eve916
Fanka BB :)
Witam dziewuszki,
chwilka nudy w biurze wiec od razu na bb wpadam, niestety zimno, wietrznie i mokro. Witam nowa forumowiczke, Lago di Garda, piekne okolice....ahhhh z reszta jak cale Trentino:-). Z tymi podwojnymi imionami to niezle zamieszanie, ja mam w paszporcie wpiasane, dwa, jak to sie w PL uzywa robic, i przy wyrabianiu permessa di soggiorno wiele lat temu wpisalam dwa imiona...non l'avessi mai fatto!! teraz wszedzie we wszystkich dokumentach dwa imiona, bo inaczej JA to nie JA
.
Moj Patryk ma tylko jedno imie, na chcrzcie nie chciano od nas drugiego, jak to stwierdzil ksiadz sw Patryk istnieje wiec jest ok:-)
A ile wasze dzieci maja chrzestnych, tak z ciekawosci, bo w PL w zwyczaju jest matka i ojciec, a tutaj wystarczy jeden, u nas byl tylko moj brat.
chwilka nudy w biurze wiec od razu na bb wpadam, niestety zimno, wietrznie i mokro. Witam nowa forumowiczke, Lago di Garda, piekne okolice....ahhhh z reszta jak cale Trentino:-). Z tymi podwojnymi imionami to niezle zamieszanie, ja mam w paszporcie wpiasane, dwa, jak to sie w PL uzywa robic, i przy wyrabianiu permessa di soggiorno wiele lat temu wpisalam dwa imiona...non l'avessi mai fatto!! teraz wszedzie we wszystkich dokumentach dwa imiona, bo inaczej JA to nie JA
.Moj Patryk ma tylko jedno imie, na chcrzcie nie chciano od nas drugiego, jak to stwierdzil ksiadz sw Patryk istnieje wiec jest ok:-)
A ile wasze dzieci maja chrzestnych, tak z ciekawosci, bo w PL w zwyczaju jest matka i ojciec, a tutaj wystarczy jeden, u nas byl tylko moj brat.
i tak zle i tak nie dobrze nie dogodzisz
to Ty kochana wloszka normalnie jestes

u nas ksiadz pytal czy chrzestni chca nadac dziecku jakies imie takze my dalismy my mu jedno oprocz Lorenzo a moja siostra trzecie.
juz ksiadz powiedzial,ze moze byc jeden chrzestny,ostatecznie nawet byl przygotowany brat z zona,ale jakos tak w ostatniej chwili wzielismy kuzyna mojego i moja bratowa;-)