• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

No w koncu sobie klapnelam na chwilke przy goracej herbatce, i dokonczylam ostatni kawalek pastiery, adesso basta con dolci!!:-D:-D
Jutro i w piatek mam riposo, ale sie ciesze, w piatek moj P ma wizyte w Rzymie w poliklinice, a wczesniej moze uda nam sie podjechac do Gemelli zobaczyc malego Gioele, piccolo cucciolo jeszcze w szpitalu.
Zyta z tymi imionami to tak bywa w polskiej wersji nie zawsze sie podobaja, we wloskiej ladniej brzmia, badz odwrotnie.

reklama
eve,zaniedbujesz nas ostatnio,....no ale coz mozemy na to poradzic...
ile masz dni w tygodniu di riposo,zawsze te same czy co tydzien sie zmieniaja?
u nas przestalo padac,nawet slonce wyszlo,ale nadal zimno...
wlasnie szykuje skladniki na pizze...pizza stasera...

Anika kochana staram sie jak moge;-). Dzisiaj mialam ciut luzniej wiec od razu bylam u was:tak:, wiec nie krzycz prosze:-(. Fakt faktem, ze czlowiek odczuwa brak bb, chyba jakis nalog czy cos w tym stylu:-)
U nas tez wlasnie sie przejasnilo i slonko wyszlo niesmialo

eve,zaniedbujesz nas ostatnio,....no ale coz mozemy na to poradzic...
ile masz dni w tygodniu di riposo,zawsze te same czy co tydzien sie zmieniaja?
u nas przestalo padac,nawet slonce wyszlo,ale nadal zimno...
wlasnie szykuje skladniki na pizze...pizza stasera...

Anika
a pizza u Was nie jest w czwartek? czy mi sie cos pomylilo?:-D
eve a jak tam ten maluszek i jego mamusia pewnie troche zalamana?

Ciekawe co tam u naszej sicilpol i jej kroliczka?
sicilpol jak nas czasem podczytujesz to wiedz ze myslimy ciagle o Tobie a kciukow nie puszczamy.

Luczka maluszek ma sie dobrze, jestesmy w stalym kontakcie z ojcem dzieciatka, rozmawiajac przez telefon wydaje sie byc w dobrym stanie psychicznym (mowie o ojcu), ale w poniedzialek sie z nim spotkalam i nawet slowa nie wydusil, tylko lzy w oczach i placz. Elvira, jego zona ponoc jest pozytywnie nastawiona, ale najtrudniejsze przed nimi, powrot do domu. W kazdym razie Gioele jest silnym i bardzo zywiolowym bobasem, dal sie juz poznac w szpitalu, slychac go na odleglosc ponoc. Zaczeli go karmic specjalna butelka, a nawet lekarze chca sprobowac przystawic go do piersi, bo widzac go takiego zywiolowego maja nadzieje, ze moze sie uda.

Moja kolezanka nie dala rady karmic piersia a nawet ta specjalna butelka malej nie podeszla tylko jakies zwykle smoczki chyba z Nuka ogolnie wiem z opowiadan ze to strasznie wyglada ale teraz ta moja kolezanka wstawia zdjecia malej na naszej klasie ma rok i jest po pierwszej operacji to nawet az tak bardzo sie nie rzuca w oczy a czeka ja jeszcze jedna operacja chyba jak bedzie miala 2 czy 3 lata i wtedy ma byc super nie do poznania. Juz wyobrazam sobie komentarze wscibskich ludzi moja kolezanka mowila ze to ja najbardziej dobijalo.

luczka ja oprocz odwyku zalicze jeszcze bezrobocie:szok:
eve,najwazniejsze zeby rodzice sie trzymali,napewno nie jest to latwe,ale wierzmy,ze powolutku ogarna sytuacje,trzymam kciuki z calego serca...tak jak za kroliczka sil....
anika faktycznie cos sie poprzestawialo z pizza...:-)

luczka z tymi komentarzami masz racje,moja babcia czesto wspominala jak ja wytykali palcami,a tez niewiele widac,ale ma tez troszke zniksztalcony glos...ludzie potrafia byc bardzo okrutni....moja mama jak urodzila blizniaki 31 lat temu tez ja palcem wytykali ze ma blizniaki,ze dwoje,odwracali sie jak jechala ciut szrokim wozkiem :szok:a ona sie okropnie wkurzala...

Ostatnia edycja:
reklama
Cholera post mi sie skasowal:wściekła/y:
Wlasnie jak piszecie, ludziska sa najgorsi, potrafia byc wredni i podli. Sperlonga jakby nie bylo to wiocha, inaczej jest w duzym miescie. Z tego powodu na pewno nic nie powiedzieli wczesniej nikomu, nawet najblizszym znajomym. Nie wiem czy slusznie, czy nie, trudno cokolwiek powiedziec, oni sa rodzicami i decyzje oni podjeli...choc na pewno nie do konca, na pewno rodzina swoje dwa grosze wtracila, znajac jej rodzine.
Przezywaja dramat, jak kazdy na ich miejscu by przezywal. Rozmawiali juz z lekarzami w Bambino Gesù, widzieli dizeci po zabiegach, nie widac prawie nic, malenskie blizny, a moze i nawet nie bedzie nic widac, ale dziecko sie nacierpi niestety, a wiadomo co to oznacza dla rodzica:-(.
Oby wszystko sie dobrze poukladalo, najwznijesze by maluszek byl zdrowy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry