie,
z expresu amerykanskiego lub wloskiego z woda...
w tym samym czasie dostalam wstretu do papirosow,ale na szczescie pozostal do dzis,na poczatku maja beda 2 lata jak nie tknelam papieroska...
a wy dziewczynki palicie?palilyscie,czy macie zamiar palic?oczywiscie ,wiemy przeciez ze papierosy szkodza,rak itp,nie o to mi chodzi,poprostu czysta ciekawosc..
ja palilam duzo do 8 miesiecy przed ciaza z Ale...
potem przez 3 lata nie palilam,
zaczelam popalac po 3 latach max 5 papirosow dziennie(sobota)zazwyczaj 3..
no i na samym poczatku ciazy z giulio przestalam i tak jest do dzis,i postaram sie aby bylo tak do konca

Ostatnia edycja:
reklama
halo,nawet juz o mnie nie pamietacie....ale coz jestem...:-)po tych chorobskach teraz mnie rozbiera cos...glowa mi peka i zatoki musze cos wziac bo ladwo zyje...Anika ja nigdy nie palilam i jakos mnie nie ciagnelo...co do kontroli z finanza to sie panowie pojawili w poniedzialek,caly dzien przesiedzieli w biurze,ale we wtorek juz nie wrocili he he...niby nic nie znalezli coby ich interesowalo...ja tez pije kawe po amerykansku,ale malo bo nie moge...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry