• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Dziewczyny a ja jak bylam w ciazy to balam sie ze Lorenzo bedzie rudy wiem ze to glupie bo najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe ale jakos tak sobie uroilam moja babcia miala rude piekne wlosy ale do chlopca jakos mi nie pasowalo;-) i jak zrobili mi cesarke i anestezjolog mowi do mnie "o juz widac glowke" a ja na to "ma wlosy? jaki kolor?" :-D:-D:-D jakby to bylo najwazniejsze ale mial sliczne czarne wloski ktore mu ogolili jak lezal w inkubatorze Jezuuuu jak ja ryczalam:cool2: za to teraz ma duzzzoo wlosow:-D agatka ale twoja babcia miala pomysl z tymi firankami:-D zaloze sie ze wszyscy sie zastanawiali po co te firanki?:-D

reklama
zyta to ty masz szanse na blizniaki jak maz z blizniakow:-D do roboty jeszcze nas przescigniesz wszystkie z potomstwem:-D bedziesz odrazu na rowni z kosmitka

Jeszcze mi sie przypomnialo.. jak w tamtym roku bylismy z siostra w Gizycku stalam nad jeziorem dzieciaki sie chlapali w wodzie (blizniaki i Lorenzo) podchodzi do mnie jedna pani i mowi "ale pani biedna miedzy dziecmi taka mala odleglosc wiekowa i na dodatek same chlopaki":-D nie rozumiem dlaczego mialabym byc biedna?

luczka no pewnie doktorek mial zdzwiona mine ;-) ale wiesz kobiecie przy porodzie to na szczescie wszystko wolno :-)
a ta babka pojechala, ale wiesz, ze moja jedna ciocia jak uslyszala, ze bedziemy mieli drugie dziecko to chodzila i opowiadala, jaki to mi sie "niedobry maz trafil, ktory mi juz drugie dziecko zrobil" ;-) ciekawe co teraz mowi ;-)

luczka no pewnie doktorek mial zdzwiona mine ;-) ale wiesz kobiecie przy porodzie to na szczescie wszystko wolno :-)
a ta babka pojechala, ale wiesz, ze moja jedna ciocia jak uslyszala, ze bedziemy mieli drugie dziecko to chodzila i opowiadala, jaki to mi sie "niedobry maz trafil, ktory mi juz drugie dziecko zrobil" ;-) ciekawe co teraz mowi ;-)

pewnie mowi ze ty biedna i na dodatek 3 chlopak;-):-D

Dobru wieczór, mogę? Nieśmiało pytam, bo tu sie troche zaniedbałam a wyscie wystartowały z pisaniem, że ledwo narobiłam tyle kolejnych stron.
Powitac nalezy kolejną foremkę, młodziutką i przy nadziei- witaj anjoo, w twoich okolicach jest gdzies moja mama, Mowila ze ma 20km do jeziora więc pewnie jestescie niedaleko.Czytalam ze tu jakas mowa o blizniakach byla,powiem wam. ja jestem z blizniakow, niestety mój brat przezyl tylko 6 miesiecy, urodzil sie z wadą serca, w tamtych czasach niestety nie medycyna nie byla tak zaawansowana jak dzis, teraz matki maja wieksze prawdopodobienstwo ze ich malenstwo przezyje niz ponad 30 lat temu. DO tego moja tesciowa tez jest blizniaczka, ma siostre,choc malo podobną i z urody i z charakteru. Mnie zawsze blizniaki urzekaly, nigdy przez mysl mi nie przeszlo patrzyc krzywo na wozek z dwojka dzieciaczkow, raczej patrzylam z podziwem a nawet odrobina zazdrosci.
Słuchajcie, Maciek mi coraz czesciej konwersuje po wlosku, nawet kłocić się ze mną zaczął po włosku, szok! Nie to zeby to była płynna "włoszczyzna", ale i tak mnie zaskakuje predkoscia wypowiadanych słów.:-)
No nic zbieram sie do snu powolutku. Dobrej nocy wszystkim.

oj zebys wiedziala luczka jak ludzie na sile chcieli odslaniac te firanki zeby malego zobaczyc:-).ale babcia byla uparta i nipokazala syna poki nie mial zrobionych wszystkich operacji.a ze mieszkala w malej miescinie wiec gadania bylo co nie miara ale babcia sie tym nie przejmowala.a wozek mojego wujka to na zdjeciach widzialm i powiem wam ze calkiem slicznie wygladal chociaz zdjecia czarno biale.
anjoo witaj wsrod nas i gratuluje fasolki:-)

dzien dobry,

u mnie nareszcie sloneczko..ale zimno brrrrrrrr 3 stopnie. Jednak prognozy mowia sloneczko tylko dzisiaj. Moi rodzice beda mogli nareszcie wyjsc z domu...pewnie wyskocza do como na spacer. Myslalam, ze sie zalapia na spotkanie z Walesa...bo wpadlo mi w oko,ze walesa dzisiaj w Como...ale wieczorem..a oni beda w coagu dnia

Tornano le Primavere di Como Lech Walesa al Teatro Sociale - Cronaca - La Provincia di Lecco - Notizie di Lecco e Provincia

U mnei z praca nadal nic niewiadomo....tzn wiadomo,ze jedna ososba mniej ...a jak to rozwiaza to nie wiadomo.......a ja juz mam dosc...tak szczerze mowiac. I tak juz stracilam 2,5 miesiaca...w sensie,ze wiadomo bylo ze zmiania sie organizacja i czesc ludzi zostala poinformowana juz 2 lutego, ze nie ma dla nich miejsca w nowej....a nas trzymajatak w niepewnosci juz 2,5miesiaca....a do tego czasu moglam juz powysylac mnostwo CV i czekac na jakis odzew...i w razie czego pozniej pertraktowac...a tka to jestem w czarnej dooooooopie i epwnei skonczy sie CIG/mobilità.

no nic nie smece w taki sloneczny poranek.
milego dnia!

I ja sie witam niewyspana:no:od 1 w nocy co godzine pobodka nie wiem co sie stalo malej ale jeczala i z rana to samo wygina sie jak paragraf rzuca do tylu:szok:juz sama nie wiem czy to brzuszek czy zabki:cool:
u nas tez slonko trzeba wykorzystac bo jutro znowoz brzydko i ma padac:cool2:
strega wspolczuje to straszne tak zyc w niepewnosci:-(miejmy nadzieje ,ze bedzie wszystko dobrze!!!jak tam rodzice??fajnie miec rodzinke przy sobie;-)Mati pewnie przeszczesliwy??!!
luczka kochana powiedz mi a jak Twoi tesciowie tez by chcieli do wszystkiego sie wtracac??i przesiadywac u Was non stop??kogo wolisz tescia czy tesciowa??u mnie chyba bardziej upierd-
.........tesciu
:eek:
Milego dnia dziewczynki

Ostatnia edycja:
reklama
no nie zazdroszcze wam mieszkania z tescmi,ale to samo mysle o rodzicach,nie tylko z tescmi jest urwanie glowy...
moja teciowa mieszka ode mnie jakies 500 mt,nie przychodzi nigdy,trzeba ja naprawde namawiac aby przyszla,bardzo dobra kobieta,wszystko by oddala,a ze starej daty wiec poglady nie zawsze zgadzaja sie z moimi,ale ogolnie lepszej nie znalazlabym..ale co nie znaczy ze chcialabym z nia mieszkac ,
u nas ez sloneczko i zimno jak u stregi..
strega wspolczuje stresu,to czekanie jest koszmarne,
do kiedy beda twoi rodzice,jak tam sprawa z podlaczeniem gazu?
ptynia witamy,raczyla pani nasza do nas napisac,niezmiernie sie cieszymy,ale nastepnym razem bedzie MULTA..jak bedzie pani sie tak ukrywac,Anja cos na temat mult wie...
smiac mi sie chce jak piszesz o macku,musi byc wspanialy jak sie kloci z toba po wlosku...2 miesiace i koniec szkoly....
kosmitka,biedna z ciebie kobieta...niedobry maz bo juz 3 dziecko ci zrobil,a na dodatek 3 chlopaka,tez ci sie trafilo..
luczka tez biedna...wedlug mnie to ludziska mysla ze dzieci sie trafiaaj przez przypadek,ze nie mozna ich poprostu pragnac i robic wszystko aby je miec...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry